De första stapplande stegen...

Skrivande i allmänhet

Det är lite tomt... Jag befinner mig "mellan böcker." Manuset Ta min själ har varit min ständiga följeslagare under ganska lång tid, men är nu inskickat till förlaget.

Så vad ska jag göra nu? Jo, jag ska börja skriva på något nytt. De senaste veckorna har jag inte skrivit på något alls. Jag har försökt att lyssna lite inåt för att känna efter vad som lockar mest. Och en specifik karaktär har trätt fram. Han pockar på uppmärksamhet och är svår att ignorera. Jag kan förstå att han kan ha uppfattats som charmig och vältalig en gång i tiden, även om han är en aning sjabbig och kantstött i det skick han är nu. Men det har ju sina förklaringar...

Hur som helst, jag inser att jag är rätt nyfiken på den här karaktären och jag tror att jag nu vet hur jag ska börja nästa berättelse. Under senaste veckan har jag klottrat ner anteckningar i en salig fart och röra, många om mannens personbeskrivning och betydelse för berättelsen som redan fanns nedskriven i grova drag sedan tidigare.

Men nu är det definitivt tid att börja skapa lite ordning och struktur - innan jag faktiskt sätter mig och skriver de första orden i mitt nästa manus.

Gillar

Kommentarer