Utmattning?

Hej på er, eller för mig nästan god morgon! Det är så himla skönt att ha ha den här semestermånaden med E, att kunna vara uppe hela natten, hitta på vad man vill när man vill eller kunna sova hur länge man vill. Jag har en svacka just nu skulle man väl kunna säga, min kropp har börjat säga ifrån och mentalt är allt ganska "oklart". Känner mig som en urvriden trasa, helt totalt utmattad.

Den senaste tiden har det hänt väldigt mycket och jag har känt mig så maktlös och uppgiven. Jag tror att det är den stora anledningen till att jag helt plötsligt fått ett sånt bakslag. En dag får jag besked från försäkringskassan om att jag har varit sjukskriven 180 dagar och man överväger att dra in min ersättning. (Ska tilläggas att det står ett datum när ersättningen ska upphöra.) Det var som ett slag i ansiktet. Jag ringde till allt och alla och försökte se vad jag kunde göra på egen hand, men som i dom allra flesta fall behöver man intyg från en läkare. I mitt fall har jag inte kunnat få tag i min läkare och jag hamnade i ett riktigt moment 22. Jag kände bara, hur ska jag kunna styrka mitt eget mående utan varken läkare eller ett sjukintyg? Men kanske framförallt, hur fan ska jag kunna lägga över allt på E, alla räkningar, mat och allt annat? Panik råder.

Jag gav mig dock fan på att jag skulle försöka överklaga själv, och om jag inte kunde påverka det så hade jag ändå försökt. Efter många om och men och en väldig bestämdhet fick jag tag i någon som eventuellt kunde hjälpa mig. Och, jag vet nu att även om jag har fått en övervägan om beslut, och ett slutdatum, så kommer dom inte dra in min ersättning förrän och om dom har tagit ett beslut. Vi är alltså ett par månader bort, och min lättnad är total. Fick även förlängd tid till en riktig överklagan då min läkare är tillbaka från sin semester och har en inbokad tid med mig i slutet på månaden. Jag känner att jag kan slappna av lite i allt och det känns så skönt. 

Jag tror att livet helt enkelt har kommit ikapp mig. Innan har jag kunnat förstå när eller om jag känt mig helt slut, ofta om det hänt något eller att jag fått ett dåligt besked, men nu är det liksom blankt. Det bara är och det är ingenting, låter det lite oklart kanske? Allt behöver inte vara så förklarligt alla gånger men för min egen del hade det varit skönt att kunna prata med någon just nu. Framförallt min läkare. Jag har som jag tidigare nämnt, endometrios. Ni som inte vet vad det är, så kan man kalla det att man är "allergisk" mot sin mens, det skapas ärrbildningar runt livmoder/äggstockar och ofta cystor i och runt, vilket gör att man får fruktansvärt ont. Men man blir också ofta väldigt trött och utmattad. (En förklaring till att man ofta är trött och låg när man har diagnosen.)

Jag har haft en ganska bra endo-period nu, jag äter visserligen en ganska hög dos med hormoner för att slippa ha värk, men det känns ändå som att endon är under ganska bra kontroll. Jag hade dock en cysta som sprack för några veckor sedan och det var bland det värsta jag varit med om, men efter det har det varit lugnt. Annat än endon är jag, som sagt, inne i en depression. (Jag är inte riktigt bekväm med det, eller att prata om det egentligen.) Den är mestadels en "biprodukt" av hur allt kring min sjukskrivning hanterats på mitt jobb, men det känner jag att jag inte riktigt kan gå in på. Men det är naturligtvis också en förklaring till att man blir mentalt helt slut.

Jag önskar fler försökte förstå varför man blir sjukskriven, för det är inget man vill. Man vill inte låta sig själv djupdyka in i mörkret, för tyvärr blir det så när man inte kunnat andas på så länge och helt plötsligt andas man med djupa andetag. Det blir kaos. Däremot är det ofta den räddningen man behöver. Att kunna få släppa på allt som gjort att man hamnat i mörkret, och så kändes det för mig. Det började ljusna, och även om man i perioder möter mörkret igen så ljusnar det för var dag.

Det blev ett långt inlägg och det var skönt, för jag behövde få skriva av mig lite, det är sällan jag pratar om just mitt mående. Roligt att du tog dig tiden att läsa inlägget, har du frågor eller kanske befinner dig i en liknande situation så kommentera gärna. Puss på er! Förresten, tänkte att jag skulle försöka få ner i ett inlägg vad alla partier står för, för jag tror att många skulle bli hjälpt av det. Succé eller flopp? Vi får se! Håll utkik om ni är intresserade.


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229