Tromsø ligger i Troms fylke og er en av Norges nordligste storbyer. Tromsø byr på mye spennende innen naturopplevelser basert på arktisk og samisk kultur.

Nordlyset spesielt er med på å gjøre Tromsø til et populært reisemål, både i Norge men også internasjonalt. Under finner du noen av de mest populære opplevelsene.

Oppleve Nordlyset

Mange som besøker Tromsø ønsker å benytte muligheten til å få oppleve nordlyset. Det finnes ulike ekskursjoner som tar deg med på nordlysjakt slik at du skal ha større sjanse til å få oppleve dette himmelfenomenet.

Selv om du er i Tromsø er det ingen garanti for at du får muligheten til å se nordlys. For det første er det ønskelig at det er mørkt, så vinteren er det beste tidspunktet. Ved siden av dette må det også være skyfri himmel.

Man er også avhengig av at det er eksplosiv aktivitet på solen for at nordlyset skal bli stort og vakkert. Det beste tipset er å komme seg litt unna de opplyste storbyene for å få mørkere omgivelser.

Reinsdyrforing og Reinsledekjøring

Et annet populært gjøremål i Tromsø er å forsøke seg på reinsdyrforing og reinsledekjøring. Dette kan gjerne gjøres i kombinasjon med overnatting i lavvo med nordlyssafari.

Her har man mulighet til å kunne oppleve tradisjonell samisk kultur med lassokasting på blink, samisk mattradisjon, joik og samisk historiefortelling.

Polarmuseet

Polarmuseet ble etablert i forbindelse med 50-årsjubileet for Roald Amundsens skjebnesvangre flytur med flybåten Latham i 1978. På Polarmuseet i Tromsø finner du historier om fangstliv og ekspedisjoner i Arktis.

Her får man blant annet lære om Fritjof Nansen og Roald Amundsens ekspedisjoner. Museet er i dag en av fire utstillingsarenaer under Tromsø Museum

Ishavskatedralen

Ishavskatedralen heter egentlig Tromsdalen Kirke og er en av Norges mest kjente kirker. Kirken er også et av Tromsø sine kjennemerker.

Ishavskatedralen ble innviet i 1965, så det er dermed en relativt ny kirke. Navnet har kirken fått fra sitt design der den minner om isfjell i havet.

Fjellheisen

Fjellheisen tar deg med 421 meter over havet og gir deg dermed en god utsikt over Tromsø by, men også over landskapet rundt sjøen og fjellene.

På toppen har du mulighet til å gå tur, eller spise i deres cafe der de har lokale matretter som bacalao, reinburger og reinsuppe, lakseburger og vegetarburger.

Hvalsafari

Om vinteren har du også muligheten til å dra ut på hvalsafari utenfor Tromsø. Dette gir deg muligheten til å oppleve norsk natur og dets enorme krefter.

De hvalene som befinner seg i områdene rundt Tromsø om vinteren er knølhval, finnhval, spekkhugger og spermhval.

Kulturelle Aktiviteter

Ved siden av de populære opplevelsesturene har Tromsø også mye annet spennende å by på. Dette gjelder både innen kultur og uteliv. På SkjerDer.no finner du en oversikt over aktiviteter i Tromsø .

Her vil du finne oversikt over konsertarrangementer, foto- og kunstutstillinger, markedsdager, uteliv og mye annet.

Foto: Michel Santos, Lenny K Photography, Andi Gentsch og Harald MM.

Likes

Comments