Började dagen med en god frukost på hostlet jämte oss. Har nog aldrig ätit en så god och stor frukost som vi fick in!!! Var en choklad och jordnötssmörs bowl som var gigantisk. Det finns många bra restauranger här! Blooms café och hostel som vi käkade frukosten på är en av dem!

Efter att ha checkat in på vårt nya hostel så tog vi oss till Sunrise Beach! Hela än består av fina stränder och denna är inget undantag. Vattnet var så klart som det bara kan bli, dock syns det inte så tydligt på bilderna men oj det var som att vara i paradiset!

Sen var deg dax för en lunch på stranden och idag lev det lite tapas! Kyclingspetten med jordnötssås var så goda och sen var vi bara tvungna att ta quesadillas när vi såg att det fanns på menyn, en av mina favoriter!

Sen blev det lite foto time på eftermiddagen, sista dagarna i Thailand måste ju dokumenteras!!;)) i övermorgon bär det av till Langkawi, Malaysia!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag är det alla hjärtans dag och jag och Saga ägnade största delen av dagen att ta oss från Phi Phi till Koh Lipe! Nu ikväll har vi käkat gott på en mysig restaurang och det är riktigt skönt att ha kommit hit, så mysigt ställe!! Phi Phi var kul men allt annat än mysigt men mer om det i ett annat inlägg, har hunnit besöka många ställen sen senast vi hördes av här!

Skänker en extra tanke till alla där hemma idag, får erkänna att jag saker er lite!❤️

Likes

Comments

Idag firar vi att vi varit borta i 1 månad, tiden bara springer iväg! Mer än en tredje del av resan är gjord och det känns som man hunnit med så himla mycket även fast det känns som om att jag knappt varit borta en vecka. Här kommer nio frågor till resan!

Standard rätten?
Green Curry får jag nog ändå säga, har blivit lite av en ny favorit! Men i Vietnam var det färska vårrullar, är lite av en favoriträtt även där hemma!

Sandstrand eller poolen?
Älskar havet men hatar all sanden och hur salt man blir efter man badat, så poolen är definitivt skönare alternativ men ganska tråkigt med, så får säga stranden!

Hostel eller hotell?
Visst är hotell mycket skönare och fräschare men det är mycket mer socialt att bo på ett hostel. Om man inte tar för billiga hostel skulle jag rekommendera det.

Vad saknar du där hemma?
Toaletter man får slänga toapapper i, vanligt pålägg, rena kläder och att inte behöva ha grön-gult hår pågrund av allt poolvatten. Och kanske familj och kompisar en gnutta😉

Vad dricker du helst?
En svalande coconut shake, går ner minst en om dagen!

Vilken är nästa destination?
Västra sidan av Thailand

Vad saknar du minst?
Att vara blek och gå runt och frysa hela tiden!

Vart befinner du dig nu?
På Koh Phangan hos våra kompisar.

Hur sysselsätter du dig på stranden?
Jag lyssnar helst på en podd, lite musik eller läser bok. Favorit podd just nu är Livet på läktaren och Bianca och Alice podd!

Likes

Comments

Idag 05.00 steg jag och Saga upp för att ta oss till färjan som skulle gå till Krabi. De senaste dagarna har jag inte mått helt hundra men jag har ändå känt att det blivit bättre. Men väl på båten var det höga vågor och jag kände att jag mådde dåligt igen och när jag gick ut för att spy märkte jag att jag spydde blod, vilket gjorde mig lite lätt panikslagen!! Det gjorde det inte bättre att besättningen inte kunde engelska heller, när de kom fram med spypåsar försökte jag förklara att jag spyr blod och frågade efter en doktor och då skrattade de bara som att jag var en turist som aldrig varit åksjuk innan och ville ha doktor för det. Då måste jag erkänna att jag kände mig ynklig... Till slut fick jag tag i Saga och vi fick hoppat av båten på första stoppet, Koh Phangan. Min faster och farbror var där så dem mötte oss och tog oss till sjukhuset vilket kändes tryggt. De konstaterade att det var matförgiftning och att jag antagligen hade fått något sår i magen av detta. Lite omtumlad med förändrade planer är vi nu hos Arne och Anns villor igen( Dock utan dem) för att se så att jag blir bättre, men det tar väl hand om oss här nere så det ska nog gå bra!

Likes

Comments

Hejsan!
Igår tog vi färjan över till Koh Tao på morgonen, tyvärr tror jag att jag blev matförgiftad så mådde varken bra på båten eller när vi kom fram. Spenderade därför resten av dagen inne på rummet, mestadels sovande!

Men denna dag startade desto bättre! Köpte frukost på cafet som tillhör vårt nya hostel, super mysigt och väldigt god mat.

Sen kikade vi runt vår del av ön, Mea Haad, som är den livligaste delen av ön. Massa med mysiga frukostställen, små affärer och dykar ställen. Sen tror jag nästan vi hittade paradiset, eller?

Vi kikade in på ett lite flashigare hotell än vårt egna...

Eftersom vädret blev dåligt bestämde vi oss för att hitta på nått, av slumpen såg vi en skylt till ett gym och såg det som ett tecken på att det faktisk var på tiden att träna... Vi hade ett löfte att träna en gång i veckan på resan, vilket höll ungefär första veckan😉

Efter träningen tog vi en behövlig dusch och traskade sedan ut. Nu sitter vi här på en restaurang vid havet och är proppmätta och nöjda efter att ha käkat BBQ!

Likes

Comments

Jag och Saga hyrde alltså en bil i Thailand och inte vilken bil som helst utan vi fick en hel flakbil! Blev förvånad hur snabbt man kom in i vänstertrafiken och hur bra det kändes. De störta problemet var mest att många ställen är anpassade till mopeder och inte bilar därav lite trånga vägar och det finns inprincip inga parkeringar på hela ön.

Första stoppet blev på två fina stränder på den nordöstra sidan.

Vi tog ett stopp för att käka lite mat på en stånd.

Sen åkte vi till en nationalpark och stannade först för att kolla på ett vattenfall innan vi tog oss ner till en strand där det fanns en liten vandringsstig för att komma till en gömd pärla. En strand som nästan var helt tom och så vacker med massa stenar. På vägen han vi också få se jätteödlor och två alligatorer simma runt i en flod.

Sen hittade jag dem gulligaste hundvalparna men dem var mer intresserade av att bita varandra än att ställa upp på kort😉 Dagen avslutades sedan i Thong Sala på en Mexikansk restaurang!

Likes

Comments

Italien eller Thailand?

Nere i Chaloklum, nära där vi bor har dem en Italiensk restaurang med underbar mat och varje fredag har dem pizza night! Såklart var vi tvungna att käka pizza då, mysigt ställe med endast ett fåtal platser och först till kvarn när det gäller pizzan. Jag tog pizza med 4 ostar som var magisk.

Likes

Comments

En dag på stranden!

Idag har hela dagen spenderats på stranden och vi hann både snorkla och ta en drink på Three sixsty bar, som hade en underbar utsikt över stranden! Något brända och svettiga var vi hemma igen vid klockan sex☀️

Kvällen spenderades sedan i byn här jämte på en mysig restaurang och en massa prat.

Likes

Comments