Någon som är vaken ?!:) Det har varit en låååång dag idag o ligger just nu och kan inte sova 😏 så tänkte göra ett inlägg om att äta " hälsosammare ". Det här med att gå ner i vikt är ingen quick fixdirekt . Det tar tid och man måste verkligen ha tålamod . Jag är en riktigt kräsen person när det kommer till mat gillar inte att testa nya saker och gillar inte mycket "nyttigt" heller. Så att försöka ändra på det var svårt. Såg massa olika recept på det ena och de andra . Jag testade väldigt mycket nyttiga recept , men ska jag vara ärlig smakade det skit rent ut sagt haha . Men det som hjälpte mig för att gå ner i vikt var hur enkelt som helst jag följde absolut ingen speciell diet . Men det som också är jätte viktigt är att tänka långsiktigt inte bara "nu ska jag gå ner tio kg till sommaren" eller " nu måste jag träna ihjäl mig och äta rätt några månader för jag ska utomlands " NO NO NO! Det funkar kanske i någon vecka . Men efter en vecka kommer godissuget tillbaka och du känner att det skulle sitta riktigt fint med en hamburgare osv. Så det jag gjorde vara att jag tog inte bort kolhydrater så som potatis ,pasta och ris. Jag behöll de men bytte ut tex vanlig pasta till fullkornspasta , istället för att steka potatisen ( pommes ) kokade jag den, köpte fullkorns ris istället för vanligt ris. För rätta kolhydrater håller dig mätt längre . Jag började även att lägga till mera grönt så som sallad , gurka , tomater och kokta grönsaker osv. Och till gör jag alltid iordning en kycklingfilé eller biffar , eller kött. För när jag gick upp i vikt så åt jag snabba kolhydrater så som Donken , Burger king , som håller dig mätt kanske i Max två timmar . Det finns flera olika sätt att ändra sin kost på man tänker oftast att det är jätte svårt och att nyttigt är dyrt . Men det är det inte så länge man lägger ner sig o verkligen gör det som passar dig . Detta passade mig jätte mycket och funkade och funkar fortfarande . Nu ska jag heller inte ligga och skriva att jag bara äter " nyttigt" hela tiden. Jag är inte mer än en människa självklart "fuskar" man. Men jag unnar mig själv något "gott" en gång i månaden och aldrig på en vardag. Och det som är super super viktigt ( enligt mig själv ) är att PLANERA! Planerar man sin dag och vad man ska äta Så faller man inte tillbaka lika snabbt till att " råka" värma en billys panpizza. Ett bra tips är också att om man har mycket jobb eller har mycket annat o göra under veckorna är att förberedda matlådor på söndagen så har man under hela veckan . Detta var lite om att "äta hälsosammare " tänkte att jag skulle skriva ett till inlägg om just maten osv :) men nu ska jag ta och försöka och sova god natt :) kram ! Bjuder på en bild åxo ;)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Äntligen helg fyfan vad skönt ! eller vad säger ni :)?
Jo jag tänkte att mitt första inlägg på bloggen skulle handla lite om att när man väl har börjat träna så ska man göra det för sin egen skull och ingen annan. Det jag kan känna kring just detta är att det har blivit någon sorts trend att träna . Man gör det inte för hälsas skull utan man gör det för att passa in. idag är det sjukt mycket fokus på hur stor rumpa man har och hur fast den är eller hur liten midja du har . eller vilka tränings kläder du har på dig, eller hur mycket muskler du har. och överallt på socialmedier ser man alla dessa dieter man ska följa för att bli smalare men vad hände med att vara som du är ? eller att träna för att må bra ? för att få en bättre hälsa ? personligen har jag alltid haft kurvor stora bröst stor rumpa och nästan hela mitt liv varit "överviktig" . Jag är ganska lång och när jag gick i förskolan/grundskolan ,högstadiet och på gymnasiet har jag aldrig passat in , för alla mina vänner var "små" så jag stack alltid ut. och jag blev ofta kallad för både Långben och tjockis, bara för att jag inte var som alla andra.
Men att vara som alla andra är inte alls roligt eller vad säger ni haha ?;)
nej men det jag vill lyfta fram extra mycket i mitt blogg inlägg idag är att. jag har alltid varit en aktiv tjej, både spelat fotboll, basket och dansat. men efter gymnasiet hände något som gjorde att jag gick upp sjukt mycket i vikt. jag använde maten som tröst det var min terapi . Jag mådde inte alls bra, och fick fortfarande få höra ifrån nära och kära att jag är tjock och att jag borde gå ner i vikt. men jag tog aldrig åt mig jag fortsatte och tröstäta som aldrig förr och gick upp ännu mera i vikt. detta var 2015.
en dag tänkte jag nu jävlar ska jag ta tag i det här och skaffa mig ett gymkort och visa alla som bara trycker ner mig att jag kan gå ner i vikt. och det var exakt det jag gjorde, köpte nya träningskläder och träningsskor. och började träna det var jätte roligt i början jag körde all in. men jag började känna att detta verkligen inte kommer att hålla så jag började sakta sluta gymma. för att jag gymmade aldrig för min egen skull utan för att tillfredsställa alla andra.
Samma år förlorade jag en nära anhörig. Bortgången tog väldigt hårt på mig och återigen föll jag tillbaka till mitt tröstätande. som resulterade i en viktuppgång. det slutade med att jag vägde över 107 kg med rygg problem (har en ryggskada).
Oktober 2016 kände jag att jag orkade inte leva så här jag var jätte ohälsosam och mådde inte alls bra och inte nog med detta började jag mina studier i slutet av 2015 som undersköterska. och i mitt yrke måste man vara stark i kroppen för att orka alla tunga lyft och orka springa hela dagarna.
Denna gången tog jag tag i min hälsa för MIN skull, köpte ett gymkort på sats . och började träna där men efter ca en månad började jag tröttna igen för visste inte alls vad jag höll på med och jag var sjukt obekväm att gå dit och träna. så jag köpte ett pt paket eller rättare sagt jag fick det i present av en väldigt nära person till mig. denna personen har funnits i mitt liv sen år 2015 och verkligen stöttat mig i allt.
Men i alla fall, jag fick hjälp på traven jag började lära känna min kropp och blev sjukt överraskad hur mycket jag egentligen orkade. självklart var det jätte jätte jobbigt i början. första gången min pt ville att jag skulle göra armhävningar gick det verkligen inte jag satte mig på gym golvet och började gråta för jag mådde så dåligt av att jag inte orkade något och allting gjorde extremt ont och tänkte att hur fan ska jag klara detta!?
men en sak ska ni veta om mig jag är riktigt envis har jag bestämt mig för att göra något så kommer jag se till att kämpa mig igenom det för att tillslut nå mitt mål.
Men det jag ville med detta inlägg var att om man ändrar på något så ska man göra det för sin egen skull och INTE för någon annan.
I mitt nästa blogg inlägg tänkte jag skriva om att "äta hälsosammare"
Bilden är ifrån Augusti 2015 ( syster son )
Ha det bra så länge så hörs vi i nästa blogg inlägg kram :)

Likes

Comments