Om höga förväntningar

Skrivande i allmänhet

Förväntningarna var höga. Nej, fel. Förväntningarna var skyhöga.

I går såg jag Lisa Nilsson live för första gången och förväntningarna överträffades. Jag älskade och njöt av varje sekund!


Jag har lyssnat på Lisa Nilsson i hela mitt vuxna liv. Få kan som hon förmedla känslor; texterna kommer till liv när hon sjunger och tonerna, orden, känslorna träffar rakt i hjärtat. Och rösten. Den rösten...


När hon sjöng låten "Försiktigt" i går (en av mina många favoriter) mindes jag att just den låten inspirerade mig att skriva en kort text för några år sedan. Det känns som en bra dag att dela den i dag när jag fortfarande känner mig alldeles uppfylld av musiken!


Tillfälligt besök 💔

Du tog så mycket plats. Jag kommer inte ihåg att du bad om lov. Du armbågade dig in i mitt innersta, slog dig ner i mitt hjärta. En aning vårdslöst satt du där, bredbent och självklar. Jag minns inte att jag bjöd in dig, att jag sa: varsågod och sitt, ta för dig, allt mitt är ditt.

Du tog för dig. Stökade ner, lämnade smutsiga avtryck. Du plockade inte upp efter dig. Jag är inte säker på att jag sa ifrån. Möjligtvis viskade jag: Ta det varsamt, rör dig försiktigt. Det är mitt hjärta du bor i, du måste visa lite hänsyn, lite respekt.

Du lämnade ett kaos efter dig när du flyttade ut. Jag ville ropa: Nej, lämna mitt hjärta i samma skick som när du flyttade in. Men det gjorde jag inte. Det var ett tillfälligt besök för dig. Men inte för mig. Mitt hjärta blir aldrig mer sig likt, du rörde vid sådant som inte fick röras vid. Utan att be om lov.
Gillar

Kommentarer