Jeg er nok litt for gammel til å drive med julekalender blitt, men synes likevel det er høy med litt godis og nedtelling til juleaften. Dermed unner ikke jeg meg julekalender til flere hundre kroner, da det er nok med utgifter denne mnd.

Men litt uti desember er det nemlig slik (ca 4-5 des) at julekalenderne som er igjen i butikkene blir satt ned i pris. Dermed var jeg en rask tur på europris og fikk en julekalender til meg og samboer på deling til halve prisen av opprinnelig pris.

De hadde både Harribo, flere lekekalendere med lego og annet, pluss denne sjokoladekalenderen som jeg kjøpte til halv pris. Jeg kjøpte den på europris, men såg at både Nille og flere matbutikker hadde samme tilbudet.

Dermed ble det julekalender på meg i år også. Så for de som klarer å vente noen få dager ut i desember, for å få en billigere og like god kalender så anbefaler jeg absolutt det:)

Forstår at det kan være vanskelig om man har små barn i hus, men er lite tips til de litt eldre. Penger spart, som kan brukes på andre ting i desember!

Har du julekalender?

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

På en ekstra handletur i dag for å kjøpe en vare som er på tilbud denne uken så ble jeg nesten lurt. Ikke store katastrofen men her var det nemlig et bedre tilbud som ble oversett. Ikke den største krisen, men du lurer ikke en økonom. Hvilken hvitost ville dere kjøpt?

Det fra tilbudet til meny?

Eller den fra coop prix?

Forøvrig kjøper jeg nesten alltid hvitost på tilbud. Dette er en dyr vare og mye å spare ved disse tilbudene! Da kjøper jeg gjerne flere da de står seg:) Så hvilken ville du kjøpt? Kommer tilbake med min nesten bommert i morgen!

Ha en fin kveld :)

Likes

Comments

Ny app til hverdagshandelen som brukes flittig her i hjemmet er Rema1000 sin app. Jeg vet den fikk mye hat når den ble lansert, men jeg synes den er bra jeg. Man sparer penger, og det er det som er det viktigste!

Appen er den mye omtalte Æ som dere ser fra min telefon. Den fungerer slik at de varene du handler mest kommer på en 10er liste, og du får 10% rabatt på disse varene hver gang du handler dem.

Som dere ser handler vi mye melk, ost og kyllingfilet. Grandiosa har vi ikke handlet mer enn en gang, men da handlet vi mange da vi skulle på et arrangement senere på dagen. Så jeg tror appen også tar høyde for pris når listen blir laget.

Jeg har koblet appen til handlekortet, og handleturen blir alltid litt billigere hver gang jeg drar kortet.

Bruker du handleappen fra Rema1000?

Likes

Comments

Sparing er alltid viktig! Det får du nok til stadighet høre, men så er det så sant også. Men det finnes lure måte og spare på også. Både med tanke på bedre avkastning (du får mer for pengene) og at pengene ikke er så lette å få tak i når det først er "spart".

Jeg snakker om fondssparing. Dette er noe jeg har drevet med selv lenge, og har god erfaring med. Det hele startet med at et familiemedlem hadde spart i fond til meg fra jeg var liten, og når jeg fikk se den store økningen i penger, fikk jeg blod på tann. Om man kan si det sånn.

Det jeg snakker om er å opprette en aksjesparekonto, og det gjøres enkelt i banken din. Når dette er gjort kan du selv velge hvilke fond du vil spare i og hvor mye.

Et tips fra meg er å ha et fast trekk som går over til denne kontoen hver mnd.

Det er både spennende og en nytelse (for en økonom?) å se pengene vokse bare ved å stå i et fond.

Håper dette var litt lærerikt, og kom gjerne med spørsmål!
Det finnes en del regler som også må følges, men de kommer jeg gjerne tilbake til.

Sparer du i fond?
Ha en fin dag videre :)

Likes

Comments

Det er ikke meningen at bloggen bare skal handle om å handle inn til uken. Men etter å ha vært syk en uke var det allerede tid for mandagshandelen. Som jeg måtte ta på tirsdag denne uken. Tenkte jeg kunne vise dere hva jeg har handlet og pris for dette:

Her har jeg handlet for hele uken inkludert middager. Eneste jeg mangler er karbonadedeig som vi har hjemme. Middagene blir denne uken lettvinte men gode! Dette er mat for to personer, for en uke og jeg kjøpte alt dette for 470kr inkl en app (som jeg skal fortelle om senere). Jeg har handlet på rema1000 denne gangen, som også er butikken jeg handler på for det meste.

Håper dere kunne få noen tips herfra! Husk å skriv handleliste før du reiser. Hvor ofte handler dere mat i uken og hvor mye bruker dere?

Likes

Comments

Mitt første og et av de beste tipsene for en bedre økonomisk hverdag er: UKEHANDEL

Jeg kan ikke få sagt det ofte nok til venner å bekjente hvor utrolig mye du sparer på å handle en gang i uken (tips: mandag) og holde deg til det.

Det som er viktig da er å ha en god plan på hva du skal spise til uken og en handleliste. Denne handlelisten lager jeg ofte søndagskveld eller mandagsmorgen, og da bruker jeg appen "Mattilbud". Det er en super app for å få med med ukens tilbud i de ulike dagligvarekjedene. Utifra denne appen setter jeg sammen handelisten og hva vi skal ha til middag ut uken. Jeg løper ofte på 2-3 butikken når jeg handler, pga. tilbudene og her er det MYE å spare!


Ønsker dere å se en handleliste for en typisk uke for oss?
Håper dere fant dette tipset nyttig og jeg vil komme med flere tips til en bedre ukehandel! :)

Likes

Comments

Hei og velkommen til min blogg.

Her vil jeg komme med økonomiske tips til deres personlige økonomi for å spare penger både i hverdagen og for fremtiden. Jeg er selv under utdanning til å bli økonom og har stor interesse for faget og små økonomiske endringer som kan bedre deres hverdag.

Jeg vil komme med tips for at dere skal få en bedre økonomi ved å gjøre små endringer i deres forbruk.

Mitt første tips er: Finn ut hva dere bruker penger og hva dere evt. kan kutte og bruke på andre ting.

Håper dere vil følge meg for jeg mener alle har et stort potensiale for å spare penger som da kan brukes på andre gleder.


Likes

Comments