• Instagram
  • Nouw

Alla har sina hemligheter

Bokrecension

I Sara Shepards bästsäljande bok Pretty little liars kryllar det av hemligheter. Handingen krestsar kring tjejerna Hanna,Spencer,Emily,Aria och Alison som gör det tjejgäng är bra på shoppa tills det stupar, ha mysiga övernattningar och gå på galna fester som gör att de vaknar upp dagen efter och undrar vad som egentligen hände.

Men under en övernattningskväll händer något och Alison som under tyst kommunikation blivit utsedd till gängets ledare försvinner spårlöst. Tjejerna tappar långsamt kontakten och alla sörjer på varsitt håll, tiden går och sorgen övergår till tacksamhet och tjejerna drar en lättnande suck, alla hade de delat med sig av sina djupaste hemligheter till Alison och alla var rädda att OM hon skulle komma tillbaka skulle hon sprida deras smutsiga små hemligheter och deras perfekta liv skulle vara ett minne blott.

Snart börjar det skickas sms till var och en av tjejerna och alla sms är skickade av en A... som verkar veta mycket om tjejerna kanske lite för mycket.

Det här är en väldigt beroendeframkallande bok, läsaren sugs in direkt i handlingen varje kapitel är utformat som en "cliffhanger" effekt vilket gör att man måste och framförallt vill läsa vidare. Författaren använder ett enkelt språk vilket gör att boken blir lättförstårlig och lättläst. Jag tycker om att läsa såna här ungdomsböcker och jag riktigt fantiser tillbaks på min egen tonårstid med alla dessa bekymmer,bekräftelsebehov men ändå så underbart.
Är man intresserad av Gossip Girl böckerna tycker jag absolut man ska läsa Pretty little liars böckerna. Är mycket medveten om att böckerna gjorts till tv-serier men jag tycker verkligen att ni ska läsa böckerna först och se tv-serien sen. I regel brukar böckerna var klart bättre och få tv-serierna att blekna i jämförelse.

Gillar

Kommentarer