Nu förstår jag

Tankar, Texter

På min födelsedag 2013 fick jag den här diktboken av min morfars faster Ejjan. Vår Ejjan i norr som är en av de starkaste lysande stjärnorna i mitt liv. Alltid varit och kommer alltid vara. Jag liknar henne inte bara i utseendet utan känner igen mig i henne sätt att vara och tänka. En 95- årig krigare som skrattar sig igenom livet. Henne vill jag bli som.

Men tillbaka till 2013. Jag fyller 15 år och får diktboken. Förstår mig inte helt på den då. Men har alltid sparat den inom räckhåll. För på något sätt så har jag alltid velat ha den nära. Bläddrat i den då och då genom åren. Lagt ett bokmärke vid vissa dikter som jag tyckt extra mycket om.

I dag tog jag fram boken ur vår bokhylla. Bläddrade till min födelsedagsdikt och helt plötsligt förstod jag. Det var dessa ord jag verkligen behövde höra. Just i dag. Jag har förmodligen läst dessa ord många gånger tidigare men inte förstått dem då, eller varit i behov av dem. Men i dag, just nu i mitt liv, så behövde jag läsa orden och förstå dem. Grät när jag läste dikten, för den träffade så rätt.

Gillar

Kommentarer

Nisse,
🤩💫
sjundejuni
sjundejuni,