Att se alla dessa fina tjejer på sociala medier som skrivit om de fruktansvärda saker som de har behövt vara med om har gett mig kalla kårar, samtidigt som jag blev hoppfull om att detta kan leda till något nytt och bättre. Jag har personligen haft den stora turen att inte vara med om att bli trakasserad på något sätt, men jag är så tacksam mot de som vågade berätta. Jag tror att det är viktigt att vi inte tystas ner, samtidigt som jag naturligtvis har full förståelse för att det är en mycket svår situation att hamna i och att det inte är självklart hur man ska reagera som den drabbade. Det brinner inom mig av vanmakt och ilska för att någonting som detta får fortgå och överhuvudtaget existerar år 2017. Det borde vara en självklarhet att det ska vara nolltolerans mot dessa fruktansvärda beteenden och jag hoppas att #metoo är ett steg på vägen till att få ett vänligare klimat i samhället som vägrar tillåta trakasserier av något slag. Ännu en gång: tack alla ni som vågat berätta. Vi ska kämpa tillsammans.


Var rädda om er <3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tjenamors! Hoppas att allting är bra.

Med mig är det bara bra tack! Jag är frisk och pigg och dagarna rullar på. Det har börjat bli lite mer att göra i skolan för tillfället så stor del av mina eftermiddagar tillbringas med dator eller bok framför näsan, men det visste jag ju skulle komma så jag är ganska förbered. Mitt absolut bästa pluggtips är att ha framförhållning och planer i god tid inför en inlämning eller ett prov. Jag pluggar mycket hellre oftare och under en lång period men kortare stunder. Istället för att panikplugga de sista dagarna innan deadline. Det är dessutom ett bättre sätt att befästa informationen. Så det är det första tipset.

Det andra jag brukar tänka på är att ta pauser. En sak som fungerar bra för mig plugg kombinerat med pauser fyllda av annat. Kanske en promenad, dusch eller annat som kan få hjärnan att vila ett tag och informationen att lagras i minnet.


Med det sagt ska jag plugga lite till innan det är bra för dagen.

Ta hand om er!

Likes

Comments

Hoppas att ni haft en fin dag och att resten blir lika bra. Jag har haft en lugn, men skön dag. Inte speciellt händelserik men lagom mycket att hitta på.


Det har inte varit särskilt fint väder idag. Blåsigt och kallt. Riktig bitigt. Då är det ju skönt att slippa cykla till och fån skolan. Ganska perfekt hösthelgväder.

De senaste dagarna har varit fyllda av mysiga hundpromenader med lilla grå. Jag har hittat en ny skogsstig, alldeles lagom lång för en hundpromenad.

Likes

Comments

Inget vidare väder idag. Det har regnat så gott som hela dagen. Ett sådant där ruggigt, kallt blåsigt regn. Tack och lov blev det upphåll under större delen av dagens hundpromenader. Skönt det i alla fall.

Likes

Comments

Imorgon har vi studiedag! Så vansinnigt skönt. Dagen är i princip utan planer. Ska studera ( STUDIEdag ju hahaha) lite granna, städa rummet och kanske baka lite bröd. Vi får väl se om jag bestämmer mig för att hänga lite med någon kompis också.

Jag hade matteprov i måndags. Det gick nog ganska bra, hoppas jag i alla fall. Jag måste säga att den där känslan när du efter ett prov kan stänga ner de flikar i webbläsaren som du lusläst så många gånger, och ta med sig böckerna till skolan igen efter en lång tid på skrivbordet hemma. Det är ju så befriande!

Lille Herr skutt springer omkring här på mattan bredvid mig. Jag vet inte om ni sett kaniner hoppa glädjehopp, men jag länkar ett gulligt klipp här nedanför där ni kan se det. Det är helt bedårande om du frågar mig. Nu är jag väl iofs. ganska partisk men i vilket fall.

Ha en härlig kväll, fylld med det du vill att den ska vara!


Likes

Comments

Hej!

Hoppas att ni mår bra. Det är bra med mig. Som ni kanske kommer ihåg så var jag på väg att bli förkyld i tisdags. Det resulterade i en hemmadag igår för att försöka bli bättre. Det är verkligen inget kul att bli sjuk... Nu är jag tack och lov på bättringsvägen, halsont och en släng av huvudvärk men det känns helt ok ändå.

Dagen har varit bra och produktiv, tack och lov, jag behövde det. Har haft en hel del att göra senaste tiden så det kändes skönt att få undan.

Förutom skolan har jag hunnit med en hel del plugg, packa inför en helg i Göteborg och en väldigt mysig höstpromenad med lilla Vera. En riktigt trevlig dag helt enkelt.

Likes

Comments

Hej!

Tisdag kväll.

Hur är det med er idag? Hoppas att er dag varit bra och rolig.

Jag håller på att bli förkyld tyvärr, vilket inte är något vidare. I o för sig är det väl ingen överraskning, alla i min omgivning snörvlar och hostar lite grann, så jag visste någonstans att det var på väg att hända. Det ingår ju när hösten kommer.

Utöver det så har dagen varit bra. En vanlig tisdag helt enkelt, lite franska, lite samhällskunskap och lite mentorstid bland annat. Jag måste säga att jag tycker om lektionerna i skolan. De är roliga, intressanta och lärorika. Det är väl egentligen så det alltid borde vara, men det är ju ingen självklarhet, så det är jag väldigt tacksam över. Det bidrar till att skolan blir mycket mer givande och då tror jag att allting blir mycket enklare över lag. ( rocket science hahah)

Än så länge så har pluggandet inte riktigt dragit igång på i full fart, men det börjar ju trappas upp mer och mer. Än så länge känns det ändå under kontroll, och som jag brukar säga: Massvis med människor har klarat gymnasiet innan mig, så då kommer jag också att klara det. Jag tänker väl helt enkelt att man får planera och ta en dag i taget. Allting kommer att ordna sig om man bara tänker logiskt och ta ansvar.

Ha en fin fortsatt kväll !

Likes

Comments

Hej!

Hoppas att allt är bra med er. Med mig är det bara bra. Det har varit en bra dag, och det blev väldigt fint väder, ( jag pratade om det igår). Jag undrar detta är sista dagen på året som temperaturen faktiskt kan beskrivas som varm.

Lilla älskade Vera! Världens finaste lilla hund. Hon är verkligen unik i sitt mjuka, godmodiga sätt. Jag tycker att det är så fint hur hundar tror gott om alla varelser och älskar så villkorslöst. Inte för att det är en ny spaning, men det är fortfarande lika fint.

Ha en fortsatt skön dag så hörs vi imorgon igen.

Likes

Comments

Hej och god kväll!

Utanför är det grått och kallt, typ så som det är en lördag i slutet av september. I alla fall i Sverige. Ska jag vara helt ärlig så bekommer det mig inte, regn och kyla bidrar till mysfaktorn inomhus och vi kan väl alla vara överens om att varm choklad bara är gott om du är lite frusen?

Väderrapporten säger dock att det ska bli riktigt soligt och fint imorgon, så vi får väl se om det stämmer, i sådana fall blir ju det bra det också. Fint väder lockar ju till en härlig hundpromenad, vilket inte är riktigt lika kul om det hällregnar.

Idag har jag, förutom en runda på stan med mamma och mormor, inte haft mycket för mig. Jag pluggade lite på eftermiddagen vilket kändes skönt att få gjort, men utöver det har det inte hänt mycket. Det kan ju vara välbehövligt ibland det med.

Hoppas att ni haft en härlig lördag och kommer ha en ännu bättre kväll.

Ta hand om varandra så hörs vi imorgon igen.

Likes

Comments

Hej!

Det var ett bra tag sedan, men nu är jag faktiskt här. Vad har hänt sedan sist då?

Jag har börjat gymnasiet, samhällslinjen med inriktning beteende. Jag trivs och tycker att lektionerna är roliga, så nu ser jag framemot de kommande åren. Magkänslan säger att det kommer att bli kul! Det är lite svindlande att detta är sista delmålet innan studenten. Tre år är lång tid men det är inom en nåbar framtid. I det stora hela är inte tre år någonting alls. Om ungefär tusen dagar är det jag som springer ut från skolan i vit klänning och skriker av lycka. Då är det jag som hoppar på flaket och sjunger tills stämbanden protesterar. Det bästa är att innan dess så ska jag försöka ha riktigt kul! Jag ska inte bara sikta in mig på det slutgiltiga målet utan också ha kul på vägen. Det känns som ett vinnande koncept.

Jag har slutat som trainee i stallet. Som ni kanske kommer ihåg så jobbade jag i stallet en gång i veckan tidigare, vilket jag trivdes bra med. Men jag kände att det var dags för någonting nytt och slutade i början av sommaren. Nu är tanken att jag ska försöka hitta ett extrajobb så jag kan tjäna lite pengar. Om jag inte lyckas nu till hösten så får jag försöka igen till våren.

Det är fredag! Är det inte lustigt att fredagar alltid kommer med en så härlig känsla? Jag har ju ändå i runda svängar upplevt 1000 stycken? Ja, ja, det är ju härligt med lite friday feeling.

Ta hand om er så hör vi framöver!

Likes

Comments