I början av boken brydde sig Fredrik mest om att ta hand om sin familj och se till att de hade det bra, men nu börjar han glida ifrån sin familj och istället handlar allting om att han ska få ut Kwådd ur huset. Paula börjar tro att Fredrik är galen och inbillar sig allting som Kwådd gör, och säger till honom: "Fredrik. Borde du inte gå till… ja, en läkare eller psykolog eller något."


Fredrik börjar även bli mer och mer lättirriterad och vid ett tillfälle slår han till och knuffar sin son för att han skjutit en ekorre och umgåtts med Kwådd. 


Jag börjar tro mer och mer på att Fredrik kommer förlora allting och bli tvungen att bli kompis med Kwådd. Jag tror detta eftersom Paula börjar tro att Fredrik är galen och de börjar glida ifrån varandra och för att det verkar som att han kanske kommer förlora sitt jobb, då de annonserat ut hans tjänst och han först missat sin intervju och att det sedan gått dåligt för honom på det test han fått göra. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Fredrik är ofta väldigt otacksam t ex på sida 19 när han berättar om när han fått sitt första barn och han hade tänkt "Men han önskade sig så innerligt en flicka! I hemlighet hade han blivit lite, lite besviken över att Fabian varit en pojke" och att han sedan hade övertalat Paula att skaffa ett barn till även fast hon är så rädd för att föda barn.

Men han är ändå väldigt omtänksam när det gäller Paula för t ex på sida 30 när han kommit på att handfatet gått sönder, "Han hade inte sagt något till Paula eftersom han inte velat förstöra hennes humör på vernissagen...". Även när Paula skulle visa sina vänner badrummet så tänkte han "Varför hade han inte varnat Paula? Han hade velat skydda henne från detta".

Fredrik är även väldigt otålig t ex på sida 37 när han skulle skjutsa sin son Fabian till daghemmet, men Fabian bara låg kvar på trappan och knackade, då tog Fredriks tålamod slut väldigt snabbt och han blev arg på Fabian. Eller på sida 34 när han för första gången stöter på "mannen under trappan" då ger han ingen tid åt mannen att förklara sig utan hotar nästan direkt med att ringa polisen.

Det som måste lösas är att de måste få ut den okända mannen ur huset, eftersom han bara skapar problem när han bits och stjäl pengar.

Jag tror att antingen så kommer Fredrik få nog utav mannen och på något sätt kasta ut honom ur huset, eller så kommer det att gå så fel för Fredrik på något sätt att den enda han har kvar är den okände mannen och att de blir vänner. Eftersom det står på baksidan av boken "Vad är det som händer med Fredrik? Och varför börjar hans hustru dra sig undan honom?" så tänker jag att det kommer hända något med Fredrik som gör att Paula försvinner ut ur hans liv och han blir själv kvar med "mannen under trappan".

Likes

Comments

Vart ska du, var har du varit av Joyce Carol Oates: Jag tyckte att novellen var realistisk. Det är vanligt att tonåringar i dagens samhälle är osäkra på vad de tycker om saker och ting och kanske är en annan person hemma än med sina kompisar eller ute på stan. Det är lätt att man faller för grupptryck som Connie och blir påverkad av andra.


Spirited away regisserad av Hayao Miyazaki: Jag tyckte att filmen var väldigt flummig eftersom det hände massa saker helt plötsligt och det kändes inte alltid som att det fanns en röd tråd genom filmen. Men jag tyckte att själva huvudkaraktären ändå var realistisk eftersom det är vanligt att man som barn är rädd, försiktig och kanske inte vågar göra saker utan sina föräldrar precis som Chihiro i filmen.


Harold and Maude regisserad av Hal Ashby: Jag tyckte att filmen var väldigt ovanlig eftersom att Harold gillade att låtsas ta självmord och gå på begravningar osv, och jag har inte direkt hört talas om någon som gillat dessa saker i verkliga livet. Men det är ändå vanligt att man kanske inte tänker på att verkligen leva sitt liv och ta vara på det. Så jag tycker att det är ett bra tema i filmen att man ska tänka på att leva sitt liv och göra det man tycker om och det man tycker är rätt, eftersom man får ett positivt tänkande.

Likes

Comments

Jag har läst boken Elsas mode, skriven utav Sofi Fahrman. 

Det jag tänkte mest på när jag läste boken var min syster eftersom huvudpersonen Elsa och min syster är så lika. Båda älskar mode, spelar basket, gillar att festa, trivs inte i Borås eftersom det är så litet och båda är inte heller rädda för att gå fram och prata med någon bara sådär. 

Jag tänkte även mycket på att Elsa verkar bry sig så mycket om vad andra tycker om henne hela tiden och att hon ibland inte vågar stå för vad hon tycker. Då tänkte jag på hur vanligt det är i dagens samhälle att man hela tiden bryr sig om vad alla andra tycker om en.

Jag tycker både bra och dåligt om boken. Jag tycker att det handlade lite för mycket om livet på Stureplan, då Sofi hela tiden skrev om massa olika klubbar, vilket blev lite ointressant. Men det som gjorde att jag gillade boken var nog att Elsa och min syster är så lika. Eftersom min syster bor i USA nu och jag saknar henne så var det kul för det var nästan som att läsa om min syster och det kom upp massa roliga roliga minnen med henne medans jag läste. 

Likes

Comments

Jag läser boken "Elsas mode" skriven av Sofi Fahrman. Jag har nu läst halva boken och detta är vad jag tror kommer hända i nästa halvan:

- Elsa kommer att bli kär i Hugo och strunta i sina vänner. 

- Hon kommer att göra något misstag som gör att hon förlorar sina läsare på bloggen.

Likes

Comments

Hej jag heter Christine och jag har precis skapat en blogg till skolan😊

Likes

Comments