För några dagar sedan fick jag reda på en väldigt hemsk sak.

Att de finns ungdomar/tonåringar i 12-15 års åldern som går runt med kniv,har drogmissbruk,alkohol problem, eller kör bil även fast dom är minderåriga.


Det ända jag kan tänka på då är, vart fan är deras föräldrar i denna sits, och om dom inte har några föräldrar. Vart är personen/personerna som har hand om denna person. Jag tycker synd om dessa barn som hamnat i denna sits, för något sånt kan jag tänka mig är svårt o dra sig ur. Samtidigt är de oftast dessa personer som är på andra hjälplösa personer.


Sen till denhär med bup och andra personer som ska hjälpa ungdomar.
Det är inte så de funkar riktigt. För dom ger en kalla händer när man berättar om sitt liv. Och vissa har inte förtroendet för dom och berättar inte hur de verkligen är och får därför inte den hjälp dom behöver, då kanske man tänker att de är dessa personers fel. Men nej, bup text ska ge en det förtroendet man behöver eller iallafall inte ge en kalla händer på det viset dom gör. Dom säger att man är precis som alla andra, ändå är de som dom delar upp oss med problem. Vilket jag tycker är sjukt.

(Liten del av D-izzy ft Sandra -sanningen)
man ska då inte tro att man får hjälp om man behöver det idag,
har man problem med missbruk eller psyket är det kalla händer.
det är inte fint nog att ha problem och ont i själen
har man brutit ett ben blir man ompysslad på direkten
alltså, jag fattar inte vad vården är till för
om den inte hjälper dem som det verkliven går ut för
de som är berädda att offra allt
till och med sitt egna liv för att få slut på allt lidande
man kan fan inte fixa saker och problem alldeles själv
det trodde jag att NI var till för
en så kallad hjälp
men allt ni gör är att trycka i oss en jävla massa piller
och tror det blir bra sen, är det så systemet fungerar?


Låten ovanför är jäkligt sann. Det va allt jag hade för idag. Love ❤️


Smile to haters !

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Varför snacka bakom ryggen när det alltid kommer fram och man vet att människan kommer såras?

-Varför hitta på lögner om en människa som inte ens fått chans till att förklara?

-Varför döma en människa som du aldrig ens snackat med för du hörde saker om personen som 99% inte ens är sanna?

-Varför döma en människa som svälter sig själv, sminkar sig tills det inte finns något som ser ut som henne , gråter sig till söms varje natt bara för att hon inte hade TUREN att föddas snygg som du?

-Varför mobba flickan/pojken i skolan som alltid sitter själv och inte ser lika bra ut som dig?

-Varför sitta och slösa din tid på att komma på något som äger ut din värsta fiende istället för att gå fram till personen och prata direkt från hjärtat?

-Varför kalla tjejen en hora för hon försökte härma dig , men du lyckades bli "populär"
och nu dömer du henne för att du är rädd att hon kommer ta din plats?

-Varför skriva hat på ask när det ända som kommer hända är att en tjej/kille kommer få självmords tankar och du skuldkänslor?

-Varför kalla någon gay för något människan inte kan hjälpa?

-Varför säga framför dina kompisar att du hoppas personen dör när du inte menar det , och troligen kommer ångra det när människa dör?

-Varför prata skit om människan som du bara är aven sjuk på eller rädd att den kommer få mer uppmärksamhet än dig?

Det är frågor som nästan aldrig kommer få ett svar, mobbning kommer nog alltid att finnas även fast de skulle vara väldigt skönt att säga "kom du ihåg den tiden då mobbning fanns"

Folk i vårt samhälle blundar för verkligheten tycker jag, händer nåt står folk där, blundar o låtsas att dom inte hör.
Ingen reagerar. Vad hade du gjort om någon blev utsatt? Kanske på stan,i ditt område där du bor, bussen,skolan? Hade du blundat o låtsas som du inte ser? Jag hoppas att alla kan med handen på hjärtat ställa sig upp o säga "jag hade hjälpt till" för vi alla kan göra nåt, även fast de är som att säga till personen som mobbar att sluta, prata med personen som blev utsatt, eller säga till någon avsvarig. Vi alla kan göra nåt!


Smile to haters ❤️

Likes

Comments

Jag är så trött på vissa människor som aldrig kan sluta hacka ner andra. Som bara ska klaga hela tiden. De är så omoget!

Lite peppar bilder till er ❤ #smiletohaters

  • 68 Readers

Likes

Comments

Folk som kuttar sig är oftast depremerade eller mår dåligt, dom har ofta en lång slitsam bakgrund eller framtid dom kan behöva den smärtan för att kunna leva vidare, vissa kan inte prata med någon, vissa kan inte uttrycka sig.

Folk som kuttar sig har oftast blivit mobbad, eller nåt sånt, de är ofta det de handlar om, eller kanske har de dåligt inom familjen, o över hela världen är det så jävla många som kuttar sig, det är så synd, men dom Behöver den smärtan oftast.

dom som skär sig kan oftast ha en långärmad tröja för att dölja ärren, vissa är stolta över dom o bryr sig inte, varje gång jag hör att någon skär sig/har gjort de Så försöker jag hjälpa personen genom att prata med den. Kanske hjälpa hen med problemet.

Vissa personer tycker de är löjligt att personer skär sig. Då blir jag satans irriterad för dom har en så jävla stark bakgrund dom personerna. Dom kanske skär sig ist för att ta sitt liv! Inget av de är ju bra, men de är bättre dom skär sig än o dö, för man kan hjälpa en person som skär sig, är en person död är de ju lite svårt att hjälpa den.

Så snälla människor där ute. Säg aldrig att de är löjligt att skära sig om du nt vet varför folk gör det,


Och till ni som gör det. Stay strong ❤
  • 63 Readers

Likes

Comments

Man mår såklart väldigt väldigt dåligt.
Man kan börja skada sig själv, genom att slå sig själv, skära sig själv. Eller faktiskt kränka sig själv genom att skriva elaka saker till en själv.
Vissa slutar äta. Vissa ärr mindre, vissa tänker att man nt är värd dom dära godisbitarna. Vissa trycker fingrarna i halsen efter varje måltid för att man nt ska bli tjock. Vissa orkar nt med skolan o sänker sig i ämnena vissa gråter sig till söms. , Det finns tusen saker man kan göra.

För man mår så jävla dåligt o man tror allt ligger på sig själv, det är så jävla hemskt så de nt finns, inget av de som står där uppe ska få hända. O jag blir så arg. O särskilt när mina vänner/någon av min vän blir utsatt, så om någon mår dåligt, din vän kanske. Lyssna nt på vad hen säger, informera kanske kuratorn/lärare eller föräldrar eller kanske dina egna föräldrar! Dock är jag själv VÄLDIGT snäll o lyssnar på kompisen.

Och mår ni dåligt/vill prata men någon, kika mig tildaasliv ❤ #smiletohaters
  • 59 Readers

Likes

Comments

Utreda och åtgärda
Förskolan eller skolan ska ha rutiner för hur akuta situationer ska hanteras och lösas när barn eller elever utsatts för trakasserier eller kränkande behandling. Åtgärderna ska grundas i en dokumenterad utredning som allsidigt belyser det som inträffat och orsakerna till det inträffade.
En lärare, förskollärare eller annan personal som får kännedom om att ett barn eller en elev anser sig ha blivit utsatt för kränkande behandling i samband med verksamheten är enligt lagskyldig att anmäla detta till förskolechefen eller rektorn, som i sin tur ska anmäla vidare till huvudmannen.
Huvudmannens ansvar
Det är huvudmannen, det vill säga kommunen eller den fristående förskolan eller skolans ägare, som är ansvarig för att utreda och vidta åtgärder när ett barn eller en elev blivit kränkt. Även om det detta delegeras till rektor eller förskolechef måste huvudmannen känna till händelsen. Det är viktigt att det finns rutiner kring både anmälan och utredning kring enskilda fall av kränkningar.
Utreda
En utredning som allsidigt belyser vad som hänt och som omfattar både den eller de som kan ha utfört kränkningen och det som har blivit utsatt måste göras. Utredningen ska innehålla en analys av orsakerna till de inträffade och ge tillräcklig information för en bedömning av vilka åtgärder som måste vidtas för att trakasserier eller kräkningar inte ska inträffa igen.
Utredningens omfattning och metod måste anpassas till hur varje fall ser ut. Utredningen måste leda fram till åtgärder och man kan inte låta saken bero om de inblandade lämnar motstridiga uppgifter. Läs mer i Allmänna råd mot diskriminering och kränkande behandling.
Dokumentera
Dokumentationen av utredningen av ett fall visar vad som hänt och vilka åtgärder skolan ska vidta. Dokumentationen visar också varför dessa åtgärder valts och ger underlag för att följa upp det enskilda fallet.
Den samlade dokumentationen av alla ärenden i en verksamhet ger en kartbild av hur det ser ut i fråga om kränkningar och trakasserier på den enskilda förskolan eller skolan. Den kunskapen kan sedan användas för att utveckla det förebyggande arbetet och för att identifiera barn och elever som blir utsatta återkommande över en längre tid.
Den som ansvarar för dokumentationen behöver kunskaper om tystnadslikt, offentlighets- och sekretessbestämmelser och dokumentationen måste göras i enlighet med personuppgiftslagen.
När dokumentationen kommer huvudmannen till del kan de kontrollera att utvecklingen i det enskilda fallet går åt rätt håll. Dokumentationen kan användas till att se ett större mönster och därmed användas som underlag för att ge en verksamhet som har problem stöd. Om skolans ansvarstagande när det gäller ett enskilt fall ifrågasätts är det angeläget att ha dokumenterat vad som hänt och vad förskolan eller skolan gjort.
Åtgärda
De åtgärder som sätts in ska riktas mot både den som blivit utsatt och den eller de som utövat kränkningen. Det måste följas upp att åtgärderna haft önskad effekt. Tänkbara åtgärder kan vara:
▪ återkommande samtal med barn eller elever och vårdnadshavare - utifrån behov och med personal som har kompetens för uppgiften,
▪ ökade observationer vid vissa tillfällen,
▪ assistent eller resursperson för den eller de som kränker,
▪ omorganisation i och av grupper,
▪ hjälp av skolkurator och skolpsykolog.
Reglerna gäller för alla skolformer
Reglerna gäller alla de verksamheter som regleras i skollagen, dvs. förskola, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, specialskola, sameskola, fritidshem, gymnasieskola, gymnasiesärskola, kommunal vuxenutbildning, särskild utbildning för vuxna och utbildning i svenska för invandrare.
Om man inte får tillräcklig hjälp
Barn eller elev som är utsatt för kränkande behandling eller mobbning och inte får tillräcklig hjälp från skolan, eller förälder, kan anmäla skolan till Barn- och elevombudet (BEO) vid Skolinspektionen. Barn- och elevombudet utreder anmälningar om kränkande behandling och kan företräda enskilda barn och elever i domstol.

  • 65 Readers

Likes

Comments

Oftast när man är utsatt är man väldigt svag med att säga till mobbarna. Men kan man kan man alltid säga att man inte gillar det dom gör o dom ska sluta, hjälper inte det kan man säga till lärare för dom har skyldighet till att få de sluta, hjälper nt detta kan man ta kontakt med kurator och skolsköterskan, oftast har en skolan en elevhälsa o kuratorn är oftast med där.

Dom på skolan har en skyldighet att hjälpa till så att detta slutar.

Så går de förlångt o ingen lyssnar så anmäl skolan o byt skola. Man ska aldrig låta sig själv utsättas för sånt, tyvärr händer de allt för ofta nu.

Om du som med människa ser mobbning är de alltid viktigt o hjälpa till, annars är ni faktiskt med o medverkar även fast ni inte säger nåt, när jag ser nåt burkar jag alltid säga ifrån eller säga till.

I efterhand kan man må psykiskt o fysiskt dåligt, o då kan man prata med en kurator, eller kontakta bup, (barn och ungdoms psykiatri) där man kan få hjälp o prata av sig.

Man kan även få medföljda problem med mobbning, text svårigheter i skolan, sociala problem eller extrem blyghet, även att man börjar skada sig själv, för vissa släpper smärtan genom att göra smärtan hårdare genom att skära sig, men dom som skär sig är antingen stolta över sina ärr för dom har en stark berättelse bakom sig, eller skäms man.

Men kom ihåg att aldrig ge upp, fortsätt kämpa även fast de känns som du sitter fast, vi alla kommer sitta o titta ner på dom som mobbar sen, o va bättre, starkare. Och att dom som mobbar har oftast problem hemma eller med sig själv.

Smile to haters ❤

  • 67 Readers

Likes

Comments


• Psykisk mobbning: Utfrysning och subtila metoder som miner, gester, ignorering, undvikande, suckar och blickar.
• Verbal mobbning: Glåpord, skvaller, rykten, förtal och överdrifter.
• Fysisk mobbning: Tafsningar, slag, sparkar, knuffar, sabotage och förföljelse.
• e-mobbning: Precis som annan mobbning förutom att det sprids via olika elektroniska kanaler som sms, mail, mms. Det kan vara hot, skitsnack, rykten, blockeringar, att sprida kränkande bilder och videofilmer osv.

• 

• 

• 
Varför uppstår mobbning?

Det finns inte ett rakt enkelt svar på den frågan utan det rör sig om ganska invecklade processer. En sak är dock viktig att vara klar över - det är inte den mobbades fel. Mobbning är i grunden ett grupproblem som handlar om relationer mellan människor. När man hamnar i en grupp uppstår olika processer som bottnar i behoven att tillhöra och bli bekräftad. Det kan leda till osäkerhet, avundsjuka, konflikter mm. Mobbning uppstår i en grupp där man mår dåligt tillsammans t ex talar illa om varandra och säger negativa saker, där det är stökigt, det råder brist på tillit, där man försöker hävda sig osv. Några i gruppen har kanske privata problem som gör att de mår dåligt och vill skylla på någon annan. När det är dålig stämning i en grupp är det inte ovanligt att de negativa känslorna riktas mot någon som blir utsedd till syndabock. Då kan egentligen vem som helst bli utvald.

Vilka blir mobbade?

Vem som helst kan bli mobbad. Det är viktigt att inte leta efter något hos den utsatta som gör den till en mobbad person. Det finns ingen sådan bild. Det är ofta slumpen som avgör vem som blir utsatt. Om man vill hitta fel hos en person för att rättfärdiga sitt beteende kan man hitta fel hos vem som helst. Mobbning är ett gruppproblem, inte ett individproblem. Mobbarna mobbar för att de har behov att ventilera negativa känslor. Vem som blir utsatt är av sekundär betydelse.

Vilka blir mobbare?

Mobbaren är ofta en person med starkt hävdelsebehov och vilja att leda andra. Det bottnar vanligtvis i osäkerhet. Mobbaren mår i regel dåligt på något sätt och vill få utlopp för sina negativa känslor. Detta sker genom att man ger sig på någon annan i gruppen. Det är lätt att hamna i ett fack där alla förväntar sig att man ska bete sig på ett visst sätt. För en person som kränker kan det vara svårt att bryta beteendet eftersom alla "godkänner" och till och med uppmuntrar det genom att hänga på eller inte säga ifrån. Ofta är mobbaren ovetande om att de andra i gruppen tycker att ens beteende är fel. Det är med andra ord inte bara den aktiva ledaren i en grupp som är ansvarig utan även de runtomkring som driver på och tillåter beteendet.

• Likes

Comments