Mycket riktigt. Ett nattpass kvar tills det är dags för avresa.

Haft mycket fint besök under mina två lediga dagar den här veckan. Vilket gjorde mitt liv, då jag hade klättrat på väggarna av att vara ledig två dagar utan planer på att vänta på att bli ledig. Haha, förstod ni det där?😉

Det mesta är packat och vaccin mot gula febern intogs igår.

Idag är det sömn som behövs mellan nattpass och sedan städa ur lägenheten.

Imorgon Stockholm

Sofia

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • 15 Readers

Likes

Comments

Nu har nedräkningen börjat på riktigt!

- 5 arbetspass kvar
- 9 dagar kvar i Eskilstuna

Idag har jag haft besök av pappa. Vi har käkat lunch och sedan pratat lite om livet. Det var fint att få krama om honom också.

Jag är fortfarande fylld av kärlek och energi sedan visiten i Linköping i veckan. Så jag hoppas på en vecka som susar förbi. Får eventuellt besök på mina lediga dagar i veckan dessutom😊

29/2 går jag av ett nattpass kl 07:15. Därefter går jag och packningen ner till stationen och hoppar på ett tåg mot Stockholm. Väl där spenderas en dag med pappsen igen och sedan 30/1 avgår resplanen. Bokade igår!

Resplanen:
30/1-5/2 Barcelona
5/2-12/2 Bari
12/2-? Brasilien

Ett restema på B. En vecka kvar av denna olidliga kyla och förhoppningsvis dyker jag upp igen när våren blommar.

Sofia

  • 152 Readers

Likes

Comments

Då sitter man åter igen på tåget... Denna gången påväg hem till Linköping. Har tre dagar ledigt och tänkte åka hem och hälsa på familj/vänner.

Det har minst sagt vart ett händelserikt slut på 2017 och start på 2018. Med två lediga dagar i december och två lediga hittills i januari känns det skönt att bara åka hem och ta det lugnt. Känns nästan som en liten minisemester. Lika pirrig och förväntansfull som jag var i magen första januari, lika glad är jag att sitta på tåget hem. Jag tror att jag gillar att vara på resande fot.

En av mina lediga dagar fick jag besök av bästa Matilda. Vi fick lite kvalitetstid innan hon nu är i Thailand och jag hinner åka iväg innan hon kommer hem.

Jag måste säga att jag haft tur att få komma till Eskilstuna på mitt första uppdrag som hyrsyrra. Otroligt varma och snälla människor som funnits där när jag haft frågor och behövt hjälp. Så 1000🌹 till dem att det ändå har gått så pass bra i starten. Har främst varit på deras akutmottagning, men också hoppat in enstaka pass på kirurgen. Det var också trevligt. Har visst saknat att vara kirurgsyrra lite.

De bästa fördelarna är variationen, friheten. Jag tog tex beslutet nu att jag tar ledigt hela februari för att jag känner för det. Och det är helt okej. Ingen som bestämmer över det. Jag är trött på mörker, kyla och allmänt stressliv. Dessutom har jag tid med mer kvalitetstid för vänner/familj trots att jag jobbar i en annan stad...
Det är mycket lärorikt att se annat sjukhus och andras rutiner kring saker som annars suttit i ryggmärgen på mig hur man gör på US. Jag tror att det både utvecklar mig som person och som sjuksköterska.

Den absolut största nackdelen är att jag saknar mina gamla kollegor varenda pass jag jobbar. De har liksom blivit en familj de senaste två åren. Vi har gått igenom blod, svett och tårar bokstavligen. Och det känns enormt tomt.

Att vara mycket självständig. Både positivt och negativt. Även med mycket frihet kommer också ett stort ansvarstagande. Ibland känns det lite ensamt. Beroende på hur bra jobbpass man har är väldigt beroende för hur man känner för allt. Antar att det är lite av en tillvänjningsfas.

Jag är lyckligt lottad och har världens bästa konsultchef som jag kan ringa för allt och som ställer upp alltid. Oavsett tid på dygn och alltid är mån om att jag har det bra.

En lång uppdatering om starten som hyrsyrra i Eskilstuna. Nu tar jag minisemester😴🍷

Sofia

Likes

Comments

De flesta är upptagna av jul- och nyårsfirande. För mig ser vardagen helt annan ut. Min hyreslägenhet sägs upp fr.o.m. 31/12. Har denna vecka flyttat alla mina möbler till antingen mamma eller min bostadsrätt.

Min plan från första början var att bostadsrätten skulle bli såld och hyreslägenheten hyras ut under obestämd tid. Dock blev inte bostadsrätten såld i denna lågkonjuktur som nu infunnit sig och därför blev det att säga upp hyreslägenheten och hyra ut bostadsrätten i andra hand istället. Så från 1/1 har jag nu ingen fast bostad längre i Linköping.

- Imorgon töms det sista i hyreslägenheten.
- På fredag är flyttstäd bokat och därefter ska de sista lamporna skruvas ner.
- Från idag packas, sorteras alla mina tillhörigheter mellan saker som jag vet att jag behöver ha med mig, saker som behöver vara lätt tillgängliga, saker jag inte behöver ha förrän jag flyttat till en fast bostad, sommarkläder osv. (Svårt att packa när man inte vet vart man ska längre än en månad).
- En tvätt till måste hinnas med.
- Tömma skåpet på jobbet.
- Flytta det sista till mamma.
- Boka biljett till Eskilstuna och infinna mig där 1/1 för att hämta ut nyckel till bostaden, samt göra min första natt på kirurgen där.

Jag kommer alltså arbeta både på akuten och kirurgen i och med att jag ville jobba mer än 10 pass i januari (vilket är bokat på akuten).

Det börjar verkligen närma sig med stormsteg nu. Känslorna är blandade. Känns tråkigt att sluta på jobbet, mycket nervöst över olika saker som nytt jobb, ny stad osv. Jag vet att jag kommer sakna många här. Men jag hoppas framförallt på lite ro och fritid efter allt som tagit min fullständiga lediga tid här hemma, samtidigt som jag jobbat ihjäl mig denna månad.

Jag längtar efter att träna, spela gitarr, bara ta det lugnt. Och förhoppningsvis ha tid att planera vad jag ska göra efter uppdragens slut...😊

Sofia

  • 71 Readers

Likes

Comments

Då är tåget framme och kaffekoppen i handen. Ingen aning vad för team, kollegor eller patientklientel natten väntar. Detta är nu min nya kommande vardag... 😉

Sofia

  • 185 Readers

Likes

Comments

Det var tydligen en väldig belastning på akuten. Mer än vanligt. Jag var ju inte säker på ifall det var så först eller om det var alla nya intryck, journalsystem, lokaler och rutiner som gjorde mitt huvud rörigt. Eller om det helt enkelt var en stressig dag för alla. Antagligen en blandning. Men skönt att de vana också tyckte att det var mycket. Det känns skönt att ha jobbat som sjuksköterska i 3 år innan man hoppar på detta vill jag understryka. För att också behöva vara ny i själva arbetet hade inte varit kul. Människokroppen fungerar ju iallafall likadant i Eskilstuna som i Linköping. Dock har man varit på samma ställe och blivit bekväm i hur det fungerar på "hemsjukhuset". Jag ser det som en möjlighet att utvecklas som person och få erfarenheter. Ibland måste man vidga sina vyer och utmana sina bekväma zoner för att få bredare perspektiv. Sedan måste man ju inte göra detta just som bemanningssyrra. Detta är mitt sätt som passar mig i livet just nu.

Väldigt intressant att se hur det fungerar på ett nytt ställe. Efter jag slutat kl 16 promenerade jag ner mot stan för att upptäcka Eskilstuna lite grann. Jag blev trött nästan direkt och åkte till hotellet och somnade. Sov nästan 12 timmar och vaknade upp med hotellfrukost. Gick och la mig igen med sen utcheckning.

Nu har jag lyckats få sömn och landa lite mer och är laddad inför en fredagsnatt på akuten. Tydligen är det rätt vanligt med skottlossningar som trauma här. Det blir också en ny erfarenhet av alla andra...

Tack för ett varmt välkomnande Eskilstuna ❤️
- Mycket mysig stad
- Trevliga människor

Sofia

  • 276 Readers

Likes

Comments

Det verkar som att det blir Gotland januari-februari ut.

Sommarön. På vintern. Dels kan jag tycka att det kommer bli skönt att få lite ro och tystnad omkring mig under en två-månaders period. Dessutom kan jag tänka mig att Gotland även är mycket vackert på vintern. Ett stort plus är också att jag har en gammal kollega som redan är där och jobbar:).

Sofia

  • 306 Readers

Likes

Comments

Jag har äntligen anlänt till Italien. Sedan jag lämnade för två månader sedan har nedräkningen varit konstant. Mycket frågetecken har cirkulerat kring "när, var, hur?". De som känner mig lite mer privat vet också mer detaljer kring detta. Livet har varit minst sagt stressigt med att trycka arbetstimmarna så kompakt som möjligt och sedan på den lilla lediga tid man har pussla för att få allt med lägenheter, lån osv att gå ihop.

När jag möts av en varm kram på flygplatsen och den fortfarande inte tagit slut fylls en på med helt ny kraft och energi. Och allt pussel och styrande känns bara så värt det. Lite bilder från matlagning och bakning igår. En helt slapp söndag kväll med god mat och filmer. Jag har varvat ner. Jag har ro i själen ❤️

Sofia

  • 333 Readers

Likes

Comments

Slutbesiktningen av lägenheten är godkänd😀

Detta betyder att jag kan checka av en stor punkt på "att-göra-listan"

Det är dock en del kvar... flytt och alla avtal är ännu inte helt klara

Sofia

  • 301 Readers

Likes

Comments

Nu är allt klart! Kan bara säga ÄNTLIGEN!!!

Det är en rätt så fartfyllt vecka som väntar ändå. Bankmöten, slutbesiktning, tvätt, städ, rensning, flyttning av kartonger, avtal om andrahandsuthyrning som ska upprättas. Och dessutom en dag ledig annars nattjobb på det.

Igår kväll somnade jag som en sten så fort jag, Matilda och Anna satte på en film. Sov sedan 12 timmar. Så sömnen är återhämtad.

Tack snälla alla som hjälpt mig med allt! Särskilt Matilda❤️

Sofia

  • 356 Readers

Likes

Comments