Vad skulle jag ut och gå med Selma för? Hon är en liten hund som ägs av våra kompisar. En liten rufs på tio år.
Jag, Hedvig och Erik gick en sväng med henne runt byn. Plötsligt blev hon attackerad av en stor hund, som verkade komma från ingenstans. Det var en grannes hund, som slängde med henne som om hon var en trasa. Jag var säker på att hon skull dö. Den attackerande hunden var inte intresserad av oss människor, och tur var väl det. Ingen av oss blev biten eller nåt. Puh!
I alla fall så hjälpte inget mot hunden. Till slut satte jag mig ner med Selma under mig och hindrade hunden med mina händer, att komma åt henne. Samtidigt skrek jag på hjälp och jag flåsade något enormt. Ingen hjälp kom, ingen verkade höra....!
Spring och hämta hjälp, skrek jag till Hedvig.
Erik hade en pinne i handen som han försökte mota hunden med. Till sist verkade intresset avta och hunden sprang iväg från oss. Då tog jag upp Selma i famnen, men jag vågade inte röra mig ifall den skulle komma tillbaka och anfalla igen. Just då kom Magnus och Tomas springande och jag vågade gå hem igen.
Det gick trots allt bra med Selma och idag har hon både ätit och druckit.
Hedvig och jag skakade i kroppen hela kvällen och Hedvig var hysterisk ett tag.
Jag hade jobbigt med andningen och var tvungen att ta astmamedicin. Idag mår jag mycket bättre.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Mina snälla, underbara och trevliga arbetskamrater bjöd mig på restaurang i kväll, på alla hjärtansdagen. Vi åt förrätt och varmrätt. Jag valde nån slags grillad ost, typ halloumi till förrätt och kalvkotlett med klyftpotatis, rödvinsås, beasås och grönsaker till varmrätt. Riktigt gott var det. Jag har ju inte träffat dem sedan jag blev sjukskriven, bara Patricia, Nafie och Lyudmila.
Synd bara att det spelades så himla hög musik, så vi hörde knappt vad vi sa. Ha, ha!

Dessa underbart vackra rosor fick jag av Kristina, plus ett doftljus. Själv gav jag min hemmavarande ett varsitt vaniljhjärta och en liten present.
Av Magnus fick jag en ask gele' hjärtan.

Hedvig leker i vår stora snöhög. Usch, vad "vi" har skottat snö denna vinter. Inte kul alls!

Likes

Comments

På lördagen åkte Kristina, Jessica, Erik, Hedvig och jag till Ornäs och Sportbyte. Jessica behövde "nya" skridskor. Hittade ett par till Hedvig för 75:- och skydd till dem för 25:-. Överkomligt pris. Därefter åkte vi till Borlänge och Ikea för lite lunch.
Var tvungen att åka hem i hyfsad tid för Hugo och flickvännen skulle på bio.
Det blev en fin dag.
Söndagen bestod av en tripp till Falun för att hälsa på familjen Gruvsjö/Jonsson. Vi gick till McDonals och åt lite lunch och sedan till Sportys lekland. Vi hann mysa en hel del med Vilda och de andra. Härligt!
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Likes

Comments

Fick besök av dessa två fina tjejer idag. De kom ner för att hämta skidor, stavar och pjäxor. Plus att träffa oss förstås. Sen kom bror Kurt och Irene upp och fikade och träffade Vilda och Anna. På eftermiddagen kom Patricia och hälsade på, dvs min arbetskompis. Hon kommer in och hälsar på med jämna mellanrum nu när jag är sjukskriven. Trevligt med besök. Vissa dagar händer inget och vissa allt. Så är det.

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Likes

Comments

Igår var det riktigt vackert väder, solen sken och himlen var blå. Jag försöker ut och gå varje dag, men ibland blir det inte av. Jag går ju inte så långt och inte heller så fort, jag blir fortfarande väldigt andfådd. När ska det försvinna? Kanske det aldrig försvinner...vem vet?
Dagarna känns väldigt långa och tråkiga när man går hemma så här. Jag är åtminstone sjukskriven till sista mars. Brukar slockna en stund i soffan varje dag nästan, är väl uttråkad.
Kristina brukar höra av sig och komma hit och fika eller ta med mig ut på en shoppingtur. Bra det. Jag bör ju inte bli smittad av några bakterier så mitt immunförsvar försvagas, för då kanske jag inte får ta medicinen. Hittills har det gått bra och jag måste ju ut och träffa folk ibland.

Likes

Comments

Så in i helvetes mycket snö det har kommit denna vinter. Jag hatar snön. Eller åtminstone så här mycket snö. Skiner solen så kan ju dagarna vara vackra, men var ska vi göra av all snö?
Jag har ju börjat på andra dosen av tabletterna jag äter ( Ibrance ) och jag mår kroppsligen rätt så bra, sen kan jag inte påstå att jag mår själsligt bra. Tankarna finns där hela tiden. Läser på internet om min sjukdom, och det känns som det är olika bud överallt. Ska nog inte läsa så mycket, det blir som det blir, men jag vill vara med ett tag till.

Min stora dotter och hennes familj ska flytta närmare oss. Det blir bra för då får vi träffas oftare. Lilla Vilda vill jag träffa och jag vill att hon ska komma ihåg mig om nåt händer. Jag vill att mina barn ska bli vuxna först, så jag vet att de kan ta hand om sig själv. Får jag vara med så länge?

Likes

Comments

Plötsligt knackade det på dörren, och in kom Malin och Sofia, från fritids Piraten i Garpenberg. Jag bjöd in dem på lite fika. De hade med sig en jättebukett tulpaner, choklad och lite annat. Så fin och oväntad gest från fritids- och skolpersonalen i Garpenberg + Maria och Marianne som arbetade i matsalen förut. Tack så mycket för att ni tänker på mig! ❤️

Dagarna går och går. Blir något bättre i "andfåddheten" för varje dag som går, men det går segt. I går började jag med andra omgången av medicinen jag ska ta. Hoppas den verkar nu då. Får inte veta än på ett tag. Ingen bot finns, bara bromsmedicin. Utåt syns inget av hur jag mår inuti, men det är väl tur jag har min familj och även min "andra familj", Kristina och Tomas alltså. De finns här och stöttar när jag behöver det. ❤️

Idag kom de hit hela familjen, och barnen och papporna åkte i pulkabacken, medan Kristina klippte mig. Sen tog vi en promenad innan maten. Helt underbart väder var det ju idag. ☀️☀️☀️

☕️☕️☕️☕️☕️☕️☕️☕️☕️☕️☕️☕️☕️☕️☕️☕️☕️☕️☕️☕️☕️☕️☕️☕️

Likes

Comments

För varje dag som går så kommer jag närmare min dödsdag. Det gör vi ju alla, eller hur? Jovars, det gör vi ju. Jag vill att tiden ska gå ( men samtidigt inte ), så jag får veta om medicinen fungerar. Vad händer annars? Prova en annan sorts medicin? Cytostatika? Strålning? Jag hoppas, hoppas, hoppas på denna medicin jag får nu. Min läkare är så optimistisk och ger mig hopp hela tiden. Jag känner mig egentligen inte sjuk, visst, jag blir fortfarande andfådd och bör inte träffa t ex förkylda människor, så jag blir sjuk. Mina värden måste vara bra, så att jag får fortsätta behandlingen. Jag vill inte dö, jag ska inte dö, inte nu, jag har inte tid. Har ju barnen och Vilda. Så är det bara.

Likes

Comments

Jag orkar inte med mer snö nu. Jag vill att våren och sommaren ska komma. Värme och sol vill jag ha.
Igår var Bäckisarna här och herrarna fixade lite på huset medan Kristina och jag lagade god mat. Fläskfile', potatiskrocketter, ugnsbakade tomater och sparris. Till efterrätt gjorde vi chokladpudding på kokosgrädde och hade vispgrädde till. Gott men kanske inte så nyttigt.

Likes

Comments

Vaknade vid 06.30 i morse. Kollade ut genom fönstret. Vad är det för väder? Snöar det? Nej, vad skönt, det har inte börjat snöa än. Var på toan. När jag kommer ut därifrån ser jag att snön är på gång. Nej...vi ska ju till Falun idag, Kristina och jag. Jag ska träffa läkaren och sen få nästa behandling...sprutor ( fulvestrant tror jag det heter ).
Det snöade ju inte så mycket utan det blåste mest, men det gick bra att åka dit.
Fick så träffa läkaren och han berättade att de fått svar på biopsin de tog förut. Det var i en kota i ryggen. Svaret visade sig vara positivt i den bemärkelsen att det är en sån cancerform som denna medicinska behandling brukar fungera på. Läkaren sa också att jag såg betydligt piggare ut än sist han såg mig. Även positivt att blodproverna var bra, sa han. Det låter i alla fall bra. Jag hade lite vätska kvar i ena lungan, men det kan kroppen själv ta hand om, sa han.

Fick en groda av Kristina idag, kanske en lyckogroda...hoppas!😀❤️

Efter lasarettsbesöket åkte vi till Borlänge, Ikea och där bjöd jag på mat eftersom Kristina alltid finns där för mig, min bästis!❤️

Väl hemma hos familjen lagades det kebabspett och ris med bbq-sås a' la mig!
Det är alltså inte 2 bajskorvar på bilden, utan kebabspetten! 😂😂😂

Likes

Comments