Hejsan, jo, jag har skrivit den här boken som är lite lagom bra...

Visst känner många av oss då och då att det inte är helt ok i Sverige att fira framgångar och lyfta fram något man är väldigt stolt över? Eller är det jag som är nojig? Man ska liksom vara lagom stolt. Lagom är bäst och ljummen är att föredra framför het... ;) Man ska inte hålla på och "skryta"... Men är det verkligen skryt att vilja lyfta fram fina omdömen om sin bok i rätt sammanhang? Jag tycker nog inte det.
Anledningen till att jag funderar över detta just nu är för att jag förbereder mig för att vara med på Litteraturmässan i
Glommen på lördag. Och på mitt bokbord vill jag ha något som får en person som kanske redan är lite nyfiken på mina böcker att bli mer nyfiken och sugen på att läsa. Ni ser på bilden vad jag menar, det är mina bokomslag prydda med citat från bokbloggare om mina böcker. Fina ord. Väldigt fina ord. Mer än ljumma!

Så jag tänker såhär: Om jag själv överväger att köpa en bok och ser att till exempel @jenniesboklista har gillat den och gett den 5/5, ja då kanske jag blir övertygad och köper boken. Det är - i mina ögon - ett bra sätt att berätta för den blivande läsaren vad andra har tyckt. För det är svårt att berätta det själv. Då blir det lätt ett mummel... "Ja, jo, men andra har sagt att den är väldigt spännande. Eller... i alla fall lite lagom spännande..."
Och det försynta mumlandet säljer troligtvis inte en bok lika bra som det en bokbloggare har skrivit om den.

Gillar

Kommentarer