Kreativiteten på topp!

Salamander Resort

När hjärnan inte måste hålla reda på en massa praktiska saker då händer det grejer! I alla fall för mig. Det är som om det ibland inte finns mycket plats kvar för kreativitet och fria tankar när man är mitt uppe i vardagens alla måsten, men när vila och avkoppling står på schemat, ja då passar min hjärna på.

Under familjens semester på Mallorca nyligen kände jag mig riktigt utvilad för första gången på väldigt länge. Och en av dagarna - när jag stod i duschen och trallade, nöjd efter en härlig dag på stranden - kom ett par karaktärer och bad om lite uppmärksamhet. Sedan hände det! En hel historia rullades upp i huvudet på mig när jag stod där och sköljde saltvatten ur håret.
Det kom så mycket på en gång att jag var tvungen att skynda mig ur duschen för att hitta mitt block. Och så skrev jag. Sida efter sida med idéer, bilder som kom upp, namn och kännetecken på karaktärer, platser och händelseförlopp. Jag vet, det låter lite galet, men det var som att öppna en kran och inte förrän jag snabbt fått ner det som kom till mig kunde jag pusta ut. (Familjen kunde också pusta ut. De hade gett mig oroliga blickar när jag halvnaken irrat omkring i lägenheten på jakt efter min penna, försökt få på mig kläder och samtidigt muttrat: "prata inte med mig, prata inte, måste skriva lite, tysta!")

Nu har anteckningarna från blocket förts in i datorn och fått arbetsnamnet Salamander Resort och tack och lov känns det fortfarande riktigt bra! Det kan bli något... men inte ännu. Först ska Svinstian redigeras och när det är klart ska jag jobba vidare med det påbörjade manus som står på tur.

Gillar

Kommentarer