Det kommer ständigt nya behandlingar inom estetisk kirurgi. Här är några av de behandlingar som är hetast just nu.

Fettinjektioner

Att ta fett från delar av kroppen där det inte önskas och injicera det på en del där man önskar fylla ut med lite mer volym blir allt populärare. Det kanske mest välkända exemplet är Brazilian Butt Lift där man injicerar fett i rumpan för att göra den rundare och mer välformad.

Det är även möjligt att injicera fett på andra ställen på kroppen. Många kvinnor tar gärna fett från magen för att injicera i brösten till exempel. I princip går det att välja fritt var du önskar ta fettet ifrån och var du vill injicera det.

En stor fördel med denna typ av behandling är att du inte behöver sövas för att ingreppet ska kunna genomföras. Det räcker med lokalbedövning, vilket gör det attraktivt om man inte är ute efter någon extrem förändring. Det är säkrare att göra flera fettinjektioner med lite mellanrum än att genomgå kirurgi under narkos.

Nackdelen med denna typ av metod är att en del av fettet kommer att absorberas av kroppen så att effekten inte blir lika stor i längden, men det går å andra sidan ganska lätt att fylla på med mer efter ett tag och återhämtningen blir lättare om man gör förändringen gradvis.

Ansiktslyft med trådar

Istället för att genomföra ansiktslyft med kirurgi är sedan några år möjligt att göra skonsamma ansiktslyft med hjälp av trådar som man fäster under huden. Denna metod börjar ta riktigt fart då resultatet blir mer naturligt än ett traditionellt ansiktslyft och man kan återgå till vardagen direkt efter ingreppet.

Man använder sig av en speciell tråd som förs in under huden. Tråden har små hullingar som fäster tag i vävnaden när man drar åt den och på så sätt får man till ett lyft. Efter ett antal månader absorberas tråden av kroppen, så man måste förr eller senare göra om ingreppet. Men eftersom det är så pass enkelt och klart billigare än ett traditionellt ansiktslyft så är det värt att prova på som ett alternativ.

Allra bäst effekt får man om huden endast har börjat hänga ner lite i ansiktet. En bra plats att börja på är kring ögonen för att skapa ett lite piggare utseende.

Läppförstoring för män

Läppförstoring har nu blivit attraktivt även hos män. Här arbetar man vanligtvis med fillers, vilket är enkelt och kan utföras vilken dag som helst i veckan. Det har blivit mer accepterat att även män är måna om att göra det bästa av sitt utseende och att fylla ut läpparna en aning kan definitivt ge ett lyft till ansiktet för den som har ganska tunna sådana. Likaså är det allt fler medelålders män som använder sig av fillers i andra delar av ansiktet för att släta ut rynkor. Dock så brukar de vara noga med att inte göra för mycket så att det knappt blir märkbart att något ingrepp har gjorts.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Att använda sig av fillers har blivit väldig populärt de senaste åren. Det är en enkel metod för att bli av med rynkor eller för att fylla ut delar av ansikte eller kropp som inte är så fylliga som man önskar. Ursprungligen utvecklades dessa produkter för att hjälpa personer som hade råkat ut för någon form av skador, men snabbt fick de fäste även inom de estetiska behandlingarna.

Fillers är mycket mer skonsamma än att till exempel använda sig av Botox för att bli av med rynkor. De innehåller nämligen bara ämnen som imiterar substanser som redan finns i kroppen, till skillnad från Botox som är ett nervgift som syftar till att få nerverna att slappna av.

Dock så bör man ändå vara försiktig när man väljer att behandla sig med fillers. Det är otroligt viktigt att välja en klinik där de är duktiga på att injicera fillers rätt. Annars kan man få ett ojämnt och fult resultat.

Överdriven användning töjer ut

Något man har sett mycket av de senaste åren är att fillers har använts i läppar. Hos någon med relativt tunna läppar kan det vara motiverat att injicera lite extra för att få ett fint och fylligt resultat, men alldeles för många har börjat injicera för mycket fillers så att de får så kallade “duck lips” där de knappt kan stänga munnen längre. Det är inte särskilt snyggt måste vi nog komma överens om.

Men det är förståeligt att man kan bli beroende då resultatet går tillbaka efter ett tag. Vävnaden töjs ut och resultatet när fillers går ur kan bli en känsla av att huden hänger och är slapp.

Samma sak gäller om man använder fillers för att släta ut rynkor. Resultatet sitter inte i för evigt och när kroppen absorberar substanserna så börjar rynkorna synas igen. Om man använder för mycket fillers kan det ge ett onaturligt utseende. Ingen har ett perfekt och rynkfritt ansikte efter en viss ålder. Visst kan man hjälpa naturen på traven lite, men det är bättre att vara selektiv och bara fylla ut vissa rynkor för att det ändå ska se ut som om man är människa och inte en porslinsdocka.

Helt enkelt så rekommenderas att du väljer en klinik där man arbetar med omsorg och för att ge ett naturligt resultat. Så får fillers bästa möjliga resultat. Du ser piggare och fräschare ut utan att det syns att du har gjort något. Det är faktiskt det som är den största trenden just nu - ett naturligt utseende där det inte märks att man har gjort någon form av ingrepp.


Likes

Comments

Beach 2018 hägrar och det är nog fler än en som gärna skulle vilja komma i lite bättre form inför sommaren. Men det är inte alltid som det räcker med att lägga om sin kosthållning och att börja träna några månader i förväg.

Vissa har helt enkelt inte de grundförutsättningar som krävs för att de ska kunna uppnå den kroppsform som de önskar. I det läget är det tur att det finns skonsamma men effektiva ingrepp som man kan vända sig till för att hjälpa naturen lite på traven.

Ett exempel på detta är att göra ett Brazilian Butt Lift. Det finns två varianter av detta ingrepp som syftar till att lyfta och forma rumpan till en mer fast och rund form. Det ena är ett mer traditionellt plastikkirurgiskt ingrepp där man opererar in silikonimplantat i baken.

Men det finns även en nyare och mer skonsam variant som går ut på att man tar fettvävnad från andra delar av kroppen, till exempel magen eller övre delen av höfterna (“love handles”) och sen injicerar det i rumpan. Det kräver varken narkos eller att man skär upp och syr något. Det går snabbt och återhämtningstiden är relativt kort.

Det smarta är alltså att man får hjälp med två problemställen samtidigt. De flesta har ju lite överblivet fett kring magen och höfterna eller längs låren. Att ta det för att forma en rundare rumpa är utmärkt eftersom effekten blir större om man avlägsnar fett från de områden som ligger närmast omkring rumpan. En smal midja mot en rundad rumpa är det som de flesta strävar efter.

Allt fler kliniker erbjuder BBL i sitt utbud nu, så det bör inte vara så svårt att hitta en plastikkirurg som du kan vända dig till för att få rådgivning och en uppfattning om hur stor effekt metoden skulle göra på just dig.


Likes

Comments

Våren 2018 är snart här så det är dags att ta en titt i badrumsskåpet och kanske uppdatera dina produkter en aning för att hänga med i de trender som kommer. Så vad är då hett inför våren 2018? Här kommer några av de starkaste tendenserna, åtminstone om man vill hänga på i det som har synts på de stora modehusens visningar.

Cat eyes 2.0

Våga ta ut svängarna med en rejält markerad eyeliner i svart. Tänk 50-talets pinupor men ta i ännu mer. Tjockt markerade linjer som lyfter ögat i ytterkanten är både enkelt och snabbt fixat och ger en dramatisk effekt. Enklaste sättet att få till looken är att använda sig av en flytande eyeliner. Komplettera gärna med en glittrig ögonskugga om du bär looken till en festkväll. Applicera den innan din eyeliner har torkat helt för en fin effekt.

Röda läppar

Det röda läppstiftet är tillbaka, men kanske inte i de djupröda nyanser som man är van vid. Gå lite ljusare och satsa på en korallröd ton så kommer du att ligga helt rätt i vår. En lätt gloss ovanpå ger rätt finish.

Glitter

Glittrig ögonskugga eller glitter på läpparna, som highlighter på kinderna eller för all del i håret. Allt som skimrar och glittrar är riktigt inne år 2018. Här hämtas inspirationen bitvis från 90-talets ravescen med en futuristisk känsla och hologram-texturer. Du som vill skapa något riktigt unikt applicerar kristallstenar på väl utvalda ställen såsom i ögonvrån.

Ögonskugga i extrema toner

Kraftigt blått, djupgrönt eller illrosa. Våga ta ut svängarna med en ögonskugga i en färgton som är allt annat än naturlig. Och när vi säger ta ut svängarna så menar vi inte en liten lätt markering i ögonvrån utan att man applicerar ett rejält lager av färgen över hela ögonlocket och ut mot sidorna. Detta är nog en look som gör sig bäst för en klubbkväll ute snarare än på kontoret, men lite inspiration kan man ju plocka med sig även till vardags.

Vad tycker ni om årets trender? Är de något som ni kommer att prova på själva? För den som känner sig lite mer tillbakadragen så kan det vara skönt att veta att även nude-look är en stark trend för 2018. Men se till att den blir lite skimrande fräsch och ung för att ligga helt rätt i tiden.


Likes

Comments