Hvordan velge en bra klinikk

Det bugner av klinikker som tilbyr injeksjonsbehandlinger for tiden, og det dukker stadig opp nye klinikker som promoterer seg voldsomt i sosiale medier og opererer med svært lave priser i for eksempel kanaler som Let’s deal.

Stadig oftere kommer det inn pasienter med uheldige resultater og dårlige opplevelser.

I den jungelen som finnes så skal dere få noen tips av meg for å minske risikoen for alvorlige komplikasjoner.


- La kun lege, tannlege eller sykepleier stikke deg, uansett om det er med botox eller filler.
- Dersom du behandles av sykepleier må vedkommende ha en ansvarlig lege som kan skrive ut hyalase (middel til å fjerne filler) og andre medisiner dersom du skulle trenge det.
- Spør om klinikken har hyalase og ansvarlig lege dersom du er usikker.
- Be om å få se på esken til produktet du skal få injisert. Noen klinikker sier for eksempel at de bruker Restylane, Teosyal eller Juvederm, mens de kanskje i virkeligheten bruker et ukjent merke som de har kjøpt på Ebay.
- Se etter kursbevis. Sist uke ble en kollega kontaktet av en som hadde fått leppefiller av en som var utdannet konditor, men som hadde gått et fillerkurs i utlandet. Hadde da naturlig nok ikke hyalase til å løse problemene til pasienten, som da måtte oppsøke en annen klinikk.
- Kjenn på magefølelsen. Dersom du føler du er på et useriøst sted eller at behandler virker utrygg, så gå din vei. Heller det enn å ende opp med en potensiell katastrofe som kanskje ikke kan rettes på.

Vanlige komplikasjoner ved fillers er:
- Blåmerker
- Hevelse
- Ømhet
- Klumper/ujevnhet den første tiden


Mindre vanlige eller sjeldne bivirkninger
- Granulomer
- Infeksjoner
- Herpesutbrudd (gjelder kun de som allerede har herpes)
- Nekrose (vevsdød)
- Blindhet
- Anafylaktisk sjokk/allergiske reaksjoner

Ved botox er det færre bivirkninger, men botox er strengere regulert enn fillers siden det er et legemiddel.

I prinsippet har nemlig alle lov til å sette fillers, selv om det er helt hinsides all fornuft at noen uten medisinsk kompetanse skal utføre behandlinger som kan gi alvorlige bivirkninger.

Visste du at en jente ble blind i fjor etter en leppefiller? Dette ble utført av en vippetekniker som naturlig nok ikke hadde muligheten til å redde pasientens syn før hun ble blind for alltid.


Alle kan oppleve bivirkninger eller få uheldige resultater uansett hvor dyktig og godt utdannet behandler du går til, men det som skiller de gode fra de dårlige er at de gode kan følge opp, rette på og hjelpe pasientene sine slik at alvorlige bivirkninger ikke gir varige men og komplikasjoner.

Gjør research, og ikke velg utelukkende det billigste uten å sjekke ut kvaliteten:)

Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229