• Instagram
  • Nouw

Varg eller barn

Bokrecension

​Wolf Children-Ami och Yuki är en novell skriven av den japanska författaren Mamoru Hosoda och den handlar om den uga flickan Hana som spenderar sina dagar med att jobba i en liten butik samt att gå i skolan. Allt detta förändrats då hon en dag upptäcker en ung pojke som tycks gå i samma klass som hon. Efter lektionen ger hon honom  en närvaro blankett och efter detta börjar deras förälskelse blomma upp. De ses mer och mer, de  kommer väldigt nära varandra.

En dag avslöjas hans hemlighet, han är hälften människa och hälften varg. Han här den sista blandingen av ett utdött vargsläkte, Hanan blir inte rädd utan upptäcker att hon älskar honom ännu mer. De får två barn ihop och Hana slutar skolan och jobbet för att stanna hemma och sköta själva omsorgsbiten medan barnens far arbetar. Tyvärr uppstår en tragedi och Hana tvingas uppfostra deras barns på egen hand vilket inte är helt enkelt då barnen är hälften barn och hälften vargar.

Uppe på allt detta tragiska tvingas de flytta långt ut på landet eftersom de börjar gå rykten om att Hana misshandlar och försummar sina barn. På landet får de vara själva och Hana får själv försöka lista ut hur hon ska uppforsta sina vargbarn och komma på olika lösningar för att får fram maten till bordet varje kväll. Åren går och Ami och Yuki blir allt äldre och långsamt börjar de utveckla sina egna personligheter. Snart står de båda vid ett vägskäl  i livet. Ska de leva som vargar eller som människor??

Jag brukar inte läsa manga noveller utan håller mig till pocketar men jag blev positivt överaskad,  Jag har spenderat lite över 3 år med att läsa manga och läst allt från Sailor Moon, Cardcaptor Sakura till Rosario+Vampire så tyckte jag Wolf Children var väldigt normalt. Trots den pyttedetaljen att barnen är hälften vargar hälften människor tycker jag det är en bra skildring på hur ensamstående mammor oavsett ålder kämpar för att få vardagspusslet att gå ihop. 

För en som inte läst mycket manga och vill få en mjuk ingång i "mangavärlden" tycker jag absolut detta är en bok för er. En rätt så realistiskt handling med fina bilder och boken är inte allt för lång.


Gillar

Kommentarer