förlåt att jag inte uppdaterat speciellt bra men ikväll behöver jag bara skriva av mig om mitt mående och julen.

Jag firade den 24e med min bror och hans pappa+familj (vi har ej samma pappa). Det var den roligaste samtidigt som det var den jobbigaste julaftonen jag varit med om! Hade jätte kul med hans pappa och dom men de satt ändå i huvudet att jag saknar mamma så sjukt mycket å ville ha henne där. Sätt ibland å drömde mig bort till hur det var att fira jul innan mamma var sjuk.. Så jag hade tårarna nära ibland.
Den 26e firade vi med mamma med lite julkäk och mys. Det var jätte mysigt och allt gick bra.

Mamma har börjat ringa mig mitt i nätterna (Inte bara 1 gång utan 4-10 gånger ibland.. å jag vill inte stänga av ljudet ifall jag får ett viktigt samtal. Så sömnen är inte den bästa just nu men de lugnar ner sig så småning om. Jag tror hon ringer på nätterna för hon ej märker skillnad på dag och natt med tanke på hur mörkt de blir fort.

Jag saknar min mamma något extremt. Jag vill att hon ska vara sig själv, bo hemma och inte på boende. Jag har fortfarande min mamma framför mig, men det är en annan personlighet och beteende som tagit över henne.. Så de känns inte som min mamma. Hade behövt råd å tips man bara kan få av mammor just nu. och när man pratat klart så hade jag gärna velat ha en riktig kram där hon säger att allt kommer bli bra på ett eller annat sätt.

Skänk en slant till Alzheimersfonden och hjälp oss hitta ett botemedel..

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

ibland finns det sånna människor som gör mycket för andra, har just börjat lärakänna en sådan💕

@EbbaEdin är en tjej som jag gick på samma skola som men aldrig lärt känna. Men har upptäckt att hon har ett hjärta av guld och bryr sig om många! i hennes blogg skriver hon om sitt liv och mycket annat! jag tycker att det är helt ortroligt att denna människa tagit sin tid och skrivit ett inlägg om min blogg.. det är guld värt för mig när folk uppmärksammar min blogg och skriver om den på olika sätt!! tack älskade ebba för ditt fina inlägg! du är en helt underbar människa, kom ihåg de💕


@EbbaEdin 💕

Likes

Comments

var ett litet tag sedan jag uppdaterade nu och jag har återhämtat mig lite och ska berätta om vad jag återhämtat mig från..

Det är såhär att mamma skulle ju flytta, det har dom gjort.. men det gick väldigt fort utför. Det var såhär att mamma blev sjukt mycket sämre i flytten och mycket upptäcktes..
Hon tex hade 6st par trosor på sig upptäckte vi. Hon skulle även rymma/hoppa från balkongen. Kommer inte på allt nu i skrivande stund som det var så det har varit kaos i mitt huvud.
Mamma ska nu antagligen flytta till ett boende 30mil från mig..

Men det tar ju inte slut där..

bara några dagar efter detta hänt så gör min pojkvän slut och vi går olika vägar.. där står jag utan mamma, utan hem och utan någon att dela allt som hänt med..
Men som tur var så hade skolan studentbostäder man kan bo i och de fanns en ledig så kunde flytta in samma dag jag frågade om dom hade någon..

just nu då så mår jag inte så jätte bra men ska försöka uppdatera här lite ändå..

MEN vet ni vad de bästa är? Även om jag känner mig ensam och övergiven, så känner jag mig sjukt stark!

ni har väl inte missat nyheter24 på ut om mig?
https://nyheter24.se/nyheter/inrikes/894010-mamman-hade-glomt-bort-henne-nar-hon-kom-hem-ifran-skolan

skänk en slant till alzheimerfonden så skulle jag iallafall få ett litet leende på läpparna❤

Likes

Comments

Nu kom den dagen ingen anhörig vill ska komma..

förra onsdagen åkte jag till mamma som var väldigt virrig den dagen. Så när jag kom till mamma och öppnar dörren händer de, hon frågade vem jag var. Allt i magen vred om sig och jag mådde helt plötsligt jätte dåligt. Men jag gick in och satte mig med henne och började prata om mig och min pojkvän och då sa hon helt plötsligt att de fanns post till mig, då efter 10-15min kom hon på vem jag var. Sedan så kollade jag posten och sa "aha *namn på hennes sambo* har också fått post ser jag" hon svarar "jag vet inte vem han är ska vi slänga de? finns ingen som heter så som bor här".. fick iaf övertala henne om att inte slänga hans post. Sedan så åkte jag därifrån för hade alla läxor hemma hos pojkvännen körkortsböcker osv.

nästa dag alltså torsdag får jag reda på av min moster att mamma ser/hör saker som inte finns och att hon hade kört bilen och massa annat..

i lördags fick jag även skäll av mammas sambo pga att jag varit hos mamma kortare stunder ibland. Men han ser inte på det som jag gör.. det är bättre att vara hos mamma 1-3 timmar och man känner att man orkar och mår bra. Än att vara där i 3dagar och mår skit och mamma märker de. Sen sa han även andra saker som inte var speciellt snällt.

Var hos mamma igår med och hjälpte henne att packa lite de var också en utmaning... så fort jag packade ner saker i en kartong så packade hon upp en annan. Jag frågade till slut snällt "vad gör du mamma?" Då hon svarar "packar upp, Är det inte här vi ska bo?" jag svarar "vet du va vi fixar med detta sen istället mamma, låt allt vara".
Så jag lät allt va någon timme och började packa sen igen då kommer mamma och faktiskt hjälper mig att packa ner grejerna. Mitt i när vi packar så säger hon "hörde du?! dom där barnen är utanför och skriker igen!!". Jag hörde inga barn eller något skrika så jag inser ju att det är detta min moster berätta om. Jag svara bara "strunta i dom mamma" men hon påpekar flera gånger under packningen att hon hör dom...
Nästa dag när jag och min pojkvän ska åka ifrån mamma så säger hon "hoppas dom kommer och hämtar den hör jävla hunden snart" men det är ju hennes sambos hund.

detta har varit en kämpig vecka för mig detta har tagit hårt på mitt mående förra veckan var jag hemma torsdag och fredag från skolan, bara för jag var så ledsen och sliten efter allt som hänt. Kuratorn ringde till mig och pratade lite för att se så jag höll ihop, hon är så bra den nya kuratorn.
I helgen ska vi prata om vad mamma ska få för hjälp och jag är riktigt nervös över vad vi kommer komma fram till...

vill ni ha någon att prata med? så får ni gärna ta i kontakt med mig via mail/instagram som kommer stå på bilden med visitkortet. var inte rädda!

skänk gärna en slant till alzheimerfonden för min och min mammas skull, även för alla andra där ute🌷

Likes

Comments

Hejsan, förra veckan var jag på detta underbara läger nere i Skåne för unganhöriga! (finns på fler ställen i Sverige)

Lägret är för yngre med Alzheimerssjuk föräldrar, ett super läger för att släppa ut alla känslor. Man umgås, leker lekar, läkare föreläser, man lär sig mkt om sjukdomen och hur man tex bemöter sin förälder. Allt är frivilligt såklart så vill du gå ifrån och vara ifred så får du de. Det bästa med dessa läger är att dom är gratis, man betalar ingenting! Alzheimersfonden sponsrar med tåg/bil/buss resan dit och sedan mat och ALLT under lägret:)

Jag rekommenderar dessa läger till er med Alzheimerssjuka anhöriga! Det är så härligt att bara få träffa dessa människor i samma situation och få släppa ut olika händelser, idéer och känslor, finns inget bättre än folk som förstår. Har ni inte modet att åka? jag säger bara åk! Detta är något av det bästa som hänt mig sedan mamma blev sjuk och jag lovar ni kommer känna samma sak.

Tack Alzheimerfonden för ni gör detta möjligt och alla som hjälper till kring lägrena❤

Har nog några bra nyheter att berätta snart så håll utkik här på bloggen... ;)

Likes

Comments

Hej vet att det är slutet på augusti och jag har inte uppdaterat någon ting men det är pågrund av allt som hände vid midsommar.

Det kändes som att de skulle bli en lugn midsommar, jag sov hemma hos pojkvännen och tog de lugnt.. men på morgonen ringde min moster och så att mamma hade glömt bort vem hennes sambo var och hon ville inte ha honom där.. Allt rasade för mig vart så ledsen visste att denna dag skulle komma men inte just nu. varför nu? Så min moster hämtade mamma och hon fick sova där en natt. Nästa dag så var jag och hälsade på när hon var hos min moster. Jag och pojkvännen åkte dit då när vi var där så jagade pojkvännen och min yngsta kusin varandra, mamma och jag stod och tittade i fönstret och skrattade. Men helt plötsligt säger hon med en ovanligt tom blick "Har din kusin skaffat pojkvän?" jag låtsades inte höra för jag visste inte vad jag skulle svara och mamma glömde nog lika snabbt vad hon hade frågat. Som tur var...
Sen fortsatte det såhär fram med att hon glömde bort sin sambo, de höll nog på i ca 1 vecka fram och tillbaka att ibland kom hon ihåg och ibland inte..

mammas sambo och mamma ska även flytta till lägenhet nu istället för att bo i hus. inom samma stad, men närmare centrum. Så att ja mamma är jätte ledsen och tror inte hon får följa med honom och flytta hon är väldigt ledsen över de jämt även fast vi förklarar för henne att han flyttar för hennes skull. Sen så tror jag eller ja kanske ska säga vet jag att mamma kommer tyvärr bli sämre i flytten och ännu mer förvirrad. Så just nu förbereder jag mig mycket i huvudet på det..

Men mitt i allt detta elände har hon även klara stunder i huvudet även om det inte låter så..
hon kom till exempel och frågade mig för ett tag sedan och grät, Jag frågade vad det var och fick ett svar som fick mig till tårar för bra många kvällar framåt..
-min dotter, kan jag få träffa mina barnbarn?
-men mamma jag har inga barn...
- Jo jag vet, men jag menar.. innan jag blir för sjuk så jag inte kommer ihåg dom.

de var nog första gången på flera år jag grät framför mamma.. att hon ändå inser sådant. De var så de bara vred sig i hjärtat.

Ännu en grej som hänt är att jag har blivit beviljad denna summa pengar från soc för en lägenhet äntligen!!! jag är så lycklig och nervös på samma gång.. Hur kommer dom reagera när jag berättar om varför jag flyttar från mamma? kommer dom förstå? kommer dom neka mig? Hur ska jag klara av att leta lägenhet själv?

Så många frågor snurrar i huvudet och så många tankar om framtiden, mamma och flytta..

Jag skulle bli så tacksam om ni Skänker en slant till Alzheimersfonden. Jag vill inte att andra ungdomar ska gå igenom detta.. ju fler som skänker ju fortare kommer ett botemedel.. 

Www.alzheimerfonden.se

Likes

Comments

förlåt att de varit dåligt med uppdateringar.. det är så att jag är väldigt trött och har haft sjukt mycket..
sålt bilen då den var för dyr.. sålt ett husdjur för den inte fick dem tid och kärlek dem behövde. Är rätt trött och nere.. smart sommarlov och hat inget sommarjobb :/ jag börjar undra vad jag ska göra hela sommaren och hur jag kommer må av att ligga hemma..

mamma har även blivit mycket sämre och missar tabletter, glömmer hur länge sen vi pratade, Är arg/ledsen och kan inte säga varför.. ja jag har de mer kämpigt nu helt enkelt..

sömnproblem kvarstår och dom vill inte skriva ut sömntabletter till mig.. jag äter mycket ena dagen och knappt något annat så matproblem kommer och går. Jag vet inget om lägenheten än och börjar bli så ledsen på att vänta så har nästan lust att säga ifrån att antingen skyndar dom sig eller så får dom ge mig ett akut boende för jag klarar inte mer..

så aa förlåt för dålig uppdatering men är på botten...

Om de finns någon som vill prata lite så skriv erat namn på facebook eller Snapchat! är öppen för att prata med folk ifall någon vill eller behöver ♡

Likes

Comments

det är så mycket nu.. fattar inte. inte berättat för någon lärare än om flytten, är rädd för deras respons.

jag är så trött, sliten och nere.. de har blivit värre på sista tiden. min sömn är åt helvete, de här med att äta är jobbigt och även alla känslor. ångest som fan över allt som händer, hur ska folk reagera på att jag ev ska få lägenhet, särskilt mamma och pappa. men kommer nog gå bra i slutändan.

det är bara nu när jag har så många frågor i luften om lägenhet, skola och mitt mående..

varför får jag ingen hjälp? Varför får jag inget svar? Varför kollar aldrig någon mig i ögonen och frågar hur jag egentligen mår? Varför är man så bortglömd i allt detta?

den här känslan av att bara ensam och övergiven. försvinner inte i första taget...

Likes

Comments

nu har jag anmält mig till unganhörig lägret i Skåne :) är väldigt taggad och glad! hoppas på att träffa och lära känna lite nytt folk å sådär I samma situation som mig. någon mer som ska till lägret?
Har ni inte anmält er tycker jag ni ska göra de! De är det bästa jag varit på!

lite om vardagen med kanske.. mamma var bort igår.. Hon svarade inte på sin mobil på ett bra tag. Så jag och pojkvännen var påväg att slänga oss in i bilen och åka till henne precis men då svarade hon. Hon hade varit å handlat/ kört bil som hon egentligen inte får..
Så idag har jag varit hemma från skolan då jag inte mådde så bra efter igår.. hoppas på att allt blir bättre snart och vänder.. tänkte ta mig till skolan imorgon och jobba lite men svårt efter att de händer så mycket i mitt liv.. Har haft möte med soc om lägenhet igen och de går framåt iallafall.

snälla skänk till www.alzheimerfonden.se

Likes

Comments

Länge sen jag gjorde inlägg igen.. Men ikväll har jag mått skit.. Så skriver av mig lite!

Mamma har igen blivit sämre har sett att hon blivit ett stepp sämre... Å de känns förjävligt, börjar gå för fort nu senast jag såg ett stepp nedåt var 1 och 1/2 månad sen.. Jag saknar den tiden jag och mamma bodde själva i lägenheten och de bara var jag och hon å ingen j*vla sjukdom. Tänk vad allt var underbart då.

På min 18års dag kunde mamma inte komma ihåg att jag fyllde förens hon hitta min present och hon glömde mitt namn ett antal gånger, vilket sved i hjärtat något djävluskt som ni kanske kan tänka er.. Jag finner ingen koncentration i skolan alls, vill bara gråta hela tiden. Jag har svårt med skolarbeten å hänga med nu allt distraherar mig..

Jag förklarade allt detta för soc och dom ska hjälpa mig med en lägenhet för jag inte kan bo kvar med min pojkvän och deras familj pågrund av olika skäl. Så jag får väl förhoppningsvis med mig min pojkvän när jag väl hittat en lägenhet..

Mamma fyllde år nyligen, hon var så förvirrad på sin födelsedag. Det var så jobbigt att se på att jag valde att sova hos pojkvännen den kvällen sen då jag mådde skit efter att sätt mamma så stressad och virrig...

Kom ihåg att stötta Alzheimersfonden.. skänk en peng hur mycket som helst.. annars kommer vi aldrig hitta ett botemedel..

Www.alzheimerfonden.se

Likes

Comments