SKJØNNHET, BEHANDLINGER

God fredag!

Jeg får stadig henvendelser med spørsmål angående leppefiller- eller fillerbehandlinger generelt. Hva må man tenke på i forkant av behandling, gjør det vondt, blir man hoven eller blå? Derfor tenkte jeg å skrive en kort og enkel guide; dette må du tenke på FØR (og etter) du tar leppefiller.

Forberedelser

Smerter: De aller fleste er redd for at det skal gjøre vondt, at man skal få hevelse eller bli blå. Jeg vil kunne anbefale å ta paracet i forkant av behandlingen- IKKE ibux, da dette kan gi lettere blødningstendens og større fare for blåmerker. Man kan også kjøpe emla-krem reseptfritt på apoteket for å bedøve litt i forkant. Ofte kan man også få bedøvelseskrem på klinikken eller tannlegebedøvelse. De aller fleste fillerene har også et stoff som heter lidokain i seg, så etterhvert som man injiserer filleren vil man også bli mer bedøvd.

Blåmerker: Spiser du mye fet fisk, tar omega3 eller har en kost bestående av mye grønne grønnsaker kan dette være med på å tynne blodet litt. Dette vil, akkurat som ibux, gi lettere blødningstendens. Jeg forbereder alle kundene mine på at de må regne med å bli blå. Det vil alltid være en risiko for å treffe et kar eller en blodåre når man utfører fillerbehandlinger. Dette kan være greit å ha i bakhodet dersom man skal noe spesielt i nærmeste fremtid etter behandlingen. Skulle man bli veldig blå kan man få kjøpt en salve mot blåmerker reseptfritt på apoteket. Bare spør etter hirudoid salve.

Hevelse: Dette må man regne med dersom man har gjort en fillerbehandling. Dette er rett og slett immunforsvaret som er nysgjerrig og er på leit etter ting som ikke hører hjemme i kroppen. Man vil kunne bli hoven direkte etter behandlingen også i påfølgende dager i etterkant- særlig morgenen etter. Det kan hjelpe å ikke ligge flatt den første natten etter. Bygg gjerne godt opp under hodet med puter. Du kan også kjøpe Zyrtec reseptfritt på apoteket. Dette vil dempe hevelsen. Å ise ned er også et alternativ. Hevelsen vil trekke seg tilbake litt etter litt og skal være helt borte i løpet av en ukes tid.


I etterkant av behandlingen


Hva kan du forvente i ettertid?
Etter behandlingen vil man kunne oppleve at leppene kjennes veldig øm og stinne ut. Dette er helt vanlig og går som regel over etter noen dager. Som nevnt over kan man forvente å bli både hoven og blå. Her er det da zyrtec og hirudoid-salve som gjelder..! Eventuelt å smøre seg med litt tålmodighet. Dette rydder som regel kroppen fint opp i helt på egen hånd.


Dette må du være obs på:
Både under behandlingen og i etterkant er det viktig å holde det området rent. Man skal aller helst ikke ta på området, sminke, drikke eller spise på i hvertfall et par timer etterpå. Dette er for å minske risikoen for komplikasjoner, som for eksempel en infeksjon. Hevelse, varme, rødhet om ømhet er det som kjennetegner en infeksjon. Dersom dette skulle oppleves i etterkant og ikke avtar gradvis i løpet av påfølgende dager, er det viktig å kontakte klinikken for å få riktig behandling.


Misfornøyd med resultatet eller fått klumper?
Skulle man mot formodning ikke være fornøyd med resultatet etter behandlingen eller få klumper, kan man kontakte klinikken for å få satt hyalase eller få rettet opp i resultatet. Hyalase er et middel som injeseres der hvor filleren sitter og løser den opp ganske raskt. Av den grunn er det å anbefale at man masserer godt på leppene dersom man har klumper. Dette kan man gjøre ca tre ganger om dagen, fra dag tre etter behandlingen.

Hvor lenge holder filleren?
Hvor lenge filleren holder er veldig individuelt. Dette avhenger av hvilke område som er behandlet, om det er godt sirkulert, hvilken type filler som er brukt og om man har behandlet dette området med filler tidligere. Om man snuser kan man oppleve at filleren brytes raskere ned på den siden man snuser, fordi det øker sirkulasjonen i akkurat dette området. Første gang man tar leppefiller, vil jeg anbefale å fylle på igjen etter 2-4 mnd dersom man vil opprettholde eller bygge volum. Etter det kan man la det gå lengre tid mellom behandlingene og man vil oppleve at filleren holder bedre.


Har man spørsmål eller er i tvil om man er kandidat for fillerbehandlinger, tilbyr de aller fleste klinikker konsultasjon før man eventuelt setter opp en time.


Ønsker dere alle en riktig god helg!

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

PERSONLIG, HUDHELSE, SKJØNNHET

Hei dere!


Dette innlegget blir blir et litt «annerledes» blogginnlegg en hva jeg gjort tidligere- men herregud så GØY å kunne få lov til å være gjest på en annen blogg! Ikke minst er det ekstra gøy på akkurat denne bloggen. Denne bloggen og dette konseptet faller så perfekt inn i mine interesser når det kommer til hud og velvære.

Jeg vil i dette innlegget fortelle litt om meg selv og min personlige opplevelse rundt perioden hvor jeg hadde enormt dårlig selvtilitt nettopp på grunn av huden.


Som ungdom (altså i tenårene og frem til jeg var 23 år) opplevde jeg aldri å ha noen form for «problemhud» . Jeg forstod virkelig ikke hvordan jenter eller mennesker generelt kunne la seg plage av små «bagateller» som kviser. Jeg ignorerte alle kommentarene vennene mine slang ut om «kvisene de hatet» og «hvor stygge de følte seg» fordi for meg virket dette ekstremt overfladisk og teit. Det er jo ofte slik at hvis man har vanskelig for å relatere seg til andres problemer at man kanskje har lett for å syns det er «teit» eller kanskje «ikke så viktig». Lite viste jeg at jeg skulle få smake min egen medisin.

Etter 3 måneder i Mexico på TV innspilling (også der med relativ god hud), var det på tide å komme seg hjem til Norge. Denne gangen var jeg ikke bare «Eileen» lengre. Denne gangen skulle plutselig alle se et par sekunder lengre på meg, denne gangen skulle plutselig alltid et kamera opp, og denne gangen skulle jeg virkelig by på meg selv og selvsagt være med på alt denne «bransjen» hadde å tillby i etterkant. I perioden hvor alle ville se, snakke, ta bilder, intervjue og kommentere, skulle jeg få oppleve «bakdelen» ved å ha en problemhud. Det er sikkert flere av dere som lurer på om det i det hele tatt kan finnes en «fordel», men for meg gjorde det faktisk det.

Huden generelt, har så lenge jeg kan huske, vært noe som opptar meg. Til tross for en god hud i mange år har jeg alltid vært i overkant opptatt av ta godt vare på den. Heldigvis var jeg derfor i perioden etter jeg kom hjem fra Mexico allerede godt kjent med de dyktige sykepleierne på TM klinikken og tok raskt kontakt med akkuratt denne klinikken for råd og veiledning.

Som tidligere blogger fikk jeg rett etter en TV innspilling ekstremt mye produkter tilsendt for å teste, skrive om og anbefale videre til mine følgere. Noen av produktene var ok, andre luktet godt, men ingen av produktene så til å hjelpe for min hud. Dette irriterte meg veldig. Enkelt og greit fordi jeg ikke ønsket å «sløse» penger på behandlinger for huden når jeg kunne få andre alternativer gratis . Hvorfor kunne ikke disse bare virke som det stod på pakningen? Til slutt måtte jeg bare innse at jeg burde investere i god profesjonell medisins hudpleie på TM klinikken. Lite visste jeg da om at dette ville bli den beste investeringen jeg har gjort. Etter flere forsøk med ulike produkter tilsendt av ulike annonsører, samt vitaminer, tabletter og andre kosttilskudd osv, innså jeg til slutt at huden trengte profesjonell hjelp. Jeg hatet å se meg selv i speilet om morgenen.

Jeg hatet når den ene kvisen forsvant dukket det alltid opp 2 nye. Jeg hatet usikkerheten denne huden hadde fått meg til å kjenne på. Jeg hatet alle bildene som ble tatt fordi det eneste jeg så i bildene var disse kvisene. Jeg hatet hvordan jeg prøvde all mulig sminke og «dekk effekter» for å skjule det, men at det alltid syntes. Jeg hatet at jeg bevisst unngikk øyekontakt med alle som ønsket å snakke med meg, fordi jeg følte at det eneste de så var alle kvisene mine. Mest av alt hatet jeg smertene av disse kvisene. Dette var ikke «små» kviser som lå utenpå huden. Dette var innebygde harde klumper som lå under huden og verket. Ikke bare i ansiktet men på ryggen, brystet, halsen, til og med magen!Etter noen få behandlinger begynte jeg endelig å se en gradvis forbedring av huden min. Jeg følte meg ikke bare bedre utseendemessig, men jeg kjente meg også bedre på innsiden. Til tross for min store usikkerhet i denne perioden fikk jeg enormt mye kunnskap og trygghet hos min behandler på TM klinikken, som også gjorde det lettere for meg å stole på at dette skulle bli bra. Jeg følte meg ikke som en «pasient» på dette stedet. Jeg følte meg så utrolig godt ivaretatt av mennesker som genuint ønsket å hjelpe meg. Jeg fikk en kundebehandling og oppfølging jeg aldri hadde sett maken til.

Mitt viktigste budskap med dette innlegget er å anbefale de som sliter med huden sin til å ta kontakt med fagfolk. Ikke bruk masse tid og energi på salgsvarer og behandlinger som ikke fungerer. Jeg fortsetter enda med behandlinger på TM klinikken, rett og slett fordi jeg har innsett at denne huden skal jeg leve med resten av livet. Denne huden fortjener en god behandling av dyktige mennesker og JEG fortjener å ha det godt med meg selv.

Tilbake til fordelen min ved opplevelsen av problemhud: Jeg har lært at huden har en enorm påvirkning på et menneskes selvtilitt. Jeg har lært å aldri undervurdere noen som har slike problemer. Jeg har lært å aldri «spare penger» på noe som kan gjøre en så enorm forskjell på meg selv fysisk og psykisk. Og jeg har lært at kosmetiske sykepleiere ikke bare setter botox og fillere, men så mye mer. En enormt beundringsverdig jobb virkelig som fortjener å bli satt lys på.Avslutningsvis tenkte jeg å dele mine beste tips mot akne! Disse tipsene har jeg tidligere delt med mine lesere fra tiden jeg blogget for Side2.

Etter trening:
Vask ansiktet med vann rett etter trening, svette er bakterier og legger fort i porene og lager akne. Ikke vent med dette til du kommer hjem, gjør det dirkete etter økten.

Skift putetrekk ofte.
Her samles masse bakterier og døde hudceller, og du ligger mange timer med ansiktet på dette området. Jeg personlig merket stor forskjell på huden i ansiktet når jeg la det til vane og bytte putetrekk minst 1 gang i uken.

Drikk masse vann!

Vask av sminken før du legger deg.
Etter en hel dag med sminke på huden vil det legge seg masse bakterier og smuss i denne sminken. Det er viktig for huden å få vekk dette å få "pustet".

Fuktighet! Huden trenger fuktighet. Det er mange som trur at det å "tørke ut" huden vil bidra til mindre acne. Det er feil! Ved soling eller eventuelle "sprit" produkter som skal bidra til å tørke ut huden vil du fremprovosere talgproduksjonen i huden din, som igjen vil resultere i langvarig problemhud.

Unngå solarium , eller evt husk å beskytte huden med solfaktor! Dette er så viktig at dere aner ikke. Solen eller UV stråler er faktisk det som skader menneskehuden mest av alt.


Tusen takk for at du tok deg tid til å lese!
// Eileen

Likes

Comments

HUDHELSE, HVERDAG, SKJØNNHET

Høsten er her for fullt. Jeg liker den egentlig ganske godt, så lenge det ikke regner eller er alt for kaldt. Deilige varme klesplagg, høstfarger ute, rolige kvelder med gullrekka rullende over tv-skjermen og et glass rødt. Med andre ord- en periode som er perfekt for litt røffere ansiktsbehandlinger.

For et par uker siden var jeg sammen med et par kollegaer på NeoStrata sin høstlansering i Oslo, hvor vi ble presentert en helt ny behandling. En retinol peel. Denne var vi så heldige å få med oss hjem fra London allerede i mai, etter å ha vært på en fullspekket kurshelg. Så derfor har vi rukket å teste den ut litt, og vi er alle enige om at det er en utrolig bra behandling!Jeg fikk denne behandlingen selv på mandags kveld etter jobb. Når den pensles på huden kjenner man ingenting annet enn at den lukter ganske sterkt. Jeg lot den trekke godt inn før jeg ruslet hjemover. Jeg hadde den faktisk på over natten og vasket den ikke av før jeg dusjet morgenen etter. Det tok et par dager før jeg begynte å flasse og det varte i kanskje tre dager. Nå er det lørdag og huden min er sååå fin og klar. Før jeg tok retinol peelen hadde jeg litt talg og små urenheter i panne og kinn, men nå er det helt borte. Utrolig deilig!


Kort om retinol

Retinol er en form for Vitamin A, som får huden til å se jevnere og mykere ut. Retinol ble i utgangspunktet utviklet for behandling av akne, men man kunne se en positiv effekt linjer og rynker + andre alderstegn. Dette gjennom at den regulerer og normaliserer cellenes funsjon. Den forebygger nedbryting av kollagen og elastin, ved å øke produksjonen av enzymet kollagenase. Dette fremskynder cellens "turn over" som går tregere jo eldre man blir.

Den nye retinol peelen er altså helt super for deg med akne, porer, rynker/linjer, pigmenteringer eller rett og slett bare vil ha en fin glød!


Ønsker dere alle en helt super kveld!
// Alice

Likes

Comments

HUDHELSE, SKJØNNHET

...eller, nesten alt

Botox er en av de mest populære ikke-kirurgiske behandlingene som utføres og populæriteten bare øker. Men, hva er egentlig botox? Hvordan funker det, kan det være farlig og når skal man eventuelt begynne med det?

Det er mange spørsmål og jeg skjønner at man kan bli forvirret. Dette "vidundermiddelet" omtales som mye forskjellig. Rynkebehandling, toxin, b.toxin, btx- listen er lang. Alle disse er fellesnevnere for botox. Så, hvorfor kan man ikke bare skrive botox? Jo, fordi dette er et reseptbelagt legemiddel, og da er det strenge regler i forhold til markedsføring og reklamering fra legemiddelverket.


Hva er Botox?

Enkelt forklart er botox en nervegift som dannes av bakterien Clostridium botulinum. Giften regnes som en av verdens giftigste. Den er faktisk så giftig at bare 500g er nok til å ta livet av hele verdens befolkning!! En liten fun fact bare. Selvfølgelig, når det anvendes i kosmetisk sammenheng er det snakk om svært små doser som igjen er fortynnet, før det injeseres i forbindelse med behandling.

Hvordan funker det?

Toksinet injeseres i den aktuelle muskelen og vil blokkere nervesignalet. Dette vil forhindre at man kan trekke sammen muskelen og bevegelsen vil opphøre eller svekkes.

Linjer eller rynker som setter seg i huden kommer av statisk bevegelse, som forårsaket av muskelaktivitet. Når denne opphører vil etterhvert linjer myknes opp og/eller glattes ut. Det tar alt i fra 2-14 dager fra behandling til full effekt og resultatet varer opp til 3 måneder. Hvor lang tid det tar før man kan se effekt på linjene varierer. Jo dypere linjene/rynkene er, desto vanskeligere er det å mykne dem opp. Litt som om man krøller et ark og prøver å glatte det ut igjen- med andre ord ikke så lett, men allikevel ikke umulig.


Når kan man begynne med det?

Botox er ingen quick fix, som mange kanskje tror. For det første tar det 2-14 dager før effekten gradvis kicker inn, og varigheten er opp til 3 måneder. Personlig syns jeg en god og sunn hud er selve grunnpilaren når det kommer til age management. Jeg vil alltid anbefale å jobbe med hudkvaliteten fremfor hvilken som helst injeksjonsbehandlinger. Hvorfor? Fordi huden er ditt største organ og beskytter deg mot ytre faktorer. Huden skal du tross alt ha så lenge du lever. Og hva er vel ikke finere enn en sunn og frisk hud med masse glød?

Ofte hører man om å forebygge- noe jeg syns er tull dersom man ikke har linjer eller rynker. Jeg vet at man kan utsette/forebygge mange alderstegn med god hudpleie og solfaktor. Etter min mening er solfaktor uten tvil den beste anti age. Bruk det hver dag, året rundt, hele livet!

Uansett, når man er godt voksen og huden ikke lengre "bouncer" tilbake slik den gjorde før, eller man vil mykne opp uttrykket- er det fint å kunne vurdere hvorvidt man skal behandle med botox eller ikke. Det er vanskelig å gi et konkret svar på når man kan begynne med botox, fordi det er veldig omdiskutert og delte meninger rundt nettopp dette. Det finnes ingen fasit, men jeg velger å jobbe ut i fra det jeg syns er etisk riktig. I nesten alle tilfeller anbefaler jeg kunden å starte med hudforbedring før man eventuelt går over på toksin- og fillerbehandling.

..selvfølgelig, er det snakk om noe annet enn rynkebehandling, som gummysmile treatment, svettebehandling, for migrene og så videre, er det annerledes.

Er botox farlig?

Selv om det er blant en av verdens mest giftige toksiner er det så små moderate mengder som det opereres med i skjønnhetsbransjen, at det skal mye til for at det skal kunne gå skikkelig galt. Om botoxen injiseres feil derimot, vil det kunne gå ut over resultatet. Botox har ingen motgift, så derfor er valg av behandler viktig.


Bivirkninger og kontraindikasjoner

Etter behandling kan man bli litt øm ved innstikkstedet og man kan bli blå. Noen kan også få hodepine. Vanlige kontraindikasjoner er graviditet og amming, enkelte muskelsykdommer eller infeksjon i kroppen.

Likes

Comments

HUDHELSE

Herremin som tiden flyr! Det har allerede gått en uke siden jeg, sammen med TM klinikken Moss, annonserte konkurransen hvor man kunne vinne en valgfri behandling. Vinneren er trukket, og vi vil gratulere Ylva Cerine Aasgaard fra Moss. Vi tar kontakt med deg slik at vi kan sette opp en time for konsultasjon og behandling. Det vil bli lagt ut før og etterbilder på Instagram og Facebook.


Dagen i dag har jeg tilbrakt sammen med Ine (sjefen min) på midface-kurs i Oslo. Kurset ble holdt på Radisson Blu Plaza av dr. Ragnhild Stuve i regi av Allergan, som blant annet fører fillere av merket Juvederm. Vi på klinikken er svært opptatt av å tilby behandlinger og produkter av høy kvalitet. Verdiene våre, kunnskap, kvalitet og trygghet, står til en hver tid sentralt i fokus!

Nå kan jeg endelig si at jeg har masterkurs i midface! Vi har vært i gjennom grunnleggende anatomi kunnskaper, aldersforandringer, midface og komplikasjoner, samt hatt praktisk øving på modeller. Alt i alt en utrolig spennende og innholdsrik dag. Jeg føler jeg har fått utbedret teknikken min og er enda tryggere i behandlingene jeg gjør.


Enkelt forklart er hyaluronsyre kroppens naturlige fukt-faktor, som opprettholder hudens fuktbalanse, spenst og glød. Når man blir eldre reduseres denne hyaluronsyren. Dette medfører tørrhet og tap av volum, som igjen forårsaker slapp hud og rynker.

Juvéderm er en gelé med hyaluronsyre som injiseres under huden og fyller, gir volum, løfter og konturerer. Med dette verktøyet kan man altså bevare og tilbakeføre hudens fuktighet. Resultatet varierer ut i fra hvilket område som er behandlet og hvilket produkt som er benyttet. Fokuset vårt i dag var som nevnt tidligere midface. Altså, kinnbein og nasolabialfolden.

Fra 30 års alderen skjer det en del forandringer, hvor beinstrukturen endrer seg og bløtvevet synker med tyngdekraften. Mange sitter da med følelsen av at de er tung i ansiktet, eller ser trist, trøtt og sliten ut. Ved hjelp filler kan man få en løfte og dra-effekt, og endre inntrykket, slik at man ser mindre tung og sliten ut. Det fine med Juvéderm sine produkter er at det ser veldig naturlig ut, samtidig som man merker en forandring til det positive.

"Everyone will notice, no one will know"

Når man behandler med filler er det alltid en risiko for komplikasjoner. Og nettopp derfor er det UTROLIG viktig å inneha riktige kunnskaper. Å kjenne ansiktets anatomi er helt klart avgjørende. Beinstruktur, muskulatur, nerver, blodårer, kar og såkalte fat compartments. I verste fall kan man blokkere en åre, noe som gjenkjennes ved akutt smerte og fargeforandring i huden. Ubehandlet kan dette gi vevsdød (nekrose). Da blir huden helt sort og begynner å råtne. Dersom en komplikasjon skulle oppstå må man vite nøyaktig hva man skal gjøre og handle raskt for å minske skadeomfanget. Dette har jeg vært vitne til en gang. Heldigvis var behandleren erfaren med gode kunnskaper, og visste nøyaktig hva hun skulle gjøre i en slik situasjon. Det er nettopp derfor man skal være nøye med valg av behandler. Gjør gjerne litt research før du hopper på det første og beste tilbudet du kommer over. Det er så utrolig kjedelig å ende opp med et resultat man ikke er fornøyd med eller en komplikasjon. Det er ikke uten grunn at man må være sykepleier eller lege for å utføre slike behandlinger.

Riktig god helg!


Likes

Comments

HUDHELSE

Vi vil alle ha den perfekte, plettfrie huden med masse glød. Men, er det i realiteten noen som har det? De færreste vil jeg si- men la oss ikke miste håpet av den grunn, for det er mye vi kan gjøre for å komme dit. Til å begynne med må du kjenne huden din. Hvilken hudtype du har, hudtilstand og vite hvilke behov den har.

Å vite hvilken hudtype man har er nemlig avgjørende for hvilke produkter og type behandling man skal velge. Feil produktvalg og behandling kan i verste fall gjøre vondt verre. Din hudtype baseres på talgproduksjon og porestørrelse. Den påvirkes av genetikk og homoner. Vi skiller mellom 4 hudtyper- normal, fet, tørr og kombinert. I tillegg til dette er det hudtilstander. Disse tilstandene har ikke nødvendigvis noe med talgproduksjonen eller hudtype å gjøre, og kan forandre seg gjennom hele livet. Indre og ytre miljø spiller inn her, samt variasjon med årstidene. Eksempler på hudtilstander er fuktighetsfattig, aknehud, sensitiv, solskadet og pigmentert hud. Har du noen av disse hudtilstandene eller føler at du ikke kommer i mål med huden din, vil jeg anbefale deg å ta kontakt med en behandler innen dermatologi.

Normal hud
Normal talgproduksjon med små, fine porer. Noen større porer kan forekomme i t-sonen. Fuktbalansen er god og den oppleves ikke som for fet. Den ansees som relativt problemfri, men det betyr ikke at man ikke bør vedlikeholde den. Hudpleiebehobv: Gode hudpleierutiner er et must uansett hudtype eller tilstand. God balanse mellom fukt og fett, samt solfaktor året rundt. Jepp, HELE året.

Tørr hud
Denne hudtypen oppleves som sensitiv og irritabel. Den har lav talgproduksjon og urenheter et et sjeldent problem. Av denne grunn vil huden føles stram og fuktighetsfattig, noe som gjør at den lett kan slå sprekker. Med en svekket hudbarriere er man mer utsatt for eksem og er mindre motstandsdyktige overfor mikroorganismer. Hudpleiebehov: Tilføre fukt og fett. Produkter som er beroligende og reparerer hudbarrieren.

Fet hud
Denne hudtypen kommer av for høy talgproduksjon. Man kan oppleve at huden er blank og skinnende med synlige porer. En slik hudtype kan ha talgopphopninger og er ofte mer tilbøyelig for akneutbrudd. Talgproduksjonen reduseres gjerne med alderen. Det positive er at de med en slik hudtype får senere linjer og rynker enn andre hudtyper. Hudpleiebehov: Her er det ønskelig å redusere talgproduksjonen. Produkter med oil control og antibakterielle ingredienser. Husk, det er forskjell på fukt og fett. Her ønsker vi mer fukt og mindre fett.

Kombinert hud
Eller blandingshud, som mange vil kalle det. Her kan vi se noemale, tørre og/eller fete områder. Ofte er t-sonen fet med normale/tørre kinn, eller motsatt. Hudpleiebehov: Se over. Her er det viktig med korrekt behandling for de ulike behovene.

Mitt tips til deg!

Noe jeg kan anbefale alle uansett hudtype og hudtilstand er følgende; Gode hudpleierutiner og produkter. Rens huden morgen og kveld etterfulgt av dag eller nattkrem. Finn produkter som passer til din hud og dekker dens behov. Her vil jeg råde deg til å dra på en hudkonsultasjon for et skreddersydd kremprogram.


Dersom du skulle ha noen spørsmål er det bare å skrive i kommentarfeltet.
Ha en fin kveld videre

Likes

Comments

HVERDAG

God fredag!

I samarbeid med TM klinikken Moss kjører vi i gang en aldri så liten konkurranse. Premien er intet annet enn en valgfri behandling hos oss på klinikken i Moss. Her tilbys kun effektive og godt dokumenterte behandlinger og produkter av høy kvalitet. Jeg kan anbefale medisinsk kjemisk peel fra NeoStrata og Dermapen- som var redningen for min hud. Dette er behandlinger jeg fremdeles sverger til for glød og god hudkvalitet. Det er utrolig deilig å freshe opp huden litt etter sommeren. Ofte blir man litt tørr og gusten i huden av sommer, sol og bading. Vi tilbyr også b.tox og fillerbehandlinger, for å nevne noen.

Om du ønsker å lese mer om behandlingene vi tilbyr kan du titte innom klinikkens hjemmesider på http://tmklinikken.no
Under har jeg også lagt ved noen før og etterbilder av kunder som har vært hos meg til behandling på TM klinikken. Har du spørsmål om konkurransen eller noen av behandlingene er jeg åpen for det. Og er det noen du syns fortjener å vinne kan du også tagge han/henne i kommentarfeltet her eller på facebook.


Dette må du gjøre for å delta i konkurransen:

1. Følg TM klinikken Moss sin Facebook-side
2. Skriv i kommentarfeltet hvilken behandling du ønsker å vinne
3. Følg @tmklinikken @tm.Ine & @tm.Alice på instagram (her kan du se mange før og etterbilder av ulike behandlinger vi tilbyr).


Vinneren trekkes om en uke og annonseres både her på bloggen og TM klinikken Moss sin Facebook-side, så følg med. Lykke til og god helg!


Likes

Comments

HUDHELSE

Jeg skal ærlig innrømme at jeg også gjør dette, til tross for at jeg vet at det er "fy fy". Jeg fraråder alle mine kunder å gjøre dette, men kan allikevel forstå at er vanskelig å la være. Ikke plukk og ikke klem. Jeg sier det flere ganger i løpet av arbeidsdagen. Det kan jo ikke være så vanskelig? ...Joda, det er det. For mange er det en uvane, men det kan faktisk gå FOR langt også.

Vi får alle en kvise i ny og ned, eller har noen hudormer over nesa. Det er ikke til å komme unna. Det klør i fingrene etter å klemme bare den ene.. og den ene blir til ti, også er man i gang. Umiddelbart etterpå kommer angeren smygende, for nå ser det jo enda verre ut enn hva det gjorde i utgangspunktet. Krise!

Når er det egentlig greit å klemme og når skal man gi seg? Ofte går det for langt, og man ender opp med en enda mer betent kvise eller sår i huden fordi man klemmer for hardt. Visste du forresten at det er en diagnose for dette?

Acne excorie

Eller pickers acne som det også kalles. Dette er når plukking og klemming har gått for langt. Det har nærmest blitt en besettelse. I lengden kan dette føre til langt større hudproblemer og skader i huden. Plukking kan rett og slett føre til en sekundær infeksjon og gi arrdannelse i huden. Det er mer vanlig enn man skulle tro, og rammer oftest de med mild akne og en underliggende tvangslidelse.

Denne tilstanden klassifiseres som en psykokutan lidelse hvor hudforandringer er selvpåført i større eller mindre grad. Andre tidlstadnder som går under denne klassifiseringen er for eksempel parasittparanoia, hvor man er overbevist om å være angrepet av parasitter, eller trikotillomani, hvor man napper av seg hår som fører til hårtap.

Acne excorie er noe jeg ser ganske ofte gjennom min jobb, og tilstanden kjennetegnes ved at det er få eller ingen aktive kviser. Derimot er hudoverflaten preget av røde, irriterte områder, sår, kloremerker og arr. Oftest er dette bare en uvane, men det kan også være et symptom på stress eller depresjon.

Jeg skal ikke legge skjul på at jeg har vel et snev av denne diagnosen jeg også. Men igjen- hvem har ikke det? For meg bunner det i ren uvane, men for andre kan det være langt verre og problematisk å slutte. Dersom noen skulle oppleve dette bør man kontakte fastlegen sin.

Likes

Comments

PERSONLIG, HUDHELSE

God fredag!

Dette innlegget skrev jeg faktisk for en god stund tilbake. Lenge før denne bloggen ble til, eller i det hele tatt påtenkt. For å være ærlig er det et ganske sårt tema, og det sitter langt inne å poste det. Jeg har gått noen runder med meg selv, vurdert fram og tilbake. Skal jeg virkelig snakke ut om det som har vært min største usikkerhet og blottlegge meg på den måten?
Jeg har vært åpen om det til mange av mine kunder som går eller har gått igjennom det samme, og vet at de kjenner seg igjen i min historie. Derfor har jeg bestemt meg for gå ut av komfortsonen og bare gjøre det, i håp om å kunne hjelpe flere.

I april var jeg på en konferanse i London, hvor en anerkjent dermatolog fortalte om en ganske interessant studie. Den gikk ut på at en gruppe mennesker fikk påmalt et skjemmende arr i ansiktet. Deretter skulle de dele ut brosjyrer på gaten. Da de returnerte kunne samtlige rapportere at de følte folk gav dem stygge blikk og unngikk dem. De hadde nesten ikke fått delt ut noen brosjyrer eller kommet i kontakt med menneskene de møtte. Deretter fikk de vasket bort arret og ble sendt ut på gaten igjen. Da de kom tilbake igjen denne gangen kunne de fortelle at de lett hadde kommet i kontakt med mennesker og delt ut nesten alle brosjyrene. De opplevde at folk generelt var med hyggelig og imøtekommende.

Det ingen av dem visste var at de aldri hadde fått påmalt et arr i ansiktet i utgangspunktet. Dette sier oss litt om hvordan det indre og selvtilliten gjenspeiler seg utad. Denne studien vekket interessen min, fordi jeg kunne kjenne meg igjen i de følelsene som menneskene i studien beskrev de hadde kjent på. Jeg har vært der selv, bare med et reelt problem- akne.

Jeg følte alltid at menneskene jeg møtte ikke så meg, men urenhetene mine. Jeg var flau. Følte med skitten og ekkel- men det var jo ikke tilfelle. Jeg var kanskje enda mer hygienisk, renslig og nøye med hudpleierutinene enn samtlige av de rundt meg. Hud og psyke går hånd i hånd. Det kan jeg skrive under på. Jeg strålte ikke akkurat av selvsikkerhet. Jeg ville bare gjemme meg bak en maske av sminke og hodeplagg. Dette gjorde ikke det noe bedre, men jeg ville heller skjule "problemet" enn at noen skulle kunne se at jeg hadde akne. Til en hver tid hadde jeg makeup i veska. Bare i tilfelle. Og jeg speilet alt for ofte, hele tiden obs på om kanskje noe syntes igjennom sminken.

Det er vondt å bære på disse følelsene. Det å konstant gå rundt med en klump i magen. Redd for å bli dømt. For det er jo slik at når man møter nye mennesker, så får man et inntrykk. "Æsj, for en uren hud". "Stakkars jente". "Hun burde kanskje ta litt bedre vare på huden sin". Jeg følte at jeg var den eneste i hele verden som bar på disse følelsene det slik eller hadde problemhud. Det gjør jeg ikke i dag- heldigvis.

Jeg valgte til slutt å oppsøke hjelp og fikk en time til hudkonsultasjon på en medisinsk hud og skjønnhetsklinikk. Det er jo verdt et forsøk, tenkte jeg. Inners inne hadde jeg ikke troen. Jeg hadde jo prøvd alt- og alle lovte gull og grønne skoger. Jeg ble like skuffet hver gang. Allikevel, denne gangen skulle jeg gi det en ordentlig sjanse. Invester i huden din, fikk jeg beskjed om. Det vil ta tid, men om du følger behandlingsopplegget vi lager til deg kan du forvente å se resultater innen en viss tid. Vi startet med syrebehandlinger. Ikke spesielt behagelig, men etter bare et par dager kunne jeg se tydelig forskjell. Ettersom huden ble bedre forsvant også klumpen i magen. Jeg brukte mindre sminke og følte ikke behovet for å gjemme meg bak masken min lengre. Jeg begynte å kjenne på selvtilliten igjen, og det var en fantastisk følelse!

Jeg har alltid vært opptatt av å hjelpe andre. Det å kunne jobbe med hudhelse og de som er plaget med akne eller andre hudtilstander var noe jeg også kunne tenke meg å gjøre. Fordi jeg vet hvordan det er og hva det kan gjøre med deg psykisk. Derfor valgte jeg å ta videreutdanningen min som kosmetisk dermatologisk sykepleier. I dag jobber jeg på den klinikken som jeg oppsøkte for råd og hjelp. Jeg kjenner meg igjen i så mange av kundene mine, og det er godt å kunne hjelpe. Jeg er så innmari stolt, ydmyk og glad for å kunne hjelpe andre som sliter og har det vondt.


Så, om du er en av de mange som sliter med huden din, enten det er akne, arr, pigmenteringer ect. Oppsøk hjelp. Fordi det finnes håp og det blir bedre. Og med det ønsker jeg dere alle en riktig god helg.


Likes

Comments

PERSONLIG

Ja, jeg er kosmetisk dermatologisk sykepleier.

Det foreligger nok mange fordommer rundt yrket mitt. Eller, jeg vet at det gjør det. Det er en tilsynelatende overfladisk bransje, drevet av samfunnets begjær og perfeksjonsjag. Jeg kan nok si med enig i det til en viss grad- men, for meg er det så mye mer enn rynkebehandling og det mange omtaler som ducklips. Å "fikse" på utseendet er et hett tema for diskusjon om dagen, og er nok mye av grunnen til at yrket mitt har fått et ufortjent dårlig rykte (etter min mening). Mye bunner nok i uvitenhet og feil fokus i media.

Visste du at botox, for eksempel, ikke bare brukes som rynkebehandling i skjønnhetsbransjen? Bruksområdene er mange. Vi kan bruke botox for å behandle hodepine, migrene, spente kjever og tanngnissing. Vi kan også benytte det i behandling mot overdreven svette eller for å rette opp i asymmetri hos kunder med lammelse i ansikt. Gummysmile er også en populær behandling.

Arbeidsdagen min er både variert og innholdsrik. Jeg utfører en god del konsultasjoner og jobber mye med hudforbedring. Daglig er jeg i kontakt med kunder som sliter med huden sin, enten det er akne, psoriasis, rosacea, arr eller pigmenteringer. Listen er lang. Ofte er det så ille at de opplever det som en psykisk belastning i hverdagen. Psykisk helse er noe som heldigvis fått større fokus de siste årene. Hvordan man føler seg på innsiden og har det med seg selv er så utrolig viktig. Det er noe jeg ser tydelig hos kundene mine.

Jeg sier ikke at en "quick fix" som leppefiller eller rynkebehandling er løsningen, for det er det ikke. Men, om jeg gjennom min jobb kan bidra til at noen kan føle seg litt bedre eller få litt bedre selvtillit, til tross for at noen kanskje mener det er overfladisk, er jeg fornøyd.

Ingen skal komme å fortelle meg at det jeg driver med er "mindre verd" eller dårligere fordi jeg jobber i skjønnhetsbransjen. Mange vil nok si at jeg er et dårlig menneske fordi jeg bidrar til samfunnets perfeksjonjag- men hvis folk som mottar behandling av meg gir tilbakemelding om at de får bedre selvtillit, større mestringsfølelse og bryter barrierer, fordi de får tilbake selvfølelse og selvtillit, så er jo det uten tvil noe som er både positivt og meningsfullt.

Jeg er kosmetisk dermatologisk sykepleier. Jeg jobber med botox, filler, hudhelse og selvtillitsforbedring. Og det er jeg innmari stolt av!

Likes

Comments