Nu har vi landat i vårt paradis för en ledig helg med barnen. Slalom och skoter står på schemat. Imorgon kommer mina underbara svärföräldrar på besök. Här trivs jag och kan slappna av och må bra 😊
Älskar detta liv ❤
Å älskar min blivande man. Förra helgen när vi var här på tu man hand så gick han ner på knä å friade till mig ❤

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Fick 3 röda roser av älsklingen igår och halsband med tillhörande örhängen. Vi åt en trerättersmiddag med barnen och myste sedan i soffan.  Känns helt underbart att bli älskad av denna underbart snälla man. Men är dock en märklig känsla i kroppen att både få vara lycklig här och nu samtidigt som man har denna ångest och smärta från det tidigare förhållandet. Försöker innerligt att vilja leva i nuet fast jag vet att jag måste ta i tu med det förgångna. Är otroligt jobbigt med denna dagliga smärta och dessa minnesbilder som dyker upp då och då. Det kan vara nått på Tv:n som får mig att åter uppleva vissa delar eller att nån frågar "vad gör du?" den frasen räcker för att det ska dyka upp obehags känslor av ha levt under kontroll. Jag blir otroligt rastlös över att vara ensam hemma, då går hjärnan igång å spökar med alla dumma tankar. Så för att få bort dom så städar jag i allmänhet eller åker tidigare på jobbet för att fokusera på annat. Har fått avslappnings övningar på KBT behandlingen men har jättesvårt att fokusera å göra dom ensam. Önskar innerligt att detta går över så jag får tillbaka mitt liv och kan känna lycka igen ❤

Likes

Comments

Igår var smärtan i axeln och skuldra outhärdligt fick ta morfin flera gånger under kvällen. Igår var det en väldigt kylig dag här uppe så jag tänkte det är väl därför det gör extra ont. Men imorse när jag vaknade är smärtan lika. Försöker vila i soffan innan jag ska jobba några timmar i kväll. Vill undvika morfin när jag ska jobba efter som den gör mig så trött.

Efter min skilsmässa började jag träffa en kille som jag var tillsammans med för 18 år sedan. Vi gjorde då militärtjänst tillsammans. Och tänk vad vi kompletterar varandra. Vi är nu tillsammans och han gör mig otroligt lycklig och trygg. Jag har tur som har honom vid min sida som stöttar mig och visar förståelse. Det tar otroligt på psyket att ha blivit misshandlad. Det dyker upp minnesbilder när man minst anar det. Jag har svårt att vara ensam hemma då börjar tankarna snurra. Jag har svårt att sitta still jag måste hela tiden ha något att göra för att hålla alla hemska tankar borta. Jag jobbar med mig själv dagligen. Smärtan i axeln är en daglig påminnelse om hur mitt liv varit.
Äntligen börjar det finnas lite pinnar på stegen som leder upp ur den här hemska gropen. Men jag förstår att det är en lång och kämpig väg upp. Längtar oerhört tills jag är uppe och kan känna mig hel igen.

Erik jag älskar dig och är otroligt tacksam att ha dig vid min sida. Är så skönt att jag kan prata med dig om hur jag mår å känner och du stöttar mig på ett fantastiskt sätt. Och du har ett otroligt tålamod när jag har svårt att vara stilla.

Likes

Comments

Igår var jag på KBT behandling, blir så trött efteråt.
Där får jag berätta om allt som hänt dessa år och berätta om misshandeln om och om igen. Det påstås att det ska hjälpa att berätta allt om och om igen.

Fortsättning från gårdagens berättelse. I början av maj lyckades jag alltså lämna min man. Första månaden var det förföljelser och massa sms. I början handlade de om ursäkter och löften om att aldrig skada mig mer. Sen började dom handla om att ge mig dåligt samvete och att allt var mitt fel. I juli gick skilsmässan igenom. Huset låg ute för försäljning och vart tillslut sålt. Allt skulle va ute 1 december. Jag hade fått en lägenhet redan 1 juni och hade skaffat mycket egna möbler.  Men 16 november var jag ner till huset vid lunch tid för att lasta skräp som skulle på soptippen. Allt gick rätt bra i början tills han började beskylla mig att jag lämnat honom med allt och att jag inte gjorde nått. Jag vart otroligt irriterad och tog pappersburken med myrr som jag hade i handen och dunkade till den i hans arm, locket gick upp å det vart myrr överallt. Då tvärvände han och slog med knytnäven 2 smällar. Jag vart så rädd så först när jag kastat mig i bilen på väg därifrån kom smärtan, jag kunde nästan inte växla bilen. Ringer min kära kollega/vän som hämtar mig och kör mig till läkare och sedan på röntgen. Resultatet blev 4 spräckta revben och höger nyckelben ligger ur led. Den här gången vart det en polisanmälan.
Har nu fortfarande efter 3 månader nyckelbenet ur led och smärtor där dagligen, revbenen har läkt. Just nu jobbar jag halvtid fast bara på kontor då jag inte får belasta axeln. Frustrerande att gå så här och ha värk. Frustrerande att polisanmälan tar sån tid och att man inte får reda på nått.
Minnesbilder dyker upp då och då från olika händelser och paniken växer.

Vill så gärna få lägga allt bakom mig och gå vidare. Vill bli stark igen. Vill få tillbaka självförtroendet. Tänk att en människa kan bryta ner en annan totalt.
Känns som om man är i djup grop och nån har tagit bort stegen.

Likes

Comments

Jag har levt tillsamman med en man i nästan 8 år. I början var allt frid och fröjd men efter ca 4 år gifte vi oss och allt vart förändrat. Så här i efter hand kan jag nog se att det började tidigare också men på ett smygande sätt. Efter bröllopet började han vara mer kontrollerande jag fick redovisa vad jag hade gjort under dagen. Vi installerade ett larm på huset och det kändes tryggt i en början men det slutade med att det vart mitt fängelse. Han kunde följa på telefonen när dörrarna öppnades och stängdes och jag fick förklara vad jag hade gjort när jag gick utanför dörren. Sista året var dock värst när anklagelserna om otrohet kom och han började kräva att få gå igenom min telefon även fast han fick gör det så vart han rasande för då hade jag raderat meddelanden som skickade till andra män. Vid de tillfällen jag var trött och inte ville ha sex på kvällen så vart jag anklagad för att vara otrogen och gett mig åt någon annan, så det slutade med för att få det lugnt så hade jag sex fast jag egentligen inte orkade eller hade lust. Efter en fest i december 2016 så brakade det löst på natten, de äldre barnen var hemma och det slutade med att dom ringde sin mamma för att bli hämtade för de vart så rädd när raseri utbrottet kom. När barnen blivit hämtade så gick det ut över mig att allt var mitt fel och att jag varit otrogen, han tryckte upp mig mot väggen vid dörren i sovrummet och tog stryp tag med båda händerna runt min hals. Det kändes som nu är mitt liv slut jag kommer dö här och nu, kändes som om ögonen skulle ploppa ur och jag vart alldeles yr i huvudet av att inte få nån syre. Han ville att jag skulle erkänna att jag vart otrogen och att allt var mitt fel. Till slut släppte han taget och jag gled ner på golvet. Han vänder mig ryggen och går till sängen och lägger sig utan att säga ett ord till. Jag smyger iväg på toaletten och tvättar av mig gråtande jag är alldeles röd runt halsen. Jag smyger sedan tillbaka till sovrummet och kryper försiktigt ner i sängen för att inte väcka honom. Jag har ju lärt mig den hårda vägen att det blir värre om jag inte sover i sängen när han vaknar.... Helst av allt skriker min kropp att det är dags att packa väskan och dra innan det blir värre, men jag stannade ändå det är ju december och julklapparna har börjat att inhandlas och det är ju snart jul jag måste tänka på barnen att jag inte vill förstöra deras jul. Man hittar så mycket ursäkter för att stanna i dessa förhållanden.

Inte för än Maj 2017 tar jag mitt förnuft till fånga och tar väskan och drar därifrån. Han hade kommit hem från jobbet och gick direkt till kylen för att ta en öl, sedan sätter han sig vid bordet och börjar diskutera varför jag klickt i gillar på sommarens logdanser på Facebook, jag vet ju att det inte är tillåtet. Jag tänker nu brakar det lös igen och jag tar min väska hunden och tar bilen och säger att jag åker till stugan. Jag kommer sedan på i bilen att åker jag till stugan och han kommer efter så ligger den enligt och jag har inget skydd. Så jag åker hem till mina föräldrar och lämnar hunden där. Sedan ringer jag en av mina manliga kollegor som tidigare jobbat på soc för att få stöd och råd, han bjuder in mig på kaffe. Denna vän bor väldigt enskilt i skogen och medans jag är där börjar det komma massa sms om att jag är otrogen och att han ser oss, helt plötsligt har han spårat mig dit och dyker upp där, jag möter honom på bron för att inte utsätta min vän för något obehag. Han tar tag i min arm och släpar mig ner mot bilen. Jag lovar att åka till min mor och far för att han skall släppa mig. Jag åker hem till min mamma och pappa. Försöker att komma till ro och sova när jag hör hunden skälla, tittar ut genom fönstret och där står han under gatlyktan på vägen och kollar upp mot huset. Allt känns som en enda skräckfilm..........

Likes

Comments