H A P P Y Halloween!

Korta noveller
Är det någon dag på året som det passar med en kort skräcknovell så måste det väl ändå vara i dag!

MARORNA (inspirerad av Dementorerna i Harry Potter...)

Ett stilla sovrum.
I sängen sover en pojke djupt, han ligger på rygg. Munnen är halvöppen och han andas nästan ljudlöst. Då och då suckar han. Barnets blonda hår är rufsigt, hans rosiga kinder runda. Täcket är uppdraget till hakan. Bredvid honom ligger en sliten gul nalle och stirrar ut i mörkret med sina svarta blinda knappögon. En nattlampa i form av en flugsvamp skänker en aning ljus i natten.
Barnet drömmer – en harmonisk, behaglig dröm som får hans smultronröda mun att le. Sömnen är rofylld och lugn. Men inte länge till. Utanför fönstret har de samlats. Marorna. På jakt efter lycka och trygghet. Sökande, sniffande i luften, svävar de runt husen i den lilla byn. De söker efter den vackraste drömmen och när de hittar den ska de sluka drömmen, suga i sig den och dränka den i mörker. Deras långa ljusgrå fingrar trevar utmed husväggen, skrapar mot fönsterrutan. I natt är de många och de flyter nära varandra, en grå klunga av spöklika skepnader, oformliga, tunna, fladdriga. De smälter in i oktobernattens dunkla mörker, vaggar långsamt fram och tillbaka utanför barnets rum.

Pojken rör oroligt på sig i sängen, marorna har ändrat skepnad och har börjat sippra in genom fönstret som hans mor lämnat på glänt. Långsamt rör de sig runt i rummet, svävar nära taket, en grå oformlig dimma. De sträcker ut sina tunna långa fingrar. Fingertopparna - nu nästan genomskinliga och pulserande - greppar och lockar i luften ovanför det sovande barnet. Marorna får tag i den lyckliga drömmen, sliter i den. Drömmen, vit som snö, lämnar pojkens medvetande, som en mjuk virvlande rök far den genom luften. Marorna slukar drömmen, kastar sig över den och kväver den med svarta tankar. Pojken rör sig oroligt i sängen, hans lilla kropp har trasslat in sig i täcket. Pannan är blank av svett och han gnyr.
Marorna drar ihop sig, sjunker ner mot sängen. Strax ovanför pojken stannar de, de svävar över honom samtidigt som de låter skrämmande mardrömmar sippra in i hans medvetande. De fyller drömmarna med sådant som pojken fruktar mest – kvicka håriga spindlar, clownansikten med orörliga leende munnar, djupt vatten. När pojken börjar snyfta och kasta sig av och an i sömnen drar de sig undan, de glider ljudlöst ut genom fönstret; återigen på jakt efter goda drömmar som de kan tillintetgöra och ersätta med mardrömmar.

Gillar

Kommentarer