Ni borde verkligen ta och lyssna på Chet Baker. Hans röst är fantastisk. Han är egentligen en trumpetare men har även relativt många låtar. Stilen han har är enkel, då han inte försöker väva in en mängd med toner som andra musiker. Han har en ljus och känslig röst som han har tolkat bland annat "My Funny Valentine" med. Det är nämligen min favorit med Baker. Även om jazz inte är för er, borde ni verkligen ge just honom en chans.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Han åstundar den moderna kvinnan,
han står för jämställdhet
Ändå så längtar han efter kvinnan
utan ett spår av bekymmer

Hon ska ha humor och vara kapabel till skratt
men ty bara åt hans skämt,
annars är hon lösaktig

Hon ska tillfredsställa honom på hans villkor och avseende
Hon ska vara vacker
behålla och förvara sin skönhet,
inte visa en skymt av trivialitet

Han söker den moderna kvinnan säger han,
nej han söker en modern kvinna.
Som finns där på hans beting och premiss

Den moderna kvinnan är någon annan,
han ej kan skönja
Hon spelar inte hans lilla spel för hans egna privilegium

Henne gillar vi icke,
henne ska vi ömka,
den kvinnan är dryg och osmaklig,
eller hur
Hon vet inte bättreTänkte dela med mig av en "dikt" jag skrev en kväll, när jag uppenbart var lite arg.

Likes

Comments

Igår hände det något som jag blev ganska irriterad över men för att prata om det måste jag berätta lite backstory.

En av dem som går i min klass har inga problem med att rätta lärare eller elever när de är mitt i en konversation. Speciellt om det handlar kring ämnen som han är intresserad om. Även fast personen kanske sa fel, rättar han den personen på ett arrogant, otrevligt och oartigt sätt. Dessutom stör han nästan alla lektioner varje dag.

Häromdagen hade vi en historielektion där våran lärare sa “i Kosovo 2008”. Utan att tänka sa Laureen “nej, det var 2007”. Då blev min otrevliga klasskamrat arg på Laureen eftersom “vem är det som är läraren här?”.

Jag hatar hyckleri och dubbelmoraler så till Laureens försvar sa jag något i stil med “som om du aldrig rättar lärare”. Svaret jag fick tillbaka var det välutvecklade argumentet “din mamma rättar aldrig lärare”.

Applåder till dig som kommer på så skarpa svar! Har du funderat på att bli advokat?

Det värsta är att tydligen var det jag som “blev ägd” och skulle sätta mig. Jag förstår inte vad poängen med sånt här är? Har dessa personer verkligen inget bättre att komma med? Om det nu är så, skulle det vara bättre för alla om sådana personer inte säger något alls.

Det som stör mig är inte att han sa något tillbaka till mig utan att “svaret” jag fick var så ytligt.

Hoppas att eran fredag och helg kommer innehålla så få otrevliga klasskamrater som möjligt!


Likes

Comments

Jag använder bara smink som inte testas på djur. Det finns ganska många märken som är cruelty free men självklart är inte alla märken det, vilket jag tycker är dåligt, därför känner jag alltid en lättnad när jag får reda på att något märke är cruelty free. Både p.g.a att det gör mitt liv enklare men mest p.g.a att det är ett till märke som förstår hur bra och viktigt det är att inte testa på djur. Däremot kan ni säkert tänka er hur jag känner mig när jag får reda på att ett märke som brukade vara cruelty free inte är det längre.

The Body Shop är ett märke som jag alltid har använt. Jag tycker att deras produkter är ganska bra (men inte jättebra) och dessutom testar de inte på djur, eller så trodde jag. På vissa av The Body Shops skyltfönster står de att de är emot djurtester (har sett det mest i andra länder) och det har alltid varit en del av deras marknadsföring. För några veckor sedan fick jag reda på att The Body Shop ägs av L'Oreal (The Body Shop såldes 17 mars 2006 men jag fick reda på det först nu).

Om jag har förstått det rätt, köper ett stort företag (ex. L'Oreal) ett mindre företag (ex. The Body Shop) eftersom de båda företagen gynnas av det ekonomiskt. L'Oreal är ett företag som testar på djur. Eftersom The Body Shop ägs av L'Oreal, stödjer och ger de pengar till ett företag som testar på djur. Därför stödjer de djurtester och indirekt testar på djur.

Som sagt, har det alltid varit en del av The Body Shop att de inte testar på djur. Eftersom de nu ägs av ett företag som gör det, känns det som om de använder deras anti-djurtester policy som bara ett marknadsföringstrick och att de gör det bara för kommersiella syften.

Ett annat exempel på ett företag som brukade vara cruelty-free men inte är det längre är Burt’s Bees. Det är ett företag som har verkligen superbra lip balms (och även vissa andra produkter) och som inte har testat på djur på 32 år. 2016 valde de att börja sälja sina produkter i Kina (för att kunna sälja sina produkter i det Kinesiska fastlandet måste man testa sina produkter på djur enligt lag). Burt’s Bees är ett så stort företag att de skulle klara sig (ekonomiskt) bra även utan den kinesiska marknaden. Jag förstår inte varför de helt plötsligt ville sälja sina produkter i Kina? 32 år i förgäves...

Min poäng är inte att alla företag som testar på djur är dåliga företag, vilket jag tycker (syftar inte på själva produkterna utan företagets moraliska kompass). Min poäng är att jag förstår inte hur ett företag kan förnedra sig själv så mycket att de säger att de är emot djurtester men att de ändå säljer sig själva till ett företag som testar på djur.

För att avsluta detta långa inlägg på ett positivare sätt, ska jag skriva några cruelty-free märken som jag rekommenderar:

Smink

  • Kat Von D
  • Anastasia Beverly Hills
  • Charlotte Tilbury
  • Marc Jacobs Beauty
  • E.l.f
  • Isadora

Hudvård

  • Lush
  • Weleda
  • Lumene (har också ganska mycket smink)

(vill även rekommendera en hemsida som har mycket information om cruelty-free smink, de är även väldigt pålitliga http://www.crueltyfreekitty.com/)Likes

Comments

"If you set out to be liked, you would be prepared to compromise on anything at any time, and you would achieve nothing."

Likes

Comments

Why should I lower my expectations,
To accomodate someone else's incompetence?
Why should I accept mediocrity...
Because that's the highest the bar has been risen.
And anything above that,
Is asking for miracles!

Dumbed down you may be,
With a philosophy bordering on self neglect.
That's you and the way you have chosen to see your life.
But 'ignorance-is-bliss' I can not dismiss...
To skip along and whistle like this mindset is alright!
A drugging has been done to delight blind appetites!

Who wins a debate as the nation is set to flames...
With clear leadership nonexisting,
Is a moral shame being played out as a blame game.
And folks treating this like a boxing match...
As they discuss who looks presidental,
While thieves seek an escape hatch...is sick! Okay?

You can say what you wish.
But millions of people observing this,
Have to see deception being praised.
And the question of expectation that I have raised,
Seems the wrong thing to ask...
In these days when appearances are more important,
Than the death of reality in the minds of those crazed!

- Thomas Gray

Likes

Comments

Vi alla vet att alla nån dag kommer växa upp. Man kommer inse att man inte längre är de barnet man brukade vara, helt plötsligt har man mer ansvar, man är mer självständig och har ett annat sätt att se på saker. Då man inte längre filosoferar sig bort under lektionerna, utan faktiskt tycker att det är kul att lära sig och man ser tyngden i att vara bildad. Man har diskussioner med sina kompisar om samhället, politik, religion och annat vuxensnack. På väg till skolan tänker man inte på vad man ska göra efter skolan, eller vilken film man ska kolla på under helgen, utan man har en monolog i huvudet där man argumenterar om politik för sig själv. Nu har man en uppfattning om vad man tycker är rätt och fel. Nu finns det någon som heter “jag”. Jag är något som inte existerade innan, utan “jag” var bara en i mängden bland alla snorungar.


Jag påstår inte att jag vet vem jag är, tror jag aldrig riktigt kommer göra det. Men jag är definitivt mycket närmare än vad jag var för kanske för något år sedan. Jag känner att jag på kanske två, tre månader har växt upp så otroligt snabbt. Anser inte att jag är en vuxen figur nu eller något, men jag har ett större hum om vem jag är. Och det är väl ganska så vuxet. Har börjat inse att vara vuxen handlar mycket om att vara sig själv och att hitta sig själv än att göra vuxna handlingar som att gå till jobbet, sedan på vägen till förskolan för att hämta barnen, gå förbi den lokala hemköpet för att köpa lite saker till dagens middag. Utan snarare att man vet vem man är. Vem skulle man vara utan sig själv?


Om du inte har en uppfattning om vad du tycker är moraliskt rätt och fel skulle du lika gärna kunna vara ett barn som utför så kallade “vuxna handlingar”. Om din röst och åsikt bara smälter in i massans dova ljus är du ingen. Din röst spelar ingen roll, eftersom den egentligen inte är din röst, du måste kunna stå för dina åsikter och stå uppför dig själv. För det är väl den realistiska sanningen bakom skillnaden emellan att vara barn och vuxen.


Vet inte riktigt vad jag känner kring att växa upp så snabbt. Det är något som ger mig blandade emotioner. Skulle inte vilja fortsätta vara en liten telning, men vet dock inte om jag är redo för att kunna leva med ansvar och plikt som en medmänniska i samhället. För jag vet inte riktigt vem jag är och vad jag tycker, så vill inte att min röst ska försvinna in i onödighetens skymning. Gud, vad jag är full av dubbelmoraler. Eller hur?


Likes

Comments

Det känns konstigt att bara börja skriva på bloggen. Tror att både jag och Iris skriver relativt mycket, men man vet ändå inte hur eller vad man ska börja skriva om. Vi har tänkt att dela med oss av krönikor vi har skrivit, låtar vi gillar, citat, aleatoriska topics, tankar, vad vi gör etc.

Tänkte börja med att dela med mig av en kappa jag fyndade på myrorna. Den kostade 160kr så jag var tvungen att köpa den, men hon i kassan drog sedan av 50%. Så gissa vem som fick en kappa för 80kr!

Likes

Comments

Jag är trött på alla så kallade feminister som inte ens förstår sig på meningen med feminism. De tror det är någon slags trend som cirkulerar, de tror att det är en ny tanke som dykt upp nu. De har alltid funnits folk som har kämpat för allas lika värde och att lyfta kvinnor i samhället, men nej nej det är tydligen ett “nytt fenomen”. Bara för att dessa så kallade feminister inte kan läsa på lite och fatta de grundläggande principerna, så känns det som att vi hela tiden går bakåt i progressionen med jämställdhet. De värsta är när de kastar ur sig kommentarer som “tjejer är bäst” eller “kan alla män bara dö”. Ursäkta mig, tror du att någon annan kommer att behandla dig jämställt och med respekt om du nedvärderar ett annat kön??


Jag förstår att folk är arga och jag anser också att folk borde vara arga kring hela feministfrågan eftersom det är så absurt hur vi kan leva i det mest jämställda samhället men samtidigt så nedvärderas jag och många andra kvinnor varje dag. Men jag anser även att folk använder denna ilska fel, som folk kan uppleva kring feministfrågan. Denna ilska och irritation är kraft och motivation som faktiskt skulle kunna lösa detta problem med att det är icke jämställt i samhället . Men istället för att sträva för ett jämställt samhälle ska man tydligen trycka ned män, hur funkar det?


De värsta slags “feministerna” måste ju vara de som skriver långa paragrafer på sociala medier med inkorrekt och grammatiskt fel svenska om varför de är feminister. De förstår inte ens den grundläggande tanken att alla ska ha de lika bra och att alla är lika värda, utan de tror att det är något slags bevis på att tjejer är bättre och att de också har hakat på “feminist-trenden”.

Missförstå mig inte, jag tycker inte att alla feminister är sådana som missförstår vad feminism egentligen innebär . Jag själv är feminist, som jag tror att de flesta är eller iallafall borde vara. Om man nu inte är feminist så är det ju något man inte har fattat, hur kan man tycka det är okej att ha det ojämställt? Det jag stör mig på är inte feminister överlag, utan de som är opålästa och bara följer strömmen och tror nu att de något speciellt som också tycker så.


De känns lite dumt och komisk att sitta här och skriva en krönika om feminism som argumenterar emot “feminister” när jag själv ser mig som en feminist. Men det finns säkert gott om artiklar där ute om feminism och jag känner inte att jag skulle tillföra några nya tankar kring just det ämnet. Men iallafall, kära mainstreamfeminist skulle du kunna ta och lära dig vad feminism egentligen är!


Likes

Comments