• Instagram
  • Nouw

Pixars nya mästerverk

Filmrecension

Från filmbolaget som gett er  Brave, Cars, Monsters Inc har nu  släpp sin senaste film Inside Out som leker med frågan vad är det som händer i våra huvuden när vi blir glada, arga med mera.  Pixar svarar på frågan genom att låta oss följa med inuti huvudpersonen Rileys huvud. Känslorna Riley uttrycker blir i denna film personifierade och vi får se exakt hur känslan glädje ser ut som är den första känslan Riley får uppleva, genom filmens gång utvecklas nya känslor och till slut får vi se  hur alla hennes känslor  ser ut d.v.s glädje, vemod,rädsla, ilska och avsky. Allting som Riley gör, ser, uttrycker se känslorna från själva huvudkontoret som är placerat i hennes hjärna. 

Känslorna bråkar sinsemellan då alla vill att Riley ska uttrycka just deras känsla men hela tiden har glädje övertaget och Riley fortsätter vara en positiv och glad tjej. Glädje är speciellt kylig mot vemod och vill helst inte ha hennes vid kontrollpanelen . 

En dag förändras allting och familjen tvingas flytta till ett nytt hus, och en ny stad vilket ger alla känslorna ångest, men glädje uppmuntrar dem till att se det som en nytt äventyr. 

Men något går fruktansvärt fel och glädje har inte längre kontroll över huvudkontoret och kvar blir avsky,ilska och rädsla. Riley börjar smått förändras tills hon inte längre känner sig som sig själv och snart vet varken känslorna eller hon själv om hon någonsin kommer hitta tillbaka till sig själv.

Den här filmen var jätterolig jag skrattade så jag skrek, väldigt fin gjort och Pixar visar ännu en gång att de kan leverera fina och välgjorda filmer . Liksom filmens tema satt jag själv med en massa känslor, jag avskydde hur glädje var så egoistisk och inte lät de andra känslorna får utrymme, jag förstod inte varför hon var så elak mot Vemod  enligt mig tycker jag glädje och vemod är de två känslorna som  verkligen passar ihop. Det är är absolut en diskussions film, jag och sambon diskuterade vilt kring handlingen i filmen och det är verkligen en film som berör en flera veckor efter man sett den.  Jag kan absolut rekommendera att ni ser den.

Gillar

Kommentarer