Vad handlar mitt nästa manus om?

Svinstian

Liksom Osynlig närvaro är Svinstian en psykologisk spänningsroman. Eller kanske mer ett psykologiskt relationsdrama. Eller… alltså det här med att placera berättelser i ett fack, det är inte alltid så lätt. Jag vill egentligen att min nästa bok ska ingå i en annan genre. En genre som inte finns officiellt, men som jag hittar på nu, och jag kallar den genren Halland Noir. För Svinstian är en mörk historia och den utspelar sig under några varma kvalmiga sommarveckor i det fiktiva samhället Solinge i Halland. Jag vill att man ska känna doften av den söta rapsen som vajar i den heta vinden, höra knastret av torra löv, kvistar och barr under fötterna. Jag vill att man ska förstå varför min ena karaktär börjar känna sig mer och mer instängd i det lilla samhället, att det driver honom till vansinne. Samtidigt som jag vill att man förstår en annan karaktär som inte kan tänka sig en bättre plats på jorden; lugnet, tystnaden, naturen.

De två kvinnliga huvudkaraktärerna bor grannar och när de lär känna varandra inser de att de har mycket gemensamt, trots att de är olika. Den äldre kvinnan, märkt av skuld och ånger, lever ensam sedan mannen gått bort. Många år av psykisk misshandel har format henne och när hon lär känna sin granne och förstår att den unga kvinnan lever med en man som inte behandlar henne väl, känner hon att hon måste ingripa innan det är för sent.

I Svinstian skriver jag om hur känslor som legat i dvala kan explodera, hur bitterhet kan förvandlas till ilska. Hur en i grund och botten snäll människa kan bli så besatt av tanken på hämnd att hon kanske till och med tycker att det är ok att skada en annan människa.

Vad säger du? Blir du nyfiken på att läsa Svinstian?


  • Svinstian
  • 228 visningar

Gillar

Kommentarer