Så sorgligt att säga hejdå till dom underbara människor som tagit hand om oss dessa veckor. Kommer verkligen att sakna Skottland! Nu sitter vi och äter frukost på flygplatsen, om lite mindre än en timme går planet hem till Sverige

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Sista dagen på IKEA gick vi runt och filmade, intervjuade de vi hängt mest med och bara sa hejdå till alla fina människor vi träffat! Förhoppningsvis så lyckas vi klippa ihop nånting utav det så att vi kan ha med det i vår redovisning!

Idag är allra sista dagen här i Skottland, imorgonbitti åker vi hem. Lite smått längtar man hem men samtidigt kommer man sakna detta ställe så himla mycket, vår scottish mum. Vi ska ha en lite barbeque night ikväll och bara njuta av sista dagen. Vi är lite trötta aswell då vi tog farväl av att edinburgh nightlife igår så ska bli skönt att bara mysa hemma! Kanske bada lite bubbelpool!

/Frida

En av alla goda måltider Liz gjort åt oss

Likes

Comments

Igår åkte vi till liz och dereks husvagn som ligger ca 20 min bort från där vi bor. Tokmysig campingplats verkligen och det gick att sova 5 personer i husvagnen, inte så illa!

Nu ligger jag nerbäddad här hemma, börjar bli sämre igen. Liz är fortfarande sjuk hon med, helt galet vad långvarig denna sjukdom blev. Men vi kämpar på ändå så gott vi kan! Köpt pizza och glass så blir en mysig hemmakväll.

/Frida

Likes

Comments

Gustav nämnde i förra inlägget att vårt första stopp på utflykten var i den lilla staden/byn Melrose. Jag blev helt kär i det stället, så litet och mysigt med mycket färger och fina små innergårdar bakom butikerna. Tog lite bilder som jag tänkte dela med mig av!

Nu sitter vi och äter lunch på Ikea, efter att ha tillbringat morgonen på The bargain corner och satt priser på recovery produkter.  Efter praktiken tänkte vi åka in till stan och shoppa lite!

/Frida

Likes

Comments

Igår så åkte vi på utflykt med ett bolag som heter Highland experience tours. Första stoppet var en liten stad som heter Melrose. Där hade vi en timme på oss att promenera runt i staden. Jag och Frida gick och satte oss på ett kafé och tog en varsin varm choklad. Vi gick sedan runt i staden.

Efter det så satte vi oss på bussen igen och åkte i ungefär 20 minuter. Nu hade vi kommit till en åker där det säga att en kille som heter Thomas the Rhymer blev bortförd till älvriket.

Nästa stopp låg utanför den skotska gränsen och var utflyktens höjdpunkt. Det var ett slott som heter Alnwick där delar av Harry Potter filmerna har spelats in. Vi gick runt och utforskade de delar av slottet som var tillgängliga. En stor del av slottet var avstängt för att det är en familj som bor där. Vi var i Alnwick i ungefär 2 timmar.

Sen så var det dags att åka hem. Och på vägen hem så gjorde bussen några korta stopp där man kunde fota sevärdheter längs med vägen. Frida sov hela vägen hem. Men jag hoppade av och tog några bilder när vi korsade gränsen mellan England och Skottland.

Likes

Comments

Liz har precis fixat mitt hår så nu ska jag och Gustav åka in till stan för att mötas upp med en svensk kille som flyttat hit för att plugga! För att sen träffa en del av hans vänner!

Imorgon klockan 9 bär det av för en heldags utflykt, men vad vi ska göra får ni veta då!

/Frida 

Likes

Comments

Igår så hängde jag med en tokskön tjej som hette Sharon. Hon jobbar på Barnavdelningen på IKEA, den antagligen vildaste avdelningen. Jag fick göra lite allt möjligt, men mestadels stalka kunder. Det gick ut på att gå runt med en karta över avdelningen och sen lite diskret följa hur kunder rör sig i avdelningen och var det stannar och tittar mest på saker. Man gör det för att kunna se var som produkterna säljs mest och för att kunna förbättra så att kunderna ser allt i avdelningen. Dom hade något snyggt namn på detta arbete men med en den skottska dialekten så gav jag upp att försöka höra vad det faktiskt hette och kallade det customer stalking istället. Sharon var jättenöjd med hjälpen hon had fått under dagen och jag hoppas på att få hänga med henne mer nästa vecka! Världens gladaste skotte med mer energi än vad barnen på Children's IKEA hade. 

Gustav får berätta senare vad han hittade på medan jag var på denna avdelning! 

/Frida 

Likes

Comments

Igår åkte vi in till Edinburgh efter jobbet, vi käkade sushi och drog sen till en mysig pub för att spela biljard! Bilderna är tagna när vi var påväg in till stan.

Idag har by the way varit en väldigt bra dag på IKEA, vi testade på lite nya avdelningar och även att inte jobba tillsammans på samma avdelning. Jag tänkte att jag berättar mer om det lite senare, för nu är det powernap-dags. Febern stiger igen, verkar aldrig bli av med den helt. Är åtminstone mycket bättre nu än förra veckan och igår hade jag ingen feber alls. Liz däremot har inte blivit bättre.. Alla får hålla tummar och tår för att hon ska piggna på sig till nästa vecka, som faktiskt blir vår sista vecka här. Helt sjukt vad tiden går fort.

​/Frida 

Likes

Comments