Det här är till dig;
Du som ger dig själv friheten att sexualisera den kvinnliga kroppen. Du som ser varenda kvinna som en leksak eller ägodel. Du som genom dina ord och handlingar får tjejer och kvinnor att känna sig objektifierade.

Om du som individ kan sitta utan skuldkänslor eller minsta ånger och genom att göra en tjej till ett objekt har jag ett gott råd. Väx upp.
Alla kvinnor är så mycket mer än objekt, försök inte få någon kvinna att tro någonting annat och tänk på vad dina ord och handlingar kan leda till.

Och till resten av vårt samhälle;
Vi lever på tvåtusen talet. Kvinnor är inte längre objekt, kvinnan är i de flesta fall inte längre hemmafruar. Det ända vi gör är inte att vara hemma och laga mat eller ta hand om barn. Något som många tyvärr har svårt att förstå.
Vi alla måste låta kvinnorna få sin plats, vi måste låta oss ha våra åsikter, göra det vi är bra på och börja se oss som jämlikar. Kvinnor är inte mäns underlägsna och inte heller ska mannen vara kvinnan underlägsen.
Vi måste bryta gamla normer och kasta bort de äldre ramarna.

För utan kvinnor skulle män inte vara någonting.
Underskatta oss inte, för vi är likväl som män en del av mänskligheten som krävs för att hålla vår art levande.
Bara det faktum att det är kvinnan som i nio månader bär på flertalet kilo av vatten samt barnet, att kvinnorna föder barnen och bär på dem ytterligare månader visar att kvinnan är inte svagare än mannen.
Vi alla har olika styrkor och svagheter. Alla individer är olika. Men ingen är svagare än den andra.

Men underskatta aldrig en kvinna bara för att hon är just en kvinna. Det är ingen slump att den större delen av vår välutbildade befolkning är just kvinnor.
Intelligens avgörs inte av kön, hårfärg eller hudfärg. Inte heller styrka, mängden empati hos en person eller hur bra en person är på ett visst arbete.

Det finns egentligen ingenting som säger att en kvinna inte kan vara en bra chef, eller att en man inte kan vara en bra förskolelärare. Det är vårt samhälles normer som vi samt tidigare generationer format, som gjort att folk tror att männen är bättre chefer och att kvinnorna är bättre förskolelärare. Vilket det inte finns några som helst underlag till.

Så varför har kvinnor fortfarande inte samma makt i samhället som män? Varför har vi inte lika löner? Och framför allt, varför är inte könen jämlika?

Vi måste förstå och acceptera, lära av våra misstag och inse att världen förändrats.

Kvinnor är inte objekt, inte svagare eller mindre intelligenta.
Inte heller är kvinnor mindre värda eller på något sätt sämre än män.
Vi är alla lika, oavsett kön. Och vi i vårt samhälle måste acceptera det och sluta behandla varandra annorlunda på grund av vårt kön.
Släpp normerna, idealen och fördomarna. För i ett samhälle som vårt är dem värdelösa.


Bild: WeHeartIt

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Just nu sitter jag med två härliga människor på espresso house, kaffe, prat och plugg är på schemat. Men tänkte att jag kan lika gärna ge er en update redan nu...

Dagens schema bestod utav matte 2h, företagsekonomi 1h 20min och svenska 2h. Ohhf, ganska tufft även fast dagen inte är så lång när man sovit lite dåligt på natten.
Svenskan handlade egentligen om att i grupp presentera ett ämne / någonting som man skulle ändra på i världen om man kunde, alla i gruppen hade sen innan skrivit en varsin text om ett ämne och gruppen tillsammans valde ett av dem. Det var här det ledde till diskussioner, ämnena kvinnomisshandel, våldtäckt och förtryck kom upp och livliga och heta resonemang startades. Mycket delade åsikter, känslor och argument kom upp, men JAG kände ändå att jag var nöjd med det. Visst spårade en grupps diskution ur, men dom jag diskuterade med var klockrena. Raka åsikter, bra argument och inga förolämpningar på något sätt trots att åsikterna var väldigt delade. Så riktigt mycket cred till min grymma klass, även dom som inte var delaktiga.
För enligt mig är det grymt viktigt att kunna stå för vad man tycker och även kunna ta del av andras åsikter.

Personligen tycker jag att det är extremt viktigt att kunna ha och stå för sina egna åsikter. Att ha självförtroende nog att uttrycka sig när 30 personer sitter i rummet och sköta en diskussion snyggt, DET är för mig power. Detta är något jag själv kan vara dålig på ibland, att våga ta plats. Men det är något som verkligen imponerar på mig om det görs på ett bra sätt utan att få hybris, kränka eller förolämpa någon.
Att ha koll och ha bra argument i ett resonemang är så sjukt viktigt, det gör allt.

That's how to impress a bitch like me. Intelligens är sexigt. Kyss.

Likes

Comments

Gårdagen började bra, planerade en grym dag. Lite ändrade planer där, men ändå bra. Det blev salladsmys x2 med bästa människorna jag vet.

Började 8.15, uppenbart att jag skulle vara trött redan vid 19 men nej. Det förstod ju inte jag, tror alltid att jag har så mycket mer energi än vad jag har. En kort skoldag och lunch på Sallad Inn med min far, riktigt mysigt och skönt att få in rutiner igen!
Börjar vänja mig vid att gå i skolan igen nu, och börjar vänja mig med en ny skola. Känns faktisk riktigt skönt!
Åkte direkt till A efter skolan, pratade lite och sen hämtade vi William och fortsatte att prata och göra ingenting ett bra tag innan vi orkade åka och handla.
Släppte av William och åkte hem till henne igen och lagade mat, haha eller ja sallad (för andra gången).

Hade en riktigt bra dag, dock blev den lite förstörd av saker som hände framåt kvällen... Men det löser sig, bara att ta nya tag och försöka bättre idag!

Dagens planer: skola såklart och troligtvis plugg på kvällen. Men någonting kommer komma i vägen, så något roligt kanske händer?
Kyss.

Likes

Comments

Onsdag, och för mig veckans kortaste dag. Perfekt.

Sitter på bussen till Örebro nu och tänkte att jag har tid att slänga in ett inlägg. Börjar 8.15, engelska och sen svenska, slut 11.35. Det känns riktigt bra att vakna på morgonen och ha koll på vad jag ska göra OCH att vi har kort dag, som grädde på moset så åker jag bil hem med A sen.
Hoppas ni alla får en underbar dag, det ska jag ha!
Kyssar.

Dagens består av bla. Ett par marinblå Hilfiger pressvecksbyxor, en vit U.s polo piké, svarta ballerina och som vanligt mina smycken.

Likes

Comments

Bilderna ovan är två nuvarande favoritlåtar, så extremt bra!

Visst var det länge sedan sist? Hänt mycket på en månad, det må jag säga. Men det tar vi senare...
Sitter just nu i Angelicas säng, hon och Wille har någon form av brottningsmatch bredvid mig haha. Har haft en rätt så okej dag, men jag kommer höra av mig senare ikväll.. Ni får veta allt då, nu ska jag prata lite med kärleksparet och umgås.

Har saknat bloggen, faktiskt. Med uppdaterad design så tror jag att vi är redo?!
Kyssar tills vidare.

Likes

Comments

Nu är jag påväg hem till mor igen, vill knappt åka hem men nu efter fem dagar är det dags.

Igår på eftermiddagen kom farmor och farfar (hos oss kallade f&f) hem till oss och fikade eftersom att min lillasyster fyllde 15 för ett tag sen och jag slutade grundskolan. Förstår inte riktigt varför man firar att man har plågats i skolan i 10år och sen att man ska plåga sig själv i 10år till i skola.. Men det var trevligt. Mesta tiden satt jag och min bror och diskuterade Pokémon, haha.
Men nu sitter jag i bilen och ska åka och bli hämtad av mor min halvvägs.
Planer idag? Ingeeeeenting än. Får se vad som händer när jag kommer hem igen...

På bilderna, Zimba som ligger i soffan och skruvar sig, en Pidgey som jag fångade i soffan, dagens outfit som består av en svart crop top, mina fornarina jeans, vita Reebok sneakers och lite smycken, en bild på mig från igår och en bild på paj.

See you later, Kyss.

Likes

Comments

Efter en SJUKT härlig dag i Göteborg på Liseberg med några av dom bästa man kan hitta så är vi påväg hem igen...

Haft en extremt bra dag, kunde inte bli bättre än att ha bra vänner, okej väder och massa skratt! Efter att ha plågat Angelica i både Balders uppförsbacke (som hon hatar), tvingat upp henne i Helix, blivit dyngsur i Flumride (tack vare Angelica) och åkt kanonen två gånger är jag nöjd. Åkte fler attraktioner än så men dagens höjdpunkter är många och svåra att räkna.
T. Ex. Så DOG jag i Spökhotellet, det var nog det värsta jag någonsin gjort (!!!) och gjorde ett antal härliga miner i Spinrock så Hanna och Viktor fick sig ett gott skratt.

Men nu sitter vi här i bilen, alla nöjda och belåtna trots lite regnskurar och att jag letade Pokémons i varje kö, haha. Har 20 mil hem & räknar inte med att vara hemma en sekund innan fyra imorgon på morgonen. Så nu småpratas det och dunkas musik i bilen. Men jag tror nog ni ser glädjen i bilderna!

Det finns ingen i hela världen som kan tänka sig hur tacksam och glad jag är över att ha dessa människor i mitt liv. Personer som ALLTID har ställt upp för mig och som jag alltid ställer upp för, sånna människor som kan få mig skratta när jag inte ens vill le. Dessa fyra är guld. Riktiga vänner hittar jag i dom och kommer alltid veta vart jag har dom. Jag kommer hålla hårt i dom. Kyss.

Likes

Comments

Nästan ett helt sommarlov har gått och nästan ingenting har hänt, så idag var det dags! Äntligen påväg mot Göteborg & Liseberg! Det var verkligen på tiden att jag åker dit igen för att åka karuseller, sist var ett år sen men var där i höstas och kollade på Det Vet Du i Lisebergshallen, hehe.

Sitter i bilen just nu, har bästa sällskapet i form av Angelica, Hanna och Viktor. Och i bästa fall så kommer Frida och hennes syster Madde och möter oss på Liseberg. En heldag av skratt väntar, hoppas verkligen på en bra dag och hittills har det gått som det ska...
Nu har vi lite mer än 10 mil kvar tills vi är framme och redan haft för många kisspauser? Stackare som får stå ut med tre brudar som ska stanna och kissa var 15 onde minut, haha.

Kommer självklart uppdatera ikväll också men nu taggar vi en bra dag på en bra plats! Kyss!

Likes

Comments

Nästan två dagars tystnad, vad hände? Jo en extremt trött och slut Marina som knappt kunnat tänka klart hände. Idag kommer jag bara ligga i soffan och göra precis ingenting. Huvudvärken från helvetet kom igår och har vägrat släppa trots alla mina försök.

Men i tisdagskväll när jag kom hem packade jag upp det mesta från min lilla semester, gick ut och fixade till lite på min traktor och åkte till stan. Joel fyllde år i onsdags så vi tog varsin korv på Statoil för att fira på tisdagkvällen....
Och igår åkte jag tillsammans med Frida & Angelica till Angelicas pappa i Garphyttan. Han bjöd på mat och fika, vi spelade kort och pratade, jätte trevligt! Åkte sedan hem till Nora och gjorde inte speciellt mycket mer på hela dagen.

Som sagt så tänker jag ligga här i soffan hela dagen och vänta på att min huvudvärk ger sig, Kyss!

Likes

Comments