Header

Kallt, kallare men ännu inte kallast. Var ledig igår och började helgen på bästa sätt - med att rida både Plankis och Wicky innan jag hämtade upp lillasyster för att dricka lite vin och ha det trevligt.

Kallgrader och blåst är en dålig kombination men vi höll oss i skogen där det var rätt så behagligt trots allt!

Två fina hästar!

I dag började jag med Plankis i dagsljus och Wicky fick en sväng i mörkret :)


​Plankis fick jobba lite på sitt tålamod och lydighet!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hoppsan! Jag fick visst en minut till övers och kände ändå att ”visst ska jag väl ta och blogga lite” - länge sedan jag kände så sist! Men det kanske börjar vända lite nu efter en mörk, eländigt trött, vinter. Den är visserligen inte slut riktigt än men så här i slutet av januari börjar man ju se ljuset i tunneln lite smått!

Och vi blickar framåt med klara ögon och pigga ben! Även om det inte blev nån ridning i dag heller. Men i morgon är det en ny vecka och nya tag - nu ska vi jogga igång oss lite innan vi drar igång vårens träningar. Har fått tips om bomgrupp som förhoppningsvis kan hjälpa oss vidare ett par steg!

Min fina 💎

Likes

Comments

Hej hopp! Nu var det så där galet länge sedan sist igen! Sorry!! Men det har å andra sidan inte hänt så galet mycket heller - däremot är det en hel del på gång så jag ska försöka bättra mig lite framöver!

Min fantastiska lilla häst mår kalas - lovar att ni ska få en rejäl bildbomb här framöver och en rapport om vad vi kämpar med just nu. Ska väl ta och sammanfatta fjolåret lite grann också och bena ner alla svårigheter vi övervunnit och framsteg som gjorts. För vi har kommit rätt långt jämfört med var vi var när vi startade, även om det är lätt att glömma bort det ibland.

Likes

Comments

Jag vet att jag har kallat henne för årets födelsedagspresent men hon är också årets julklapp till mig själv i år och (om allt går som det ska) i många år framöver.

Det är så klart Plankis jag pratar om. Den glädje och energi hon ger mig är värd så mycket mer än alla presenter eller pengar i världen.

Hoppas så klart på många, många år tillsammans med min pärla som bara går från klarhet till klarhet.

Med det nya året bara runt hörnet är ett av nyårslöftena att hitta tid till att blogga lite mer. Dels för er del men mest för att själv ta mig tiden att reflektera över var vi är hur långt vi kommit och vad vi har för svårigheter och styrkor just här och nu. Det är ju en av de viktigaste delarna för att komma någonstans - att stanna upp och reflektera var man är i detta nu och vad man gör som fungerar eller kanske inte fungerar. Att ge sig själv en chans att inse att man kanske fastnat - eller kanske inse hur långt man faktiskt kommit på väldigt kort tid.

Så, det är en av punkterna jag ska jobba med under nästa år. Men nu tänker jag slappna av lite och ta igen mig efter en intensiv julafton - i morgon väntar ännu ett pass på jobbet. God jul till er alla!

Likes

Comments

Hej hopp!
Nu har det råkat gå så där mycket tiden sedan sist igen. Hänger liksom inte med tidsmässigt just nu. Det är jobb, fackliga uppdrag, stall och träningar i ett. Kul, så klart, att ha fullt upp men också lite slitsamt. Orkar inte skriva när jag väl har en lugn stund utan prioriterar att läsa en bok eller titta på serier för att varva ner lite.

Min lilla stjärna utvecklas hela tiden även om det ibland känns som att det går mer bakåt än framåt. Men ser vi tillbaka på när jag fick hem henne så har det hänt massor! Hon har breddat sig och fått mer muskler och blir bara mer balanserad - dessutom börjar hon landa lite smått. Nu kan vi stå still, vid väl valda tillfällen, haha.

Och skritta på lång tygel utan att bängla iväg i 190. Det har hänt massor och vi jobbar vidare, lugnt och fint och konsekvent. Och när jag slarvar med bloggandet så kan ni alltid följa oss på instagram @evieastrom eller på vår Facebook-sida Facebook.com/skimmelbloggen där uppdateras det i princip dagligen! Lovar att försöka väcka liv i bloggen också - har så mycket att skriva men så lite tid!

Likes

Comments

Igår var det träningsdags igen för Plankis och mig. Lite lätt laddad häst och en ryttare som fastnade i handen innan bästa Erika tvingade mig att släppa efter och rida med säte och sits i stället. Trillade dit, igen, med andra ord. För det är såååå lätt att falla tillbaka i gamla mönster och fastna i handen och glömma sig.

Men när vi kom tillrätta med den biten så gick hon riktigt fint igen, fina tjejen! När vi kom hem fick hon käk lite innan klippmaskinen åkte fram.

Den här gången hade hon hunnit bli riktigt fluffig - var så mycket päls att jag kände av min allergi, så himla tur att Jenny var beredd att rycka ut.

Hon blev så himla ljus helt plötsligt!

Fina Plankis!

Likes

Comments

Jag är helt hopplös den här hösten! Tänker att jag ska blogga, för jag har massor att skriva om men så kommer saker emellan och vips så har det gått en vecka eller två!? Förstår inte hur det går till...

Passar på att skriva lite snabbt nu på "lunchen" (jobbar sista kvällspasset på min sjudagarsvecka) så blir nog mer bilder än text...

Det går i alla fall framåt för mig och min lilla räser-räka. Hon har kommit på att hon kan krulla ihop nacken för att smita undan så vi jobbar på att hon ska sträcka ut den och ha ärlig kontakt med bettet (och i vanlig ordning så jobbar vi vidare med att hon ska lugna ner sig ett par hekto).

Tycker den här bilden är lite rolig - Plankis tyckte vi skulle galoppera och tog sig ett par språng i slowmotion, hihi.

I morgon är det äntligen träningsdags efter två veckors paus för Plankis (själv var jag på Brolöten förra helgen och fick jobba häcken av mig på deras stora bruna dressyrhästar) och efter det ryker pälsen. Hon har blivit alldeles lurvig!

Likes

Comments

Bilder säger mer än tusen ord och jag får blogga lite längre om helgens kurs senare... ville bara säga att Plankis var helt galet fin!

Fantastiska häst, tänk att du är min!

Likes

Comments

Började på ett "riktigt" inlägg men konstaterade att jag är för trött. Ville bara visa att vi lever och kämpar på! För de av er som är nyfikna så finns det nu ett helt gäng ridfilmer på Plankis och mig på min youtube-kanal youtube.com/evieastrom Plankis har fått en egen spellista också Paquerette d'Archonfosse så det är lätt att hitta klipp med henne!

Ska försöka blogga ikapp lite här nån dag snart ska ni se. Men inte just i kväll kanske, alldeles för seg och omotiverad just nu!

Likes

Comments