Träningskonsulten MTB nybörjarkurs

Nu när jag har fått bilderna från söndagens MTB nybörjarkurs hos Träningskonsulten i Skövde tänkte jag skriva lite om hur dagen var och vad vi hittade på!
En bild på mig från rörlighets/styrkepasset tagen av grymma Alexander Arnholm. Länk till hans hemsida kommer HÄR
Dagen började med att vi deltagare delades in i två grupper, nybörjarna och de lite mer erfarna. Min grupp (nybörjare) fick äran att först få knäppa på oss hjälmarna och trampa iväg. I början av passet kollade vi först vilken kadens vi cyklade med, därefter åkte vi på teknikbanan på Billingen stadion och övade på att cykla i uppförs och nedförsbackar. Detta var nog det passet jag lärde mig allra mest på då jag numera vet en del knep för att göra cyklingen både enklare och roligare. Det får jag tacka instruktören Sebbe för!
Efter pass nr ett fick min grupp köra igenom ett rörlighets och styrkepass anpassat för cyklister (upptäckte då att jag har tränat baksida lår på tok för lite det senaste...) Därefter väntade en väldigt välbehövlig lunch på hotellet innan ett till cykelpass stod på schemat. På det andra passet på cykel övade vi kurvtagningar och på att lyfta blicken (vilket var så mycket svårare än vad det låter men trots allt väldigt lärorikt!!) Dagen avslutades sedan med en mekkurs som jag som 100 % nybörjare t.o.m. kunde hänga med i mestadelsvis.
Sammanfattningsvis så är jag väldigt nöjd med dagen. Träffade trevliga människor med lika stort träningsintresse som mig själv och fick flera tips som gör att jag nu har bättre självförtroende inom cyklingen och därmed inte behöver känna mig rädd större delen utav tiden i sadeln. Är faktiskt redan nu sugen på att komma tillbaka i vinter, för att då kanske delta i en längdskidåkningskurs. Får skriva upp det på min önskelista så får vi se vad som händer. Iallafall, HÄR kommer en länk till Träningskonsultens hemsida ifall ni är sugna på att gå på en kurs ni med!

Annie 

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229