Lovisa "Laki" la idag upp en video där hon berättar om att hon träffat en läkare angående sin PMS. Hon fick då Sertralin utskrivet, vilket är ett antidepressivt läkemedel. Dock fick hon inga tydliga instruktioner från läkaren som hade sagt att hon kan "testa att ta det hela månaden om hon vill eller två veckor innan mens om hon vill". Lovisa känner sig otrygg i vården efter det här besöket, då hon googlat sig till symptom och liknande.

Att lägga detta ansvar på patienten och säga att personen får dosera hur hen vill och "testa sig fram" känns väldigt otryggt och oprofessionellt. Hur ska Lovisa kunna avgöra vilket alternativ som är bäst för henne, helt utan utbildning och kunskap i ämnet? Om inte annat bör hon i samråd med läkaren komma fram till vilken metod som är bäst lämpad och sedan utvärdera hur det har gått. Efter att ha läst bipacksedeln med biverkningar säger Lovisa:

"Jag blir så jävla arg. Så här dåligt mår jag ändå inte?"

Både jag och andra som har tittat har reagerat på hur negativt inställd hon är till detta läkemedel redan från början, och antidepressiva överlag som det låter. Hennes mamma verkar påverka hennes inställning en del med då hon tagit Sertralin och fått "blixtar i huvudet". Hon hade sagt till Lovisa att absolut inte ta dessa. Nu kanske det blev fel och att antidepressiva tabletter inte var rätt för just Lovisa, men en tittare skriver följande:


Jag håller med om att man bör vara lite mer försiktig hur man uttrycker sig när det kommer till så pass stigmatiserade ämnen som psykisk ohälsa och psykofarmaka och antidepressiva läkemedel. De som hjälps av till exempel Sertralin handskas redan med mycket fördomar och Lovisa gör inte mycket för att förbättra situationen. Men samtidigt låter det som att Lovisa själv bär på en hel del fördomar kring detta ämne då hon reagerar så otroligt starkt på att få antidepressiva utskrivet. Förhoppningsvis hittar hon vad som funkar för just henne och att hon tar åt sig av den kritik hon fått i kommentarsfältet.

Gillar

Kommentarer

För någon vecka sedan skrev jag om en ny "rap-battle" på YouTube mellan KVF och Lokal. En konflikt som bland annat Verz la sig i genom att ladda upp Lokals roast på sin kanal. Nu har inte bara KVF svarat på denna roast, som Lokal sedan i sin tur svarade på (se båda videor/låtar på Anjos kanal), utan Vlad har även lagt sig i för att försvara sin vän.

I sin första roast rappar Lokal följande: "Johan din syster har legat med Vlad, din syster har legat med Daniel Norlin och det sant". Systern till Johan Ahlmark är alltså Vlads nära vän Martina, som tidigare figurerat på hans kanal. Vlad blir vansinnig av att dessa rappare blandar in en oskyldig tjej i sin konflikt och dessutom pratar om hennes sexliv. De säger även saker om henne som inte stämmer.

Men Vlad är inte endast upprörd över att KVF och Lokal blandat in Martina i denna konflikt och att Verz valde att promota detta, utan även att Cluee News ville få sin del av view-kakan innan hypen var över. Han har nämligen också laddat upp en roast trots att han till synes inte har något med konflikten att göra. Cluee rappar följande:

"Men jag måste fråga, det vi undrar i vår tystnad, varför har alla influencers knullat era systrar?"

Jag håller verkligen med Vlad i det han säger angående detta. Varför i h*lvete tycker dessa rappare att det är så otroligt cool att förnedra kvinnor? Att prata om deras sexliv som om de har något med det att göra? Att använda systrar, mammor och flickvänner för att förnedra och dissa? Det är inte bara kränkande utan helt ärligt rätt patetiskt år 2019.

"Fuck er och er jävla hip hop-kultur" är Vlads svar till de som påstår att detta är fair game inom just hip hop-kulturen. Man kan inte försvara detta beteendet enligt honom och han tycker det är extremt respektlöst.

Gillar

Kommentarer

I början av 2019 laddade Therese Lindgren upp en video där hon berättar för sina följare att hon har rökt i 15 år av sitt liv. Hon har mer eller mindre ljugit om det då hon alltid har sett till att svara på frågan om hon röker de få gångerna hon "tagit en paus" eller "bestämt sig för att sluta" utan att lyckas. När hon laddade upp denna video hade hon bestämt sig för att sluta röka på riktigt.

För några dagar sedan gjorde Therese en städvideo där hon hittar ett gammalt cigg-paket i en av sina jackfickor från tiden hon rökte, alltså ca 8 månader sedan. Dock reagerar många av följarna på att det cigg-paket hon visar upp i tumnageln av videon är ett paket med en speciell klisterlapp (frimärke) som endast funnits i några veckor (det gröna ni ser på sidan av paketet på bilden nedan). Detta satte igång en del spekulationer.


Ljuger Therese om att hon har slutat röka? Ljuger hon om att hon hittade ett gammalt paket i en jackficka? Köpte hon ett nytt ciggpaket och placerade det i en jackficka? Köpte hon ett nytt ciggpaket endast för tumnageln? I så fall varför?

Ja, frågorna är många. Men det som hennes följare reagerar mest på är att hon troligtvis ljuger. Inte att hon kanske fortfarande röker eller något sådant. Utan det är bristen på ärlighet och transparens som är det värsta. Det gör i längden att tittarna tappar förtroende för henne, vilket såklart inte är optimalt. Min naiva sida tror att detta är ett missförstånd tills motsatsen är bevisad. Vad tror ni?

Gillar

Kommentarer