Att sälja en bok som det inte går att bläddra i...

I helgen var jag med på Glommens Litteraturfestival. En helt underbar festival faktiskt! Rolig, trevlig och välkomnande och det var helt uppenbart att alla hade en härlig dag; författare, volontärer och besökare.

På mitt bokbord hade jag massor med böcker... men alltså bara en titel att sälja, nämligen min debutbok Osynlig närvaro. Men - jag har ju gett ut två böcker hittills. Den första finns tillgänglig i alla format utom pocket och Svinstian finns utgiven digitalt. Jag måste erkänna att jag är tacksam för min första bok i dessa sammanhang. Jag har något att hålla i handen när jag pratar om mitt skrivande och mina böcker, jag har något att sälja. Men jag pratar självklart om Svinstian också. Och jag tror - utan att ha någon statistik att luta mig mot - att i alla fall varannan person reagerar positivt och blir intresserade av min ljud/e-bok. Många svarar att de lika gärna lyssnar eller läser på plattan. Vilket känns riktigt bra! Så visst lönar det sig att sälja trots att den potentiella läsaren inte lämnar bokbordet med en bok i handen. Men de lämnar med ett visitkort med bild på Svinstians omslag och förhoppningsvis laddar de ner min bok framöver.

I Glommen fick jag även möjlighet att prata om "spänning i Halland" och jag gjorde mitt bästa för att övertyga publiken om att Halland Noir är den absolut coolaste genren just nu! Jag är inte riktigt säker på att mitt budskap gick fram - men roligt var det! Och OM nu Halland Noir i framtiden blir världens grej, ja då vet ni var ni hörde det först! ;)


Gillar

Kommentarer