vi gillar att pyssla.  Den senaste veckan har vi klistrat fast höstlöv på träd, satt upp alfabetets vokaler på en dörr och övat på dom och med Matilde gjorde jag ett misdlyckat försök till höstträd att sätta fast och ta bort på kylskåpet. Det var uppenbarligen lite tidigt för henne, för det dröjde inte länge innan bitarna i självhäftande skumgummi var trasiga eller ihopskrynklade....

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I söndags kom några vänner hit med sina barn och hjälpte oss att plocka oliver. vi var ute hela dagen och avnjöt en god grillunch i det gröna.
Barnen hade hur kul som helst även om dom mest roade sig med att springa, busa med hundarna och hälla ut redan ihopsamlade oliver :)
Det var inte svårt att få dom i säng på kvällen.

Vår olivolja är till salu och vi skickar gärna till Sverige. Den är biologisk, ekologisk och extra vergine.
Vi har nyss smakat på årets första och den både smakar och doftar ljuvligt!

Priset är 150 kr per liter. Frakten från Italien till Sverige är dyrare per kg för små paket än för stora, så det lönar sig att beställa ihop med familj, vänner eller tex arbetskamrater.

Fraktpriser:
1 kg - 220 kr
3 kg - 250 kr
5 kg - 300 kr
10 kg - 400 kr
15 kg - 450 kr
20 kg - 550 kr

Maila mig på pysen73@gmail.com för beställning eller mer information.

Likes

Comments

I fredags blev ju Clara kvar på sjukhuset hela dagen. Eftersom hon och Peppe hade bilen så fick det bli en hemmadag för Matilde och då var vi ju tvungna att hitta på något. Det var fint väder och då kan man ju inte bara sitta inne hela dagen.
Vi plockade blommor, hjälpte faster i tvätteriet,  gungade och blev rädda för en fågelskrämma. :)

Likes

Comments

I torsdags kväll efter middagen fick Clara ett epileptiskt anfall. Jag stod i duschen när det hände så det blev lite kaosartat med att ge henne medicinen och rafsa ihop det nödvändigaste så att Peppe kunde åka iväg med henne till akuten.
Oftast väntar vi några minuter för att se om anfallet stannar av, och gör det det så brukar vi stanna hemma men efter förra gången när hon behövde bli intuberad vågade vi inte chansa utan åkte iväg direkt.
Det blev inget kraftigt anfall och hade det inte varit för att barnläkaren var upptagen på annat håll hade hon antagligen fått komma hem efter någon timme, men utan barnläkaren vågade inte akutläkaren skicka hem henne så hon och Peppe fick spendera natten på barnavdelningen...
Det togs blodprov och urinprov på morgonen och sent på kvällen fick hon äntligen komma hem igen.

Likes

Comments

Idag är Matilde hemma från förskolan. Lite lätt feber och ont i halsen...
Jag hade helt glömt bort trädet med löven men det hade inte hon. Hon pekade på fönstret och sa höst mamma, höst. :)
Hon blir helt säkett hemma imorgon också. Vi får se hur det blir med Clara. Hon var hemskt trött när jag hämtade henne och hon har sovit i flera timmar... får nog väcka henne snart. ..

Likes

Comments

Igår fick jag ett överraskande samtal...
Dom ringde från neuroavdelningen i Genua och undrade var vi var... Clara och Matilde skulle enligt dom ha varit där för att bli inlagda en vecka. Synd bara att ingen talat om det för oss...
Till saken hör att i våras när Clara hade flera anfall sökte jag läkaren i flera veckor men hon hörde aldrig av sig så vi bestämde oss för att inte åka dit mer. En annan anledning är att vi ändå behöver ta Clara till Florens eftersom den sortens specialist inte finns i Genua...

Likes

Comments

Just nu är vi mitt uppe i olivskörden här på Citronodlingen. Våra oliver skördas för hand och är 100% ekologiska och biologiska.
Ungefär varannan dag tar vi med oliverna  till en familj i dalen som har en mekanisk oljepress. Där får sig oliverna ett bad i kallt vatten innan de pressas. Allt tas om hand. Det som inte blir olivolja (främst kärnorna) torkas och används som bränsle till pressen.

Priset för vår fina olivolja extravergine är 150 kr litern och vi skickar gärna till Sverige. Oljan skickas i plastflaskor (för viktens skull och för att glasflaskor lätt går sönder i hanteringen) men bör hällas över på glas vid ankomsten.
Om man förvarar oljan i glasflaskor på en sval och mörk plats kan den hålla i upp till 2 år.

Då fraktpriserna är lägre per kilo ju mer man skickar lönar det sig oftast att gå ihop några stycken och beställer tillsammans.

Fraktpriser:
1 kg = 220 kr
3 kg = 250 kr
5 kg = 300 kr
10 kg = 400 kr
15 kg = 450 kr
20 kg = 550 kr

Räkna med att vikten för 1 liter olivolja tillsammans med emballage väger drygt 1 kg, så i ett paket på 5 kg kan vi skicka 4,5 liter.

Nedan lite bilder från skörden idag, den 8 november.

För mer info och beställning skicka ett mail till pysen73@gmail.com

Olivoljan kommer att vara klar i slutet av november eller början av december.

Likes

Comments

Idag har vi haft en strålande vacker höstdag här på Sicilien.  Efter frukost och morgonbestyr (halvdant eftersom det inte fanns en droppe vatten i kranen) gick vi iväg för att kolla vad pappa gjorde på jobbet.

Sen gick vi vidare och träffade flickornas ena gudmor och hennes hund Yoyo. Clara blev överlycklig.  Matilde är nyfiken men lite rädd. Hon ropar på Yoyo men när hon kommer springandes gömmer Matilde sig :)

vi blev bjudna på mellis vid poolen och sen fick promenaden ett abrupt slut när Clara snubblade och slog pannan i stenplattorna..  Det blödde rätt rejält men när vi väl fått stopp på det visade det sig att det inte var så farligt, ett litet jack bara, men det blir nog rätt så färgglatt om några dagar.

Likes

Comments

Igår kväll började vi med den första, låga dosen av den nya medicinen. Det dröjer ännu 2 veckor innan vi ska börja minska dosen av den gamla. Ska bli spännande att se om humöret och närvaron blir bättre då.
Just nu är flickorna på fysioterapi. I vanliga fall lämnar jag dom på förskolan efteråt men idag får båda vara hemma.  Clara är fortfarande trött efter resan och hennes speciallärare är frånvarande. .. Matilde verkar ha lite ont i halsen. Hon pekar i allafall på munnen och säger "bua".

Likes

Comments

Igår på eftermiddagen hade vi tid för läkarbesöketbpå barnsjukhuset Meyer.
Han läste igenom dom senaste utlåtandena och kollade igenom bilderna från senaste magnetröntgen. Han sa inte så mycket, men det verkade som att han hade en rätt klar ide om läget.
Jag och Clara fick lämna blodprov för DNA och om  2-3 månader ska vi komma tillbaka hela familjen för ytterligare prover och undersökningar.
Under tiden ska vi byta ut en av Claras mediciner lite i taget. Han tyckte dessutom att dosen hon tar av den som ska bort är alldeles för hög.
Jag hoppas att hennes humör blir bättre i och med det för varje gång vi höjt den dosen har Clara varit irriterad och aggressiv. Efter senaste anfallet höjde dom rätt mycket och det märks tydligt på hennes humör.

Likes

Comments