Ja, vad ska jag säga... det har snart gått ett år sen jag senast uppdaterade och när jag nu kom på att jag faktiskt hade en blogg så kom jag inte ihåg varken användarnamn eller lösenord. MEN efter lite (mycket) letande bland gamla mail kunde jag fiska fram de! Hursomhelst, jag har tröttnat på att förklara varför jag är så fruktansvärt dålig på detta så istället tänker jag låtsas som ingenting och bara fortsätta. Om det nu finns någon enstaka läsare kvar där ute så tänkte jag bara berätta för dig att jag återigen gör ett nytt försök! woooo

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag är så dålig på att blogga hahah! Jag lovar det här är på riktigt typ den fjärde bloggen jag har försökt starta, men det är samma sak om och om igen. Det är jättekul att designa och liksom "starta" bloggen, sen är jag aktiv i kanske två veckor men sen glömmer jag bort det TOTALT!

Jag har dock en ny plan! Istället för att tänka att det här är en blogg så tänker jag se det som ett sätt att, för mig, bearbeta vad som händer i mitt liv. Sen är det skitsamma om någon läser eller inte.

Hursomhelst, nu kommer det komma en hel rad med uppdateringsinlägg för jag måste skriva av mig lite.

Likes

Comments

På svenskan jobbar vi med retorik och vi hade som uppgift att sälja in en annorlunda produkt till klassen. Vår lärare gav oss varsin produkt och vi skulle tillsammans i små grupper sätta ihop en presentation. Det hela gick ut på att vi skulle använda stilfigurer och ett professionellt språk. Hela presentationen skulle vara ytterst seriös!

Problemet var bara att produkterna som vi skulle sälja var allt annat än seriösa, alla finns och köpa men den ena var konstigare än den andra xD Det såldes allt ifrån bacontandkräm och toalettgolf till pizza-saxar och träningsplagg med inbyggda vattenflaskor.

Precis innan presentationen hittade jag och en kompis en asrolig app: Speech Jamer. Du har hörlurar i med hög volym och när du pratar sker en fördröjning så du hör dig själv någon sekund efter. Det blir JÄTTESVÅRT att prata och så sjukt roligt att lyssna på! Dock funkar det tråkigt nog inte på alla, vet inte vad det beror på men vissa klarar av att prata helt normalt.

Hursomhelst så satt vi och flummade med appen precis innan presentationen vilket gjorde det inprincip omöjligt att hålla sig för skratt under presentationen. Detta i kombination med helknäppa produkter resulterade i en stor skrattfest! Det var den roligaste lektionen jag haft på länge men presentationerna blev allt ifrån ytterst seriösa. xD

Likes

Comments

Knopar och knutar ligger mig varmt om hjärtat så nu tänkte jag gå igenom steg för steg hur man gör sitt eget makramé armband.

Det du kommer behöva är: tejp, sax, och garn eller tråd av något slag, jag valde två olika färger för att det ska bli lättare att se men det går lika bra att göra ett enfärgat armband.

Klipp av en bit av varje tråd, se till att den färg (röd) som ska vara synlig måste vara ca dubbelt så lång som innertråden (vit). Innetrådens längd bestäms av omkretsen på handleden, ta gärna några extra centimeter och tänk på att båda trådarna ska vara dubbelvikta.

Vik sedan bägge trådarna på mitten och knyt ihop dem så att ytter-tråden hamnar på utsidan om innertråden.

Tejpa fast knuten i bordet och spänn upp innertrådarna med en tejpbit längre ner. Lägg den högra tråden (HT) över innertrådarna i en "segelform" och den vänstra tråden (VT) över HT. För sedan VT under innertrådarna och upp genom "seglet".

Dra i båda trådarna samtidigt och spänn åt så att det bildas en liten knop högs upp närmast knuten. Upprepa samma teknik men börja istället med VT i "segelform".

Jobba med samma teknik, varannan gång HT och varannan gång VT i "segelform", tills du fått den längd på armbandet som du vill ha.

Fäst med en likadan knut som du gjorde i början, klipp av ytter-trådarna och innertrådarna på samma ställe eller så låter du innertrådarna vara något längre för en snygg detalj.

Det var det, nu har du gjort ett eget makramé armband, hoppas att min instruktion var tydlig och att ditt armband blev bra.

Likes

Comments

Måndag morgon, alla människors favorit i veckan... Efter att ha tagit mig upp ur sängen och gjort mig i ordning väntade en 25 min cykeltur till skolan, det är rätt skönt att börja dagen med frisk luft faktiskt. Första lektionerna var biologi- och fysiklabb, vi undersökte osmos i potatis på biologin och kaströrelser på fysiken. Labbarna är det bästa med naturvetenskapsprogrammet! Sista lektionen var matte 5 och sen begav jag mig till körskolan. Om allt går vägen kan jag ha körkort innan 2017!

Likes

Comments