Header

Asså hörrni....

nu ska jag börja med någonting jag dragit mig för att göra hur länge som helst: 30 DAYS OF YOGA WITH ADRIENE. Vem ÄR jag?? Är jag en yoga-girl? Ska jag bli det?

Ser på gott och ont fram emot utmaningen. Har ju tänkt att jag ska försöka hålla på någonting nytt varje månad det här året. I januari-februari blev min första challenge att publicera innehåll här på bloggen i 30 dagar. Det är snart avklarat. Yoga känns som ett ganska mysigt alternativ till bloggandet. Mindre stressigt åtminstone. Ja vi får se hur det går.

Upplever jag dock att det känns onice eller att det bara inte funkar ska jag ge mig själv en "out" efter 15 dagar- alltså halva tiden. Då känns det lite lugnare för stackars mig.

När tanken på att göra yoga stressar en.... Ironin i det känns lite generande.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag anser att trygghet i har blivit ett begrepp som börjar ses som fånigt och oviktigt. Särskilt i Sverige, där vi är så vana vid den här tryggheten att vi känner oss obundna till den. Vi har alltid fått den så vi vårdar den inte. Vi tänker att någon trygg punkt alltid kommer finnas där, så vi äventyrar den. Tills den inte är där längre.

Och vi famlar i mörkret.

Jag vet vad jag vill med mitt liv. Jag har en bild av hur jag vill leva det men framförallt så har jag en bild av vem jag vill leva det med.

Jag vill resa en massa- själv, med vänner, med familj, med han jag är kär i. Men någonting jag också vill är att lasta av mina väskor i hallen och krypa ner i sängen bredvid personen jag har saknat. Jag vill ha någonting att längta tillbaka till. För hur fin är inte längtan? Särskilt när den uppfylls igen.

Trots att det självklart finns någonting spännande i det otrygga så anser jag att det också är viktigt att ha särskilda tryggheter kvar i livet. Trygghet för mig är min familj och särskilda relationer. För mig finns också tryggheten på särskilda platser.

Men jag har förstått att man måste vårda om det man känner sig trygg i. Bara för att någonting känns tryggt och självklart betyder det inte att det kommer bestå i den formation vi känner till den som. Saker tas ifrån oss om vi vansköter det.

I förhållanden slutar man uppskatta, se och vara intresserad av personen. Hen är bara där- som hen alltid är. Vi faller oss blinda i tryggheten och den river upp oss först när den är borta i vi förstår vad vi tagit för givet.

Platser man känner trygghet i växer igen, sätts upp för försäljning eller förändras fullständigt från vad man är van vid att ha den som. Även här faller vi oss blinda för tryggheten och vi tror att den alltid kommer bestå- att vi inte behöver sköta om den.

Det är viktigt att man gör det man vill. Att man lever det liv som man vill leva.

Men om det finns särskilda saker, platser, personer som du känner dig trygg med. Som du vet att du alltid kan komma tillbaka till: vårda det också. Ta det inte för givet. Uppskatta det- se det. Förstå vad det har gjort för dig.

Famla inte i mörkret. Låt din trygghet bestå.

Tryggheten i dig själv och i allt det där andra.

Likes

Comments

Jag brukade aldrig gråta. Aldrig.

Gråta var för mig synonymt med svaghet, mesighet och förnedrelse. Jag såg mina vänner gråta och tyckte att det var pinsamt. Jag såg folk i min familj gråta och tyckte att de var svaga.

Jag grät för första gången inför en vän (på flera år) över telefon en höstkväll 2016. Andra gången jag grät var i mitt vardagsrum med en annan vän. Jag kände mig desperat då. Över situationen jag hamnat i och över att jag inte visste hur jag skulle hantera den. Jag sörplade mitt te samtidigt som jag snörvlade. Jag skrattade åt mig själv efteråt.

Dem två situationerna öppnade jag upp mig för två personer som betydde mycket för mig. Dem är inte en del av mitt liv längre, men jag ångrar det inte. Jag tror på att man måste våga öppna sig för folk oavsett vad dem fyller än med. Svart gyttja eller flytande guld eller en hop av olika sorts blommor i bröstkorgen är nog bättre än en ensam torr och raspig nervvävnad och trögflytande blod som inte känns varmt i kroppen längre.

Man måste våga ta risker. Även när det gäller en själv och det som känns sådär frätande.

Jag hade aldrig trott att jag skulle vara så bekväm med att gråta som jag är nu. Filmer, böcker, gulliga videos, sorgliga videos, några enstaka ord, saker jag ser (eller inser), känslor jag känner. Allt det kan få mig att mjukna upp som honung i varmt vatten. Och jag tycker om det. Jag tycker om att mjukna upp för jag har varit hård så länge.

En gång bad jag om ursäkt till min pojkvän för att jag grät och han tvingade mig att titta honom i ögonen och lova att aldrig be om ursäkt för mina känslor igen. Jag insåg då att det som kändes så omöjligt egentligen inte var det. Det var förvånansvärt lätt att bara acceptera att känslorna fanns där. Att dem behövde få utspel för deras existens. Att inte be om ursäkt för dem.

Det är ju svårare att hålla känslorna inne. Då blandas de bara ihop till en mörk och sölig gryta i kroppen. Då behöver de spys ut istället.

Jag skrev den här dikten för snart ett år sedan. Tänkte avsluta inlägget med det.

Vårluften kysser mina kinder

Påminner om en tid
som är på väg igen

De obevuxna träden i skuggan
står grå bredvid sina gröna, frodande bröder
Påminner mig om att
det är okej att inte vara där än

För jag kommer också blomstra
I min takt
så småningom

Jag måste bara vänta
på sommaren

Likes

Comments

Jag skriver det här i igår. Hur var din gårdag?

Själv vaknade jag upp en timme senare än vad jag hade räknat med. Jag testade nämligen en ny signal på veckarklockan som inte riktigt bet på mig. Jag kommer ihåg att jag vaknade en stund innan jag somnade om och tänkte "åh vilken mysig musik."

När jag väl vaknade satte jag på mig kläder, sminkade mig och gick sedan upp och åt gröt till frukost. Precis innan jag drog bytte jag kläder, kände mig fin så tog lite selfies (nedan) och gick till tvärbanan. Väl i Sickla stod jag väntades på bussen som aldrig kom i tio minuter innan jag gick till en annan station för att inte komma ännu mer sent till skolan.

Efter en svenskalektion, ett religionsprov och en lektion som bestod av dokumentärsvisning stod jag tillslut i Gullmarsplan igen. Medveten om att mina gymkläder låg kvar i min ryggsäck sedan senaste gången jag gymmat, stegade jag mot bussarna istället för att gå till tvärbanan. Solen lös starkt genom bussfönstret och gnistrade i ansiktet på mig när vi passerade längre partier av träd. Det såg ut som konsertljus på alla andra resenärers bakhuvuden och när jag tittade ut genom fönstret kändes det som att jag skulle få ett epilepsianfall.

Väl på gymmet bytte jag om i stillhet. Jag har haft ett obehag i min rygg och armar de närmsta månaderna (förmodligen på grund av en mildare muskelinflammation), så jag sänkte mina vikter med mer än hälften när jag gjorde övningar som koncentrerade sig på just de musklerna.

Efteråt kände jag mig knappt svettig utan istället kände jag mig lite fånig och lite öm. Efter några slumpmässigt valda rump-och-mag-övningar gick jag därför och bytte om igen. Näsan och kinderna skimrade svagt i ljuset under spegeln i omklädningsrummet och jag tänkte precis fixa till sminket när jag insåg hur mycket klockan var och sprang för att hinna med bussen hem.

Nu har jag precis käkat två mackor som smulat ner tangentbordet på datorn. Nu väntar jag på middagen och sedan ska jag och mina systrar bli upplockade av mamma för att åka till min moster som har fött ett barn! Sjukt egentligen. Hennes senaste barn var min kusin Lucas som ska fylla 19 som jag, men nu har ett nytt litet kryp blivit en del av släkten. En ny mini-kusin. Galet. Selma heter hon och det namnet är ju hur fint som helst. Hon har mörkt tjockt hår på huvudet och sin pappas öron har jag fått höra. Ser fram emot att träffa henne.

Från när Selma fortfarande låg i magen och mös. Bilder fotograferade av mig.

Sent ikväll, efter att vi är färdiga hos min moster, kommer Simon komma till mig. Jag och han skrattade åt oss själva igår när vi ringde varandra för att säga godnatt. I över ett år har vi varit ihop, och det här är första kvällen på minst två månader som vi sovit separat- ändå ringer vi varandra och säger godnatt för att kunna somna ordentligt. Jag skulle sagt att det är fånigt om jag verkligen tyckte det, men nej, jag tycker det känns fint.

Men ja- faktum är att när du läser det här är det fredag. Torsdag var igår.

Just nu sitter jag och färgar och klipper mitt hår på Värmdö. Kanske får jag håret masserat av frisören som sätter i mer färg, eller så dricker jag kaffe i väntan på att färgen ska sjunka in. Kanske läser jag en skvallerblaska om Kim Kardashian, en och annan romantisk affär samt tittar på ""skandalösa"" bilder på kändisar med cellulit.

Bilder på håret utlovas så länge det inte blir förjävligt, men det får vi hoppas att det inte blir.

Hej så länge!

(uppdatering: bilder på bebisen!!! <33333)

Likes

Comments

För alla fattiglappar där ute.

Jag är ett stort fan av att unna sig själv. Unna dig själv när du mår dåligt, unna dig själv när du mår bra, unna dig själv när du gjort färdigt alla dina läxor, unna dig för att ta dig igenom dagen, unna dig själv för att du tagit dig genom dagen, unna dig själv varje dag.

Att ta hand om sig själv- eller framförallt att unna sig själv innebär väldigt ofta något sorts spenderande av pengar. Här är därför en lista med tips på hur DU kan unna DIG SJÄLV utan att spendera pengar!


 1. Skapa en ny pinterestmapp med sådant som inspirerar dig.
  Exempelvis en mapp med bilder på alla platser i världen du vill besöka, eller vad sägs om en mapp med massa härliga recept, eller en färgkoordinerad bild-mapp som gör dig tillfredsställd?
 2. Yoga!
  Det finns en massa gratis appar/video-tutorials att följa för nybörjaren. Annars finns det flera olika sorters andningsövningar, och appar som är till för att man ska börja uppskatta livet mer. Detta kanske låter mest lockande för den som mår dåligt- men varför inte unna sig själv att må ÄNNU BÄTTRE?
 3. För den som har ett gymkort: gå på ett gympass.
  Flera gym erbjuder olika sorts grupp-pass. Bodypump, spinning, olika dansklasser, korta gympass med fokus på mage/rygg, yoga, bodybalance etc. Varför inte signa upp dig på något och gå dit? Förmodligen så finns det tillgängliga pass idag med. Jag älskar att gå på gruppass. Det är roligare än att träna själv, innefattar ofta en rolig gruppdynamik, varierade övningar samt känns bra efteråt!
 4. Sätt upp ett movie-marathon med filmer du redan äger/har tillgång till.
  Jag rekommenderar självfallet Harry Potter eller Sagan om ringen. Har du ett litet sug i kroppen kanske du kan få tag på Fifty Shades-serien på en gratis streamingsida, eller kanske Lejonkungen? Bjud in ett gäng härliga personer och titta tillsammans.
 5. Ha en spelkväll med kompisar.
  Spela Mario Bros på playstation, Just Dance på Wii eller bordsspel som Cards against Humanity. Undvik bara aggressiva spel som Monopol så kommer den goda stämningen vara intakt under kvällen.
 6. Gör något snällt för någon annan.
  Skicka en fin komplimang till någon gällande deras personlighet, skillzzzz eller prestation, ge en komplimang till en främling i stan eller lämna en gosig kommentar på någons instagramfoto. Det kanske låter som att du gör någonting bra för en annan person- men som vi alla vet, kommer den goda gärningen tillbaka till dig och får dig att må bättre. Unna dig själv den känslan!
 7. Unna dig själv att planera en resa eller liten getaway.
  Känslan av att planera till någonting som du ser fram till är ju faktiskt något av det härligaste.
 8. Gå på en picknick eller ha en mysig hemmaträff.
  Förbered god mat och snacks med mat och livsmedel du redan har hemma, plocka fram en bra bok och härlig musik.
 9. Gör egengjorda ansiktsmasker och skönhetsprodukter med sådant du redan har hemma.
  Ett exempel på världens snabbaste ansiktsmask är honung med kanel i.
 10. Planera en helgaktivitet med en kompis så att du har någonting att se fram emot.
  Exempel på aktiviteter är att gå på en långpromenad, ett gratisevent eller museum utan inträde.
 11. Gör något litet som du har skjutit upp länge.
  Detta kanske inte verkar som en särskilt rolig grej att göra, men känslan efteråt blir som en liten treat i sig själv.
 12. Gå till biblioteket.
  Det finns ofta jättebra och nya (!) böcker där att låna gratis och under en längre period. För det första är stämningen lugn och mysig där, du kommer ut ur hemmet och du får ta del av massa litteratur du inte ens visste att du var intresserad av att läsa. För dig som inte har ett bibliotekskort är det gratis att skaffa ett i Stockholm Stad + det tar ca. 5 minuter.
 13. Ta ett bad.
  Smörj sedan in dig i alla härligt doftande body lotions du (eller ditt syskon/förälder har) och dofta ljuvligt resten av dagen.
 14. Gör en ny spellista på Spotify eller iTunes med alla dina favoritlåtar.
  Upptäck ny musik och gör en spellista som passar särskilda stämningar eller passar inom en särskild genre. Sortera låtarna till den perfekta mixen och gör spellistan till det konstverk det förtjänar att vara. Gå på en långpromenad och lyssna på musiken högt i lurarna.
 15. Gör en lista med hur jävla bra du är!
  Lista vad du är bra på, de kvalitéer du tycker om och saker du är stolta över att du åstadkommit. Bada i alla härligheter du själv erhåller.
 16. Börja titta på den där serien som alla hypear och som du aldrig tagit dig tid att titta på.
  Game of Thrones, Orange is the New Black, Stranger Things, Black Mirror, Orphan Black, Gossip Girl exempelvis.
 17. Rensa ur sådant i ditt rum som du inte behöver/vill ha längre.
  Sätt på en bra spellista/podcast/film/serie i bakgrunden och börja. Du kommer älska känslan av ett nyrensat rum.
 18. Sätt på dig din absoluta favoritoutfit och fixa i ordning dig med smink och hårstyling LÄNGE under morgonen.
  Jag skiter i om du bara ska till jobbet, skolan eller inte har någonting planerat överhuvudtaget. Du förtjänar att känna dig hur sexig som helst! Ps. kom ihåg att sätta på dig dina favoritunderkläder under outfiten.
 19. Ha härligt sex.
  Ta tag i din partner och ha lite mys i sängen. Testa någonting nytt, någonting gammalt, någonting kreativt. Eller om du är singel: treat yourself ;)
 20. Baka någonting gått med ingredienser du redan har.
  Bjud din familj/dina vänner. Du kanske vågar vara fräck nog att säga att du har kalas för dig själv?

Detta var några tips på hur DU kan unna DIG SJÄLV utan att spendera pengar. Let's face it: majoriteten av oss är fattiga studenter som inte har råd med en ny gucciväska när vi känner för det. Men det är okej det med! Vi har ju mat, spotify, netflix och långpromenader att förlita oss på : )))

Ha en fortsatt bra fredag nu föffan. Och kom ihåg:

Unna dig själv!

Likes

Comments

Jag följer en grupp på Facebook som heter GirlsLoveTravel. Den gruppen är smockad med tjejer i alla åldrar som reser mycket och väldigt ofta själva. En person lade upp ett inlägg med frågan:

What is the best advice you can give to a 19 y/o girl who wants to travel the world?

Jag började följa inlägget och fick notifikationer om hur många tips som helst. Tänkte dela med mig några av dem! (OBS... Var medveten om att dessa tips kommer från random folk på Facebook (som förövrigt kommer från massa olika delar av världen). Jag har bara valt ut de kommentarer jag gillade och passar mina preferenser.)

- Just do it.

- Set a departure date and buy your ticket as soon as possible so you don't find "responsible" reasons to stay. I wanted to do the same thing at 18 and after college and my career keep procrastination front and center......here I am....32....and just now making the decision to drop my job, sell everything, and travel the world! Although it's not too late for me....I can't imagine how awesome life would be if I had just left at 18 and built my life around everything I experienced and learned. You have your whole life to be "normal". Be abnormal in your prime.

- Traveling the world can be done in many forms. Don’t be pressured by other people’s choices. Just follow your heart. <3

- Don't drink alcohol. Arrive and ask locals what to do. Volunteer and save money while learning the local language. HAVE A FUCKEN AMAZING TIME! Love, live, learn and play.

- Keep your passport with you at all times. I am glad I did not leave mine in my rental car in France because it got broken into! Keep extra cash on hand and a spare phone charger. Let your banks and phone company know when you are leaving the country. Learn basic phrases in the local language.

- If u love children try being an au pair, I am 19 and I had the possibility to see a lot of places just In a couple of months.

- 1) Save and budget your finances so you can take advantage of traveling. 2) Find a suitable travel companion who’s traveling style matches yours. I’ve found that though I love all of my friends and family dearly, they don’t all suit my traveling tastes. 3) Do not overthink things...just book the first trip and go. 4) Lastly, if you’re nervous about traveling...start in your hometown. If you were a tourist, where would you go and how would you get there? I found that I’ve often explored more foreign places than my own hometown. When I started exploring my hometown I would run into tourists who would tell me about things I haven’t even seen that are with driving distance of my house. They’d also tell me about their countries and states which encouraged me to get out there and see it for myself.

- Do it now before you get tied to things that won't allow you to

- What are you seeking you can’t find at home? Learn your vulnerabilities and your adventures will be more fortuitous

- Get a job with an airline. That’s what I did and I’ll never regret it for one second!

- I was 19 when I took my first trip alone, it was to Japan, and it was life changing. Traveling has been the greatest gift I could ever give myself and probably the best gift you can give yourself. So do it, never stop, and encourage others to do the same. The world is too small and life is too short, so get out and see the world. If you do, you’ll never run out of adventures.

- Do it by yourself. Don’t wait for friends. Just go!

- Listen to and trust your intuition, if it's saying this person/road/decision is dodgy, do what's safe. If you see something you haven't tried before, try it! Go at your own pace and expect that it will be up and down, you might be having the time of your life one day and then want to go home the next but you'll soon jump back up again and be stronger for all the experiences you have, people you talk to and frustrations you deal with along the way.

- Education can wait too. 💁🏼Life is short and you NEVER know when you’ll go!!

- Bring a towel.

- Focus on what’s important for you and understand that you don’t know it all. I spent my 20’s working towards a career that will allow me to travel whenever and wherever I want for the rest of my life. Had I not made that early sacrifice, I wouldn’t be in such a comfortable position now.

- Forget the some day or one day...just get down to doing it today

- Keep monthly bills to a minimum so you can save money. Then pick your dream spot and make reservations. Go to YouTube and watch the video channels of people who travel. Lots of ways to make money while you travel like Blogging, online business, writing, YouTube etc.

- Go. Be safe. Be smart. Don’t wander around drunk by yourself. Use condoms. Eat vegetables.

- Work and save and go! :) start in Australia where you will make loads of money doing entry level jobs. That way you can find even more travel, while having the best time ever. Not to mentioned you’ll make loads of friends to travel with!

- Hmmm, I’m 23 and have been backpacking for the past seven months - 23 Countries on this trip so far... just save every dollar and go, you won’t regret a thing. Some places like Asia you will be able to backpack much longer then in say Europe... choose your style and know what you want to see, but the rest just wing it. Also make the most out of Couch surfing - it’s an app, look into it. But if you are a female solo traveler be extremely careful - I would stay with couples/women only in fact. Also - I gave up a great career and my house deposit and it’s the best decision I made.. I can do the rest later when I’m old and boring lol, hope this helps x

- DO IT!!!

Har ni några bra tips??

Likes

Comments

Things which won’t leave you:

 • nice quiet places in nature
 • bookshops and libraries
 • your favourite movies
 • the ocean and mountains
 • happy memories
 • your ability to heal
 • sunlight in the mornings
 • fluffy clouds and the sky
 • the moon and the stars

.

It’s amazing how much you gain just from being… generally engaged in and attentive of the world around you. that’s it: looking and noticing

.

Be so focused on your growth that everyone else’s business is irrelevant

.

So much of her time spent like this: dreaming up things to say and never quite saying them.
- Colum McCann

.

"Fall in love with someone who feels like the warmth of the sun on a cold January morning, but soothes your heart like the cool waters of the sea on the hottest day of June."
- Nikita Gill

.

"We often want it so badly that we ruin it before it begins. Overthinking. Fantasizing. Imagining. Expecting. Worrying. Doubting. Just let it naturally evolve."

Likes

Comments

Visste du att depression är vanligast förekommande på våren?

Det är nämligen för att våren drar med sig ett lass av förväntningar:
var glad, umgås med vänner, gå långpromenader, var fin, ha mycket sommarplaner, ha koll på skolarbetet, gå på fester, köp vin och drick det på årets första ute-krök, ha någon att mysa med, var självständig, var kreativ och framförallt: NJUT.

För dig som- precis som jag- ofta känner dig stressad, nedstämd och grå i takt med att körsbärsblommorna slår ut på träden- är här en lista med saker att göra för att få våren att gå lite snabbare.

 • Börja med en aktivitet. Helst någonting du aldrig gjort förut! Exempel på vad du kan börja med: börja på en danskurs, gå målarkurs, gå skrivkurs, testa att dreja med lera eller köp ett terminskort på badhus och gå och simma en gång i veckan.
 • Anta en utmaning. Tex, gå ut och spring minst 1 gång varje vecka, läs en ny bok för varje månad eller skapa en ny rutin (se nedan). Jag har en app som är helt perfekt för detta som jag verkligen rekomenderar! Den heter coach.me
 • Köp en klotterbok.Dessa går att få tag på i nästan alla hobbyaffärer. Skaffa helst en lite mindre så att den får plats i väskan och även en penna of your choosing. Ha denna i väskan hela tiden och gör tid för att teckna så ofta du kan! På tunnelbanan till skolan, i väntkön på ICA tex. Detta är jättebra för din kreativitet och din koncentration.
 • Börja se på en ny teveserie. Det perfekta tidsfördrivet.
 • Dekorera ditt rum. Det finns en massa olika sätt att få förändring i vardagen. Du behöver möblera om hela altet. Det räcker med bara en liten ny detalj för att ge en helt ny känsla. Här är ett exempel jag tyckte verkade roligt!
 • Gör en ny spellista på spotify för varje månad som går. Tex. I mars gör du en spellista som du bara får börja lyssna på i april osv. Du lägger alltså in alla nya, bra låtar i en separat lista att se fram emot! Jag håller på med detta just nu.
 • Börja med ett nytt projekt. Beställ hem alla foton från förra året och lägg in i fotoalbum. Detta är någonting jag alltid gör och finner stort lugn i att göra. Det ger en också tid att reflektera. Att sortera foton och göra fotoböcker ger en perfekt kombination mellan produktivitet och avslappning.
 • Lär dig någonting nytt. Lär dig sticka, spela piano, göra skuggningar med blyerts, prata tyska, kalligrafera, koda på dator och sminka dig skitsnygg.
 • Skriv en lista på allting du är tacksam för. Perfekt att göra när allt känns kasst.

Likes

Comments

Just nu känner jag att jag inte bloggar om det jag vill blogga om. Jag vill blogga om drömmar, tankar och publicera fina bilder som jag har tagit. Jag vill ge utspel för min egna kreativitet och det är som att något stoppar mig.

Jag tar aldrig bilder hela tiden vilket jag verkligen önskar jag gjorde. Min väska är tillräckligt stor för att jag ska kunna ta med mig min systemkamera men samtidigt drar jag mig hela tiden för det. Den är stor och klumpig och det känns som att jag kommer se så fånig ut med den. Som en turist i de kvarter jag alltid vistas i.

Känns som att jag är fast i en liten grotta där all kreativitet håller sig utanför. Hur ska jag ta mig ut?? Jag vill verkligen börja ta bilder igen! Våga fotografera mycket och hitta min egna stil när det kommer till redigering och så.

Vill hitta tillbaka till Sofia 12 år som tog med sig kameran ÖVERALLT. Samtidig så vill jag inte vara den som för upp kameran framför ansiktet varje gång jag har en spännande diskussion, eller varje gång något kul händer. Då blir jag ju den som observerar det hela istället för den som är med i det. Och såna människor är inte kul- ännu mindre kul är det väl att vara en sån människa. Suck.

Likes

Comments

Jag tycker om att bläddra igenom gamla arkiv. Hitta gamla texter och ord jag skrivit, smaka på dem och komma ihåg hur det kändes när jag skrev dem. Här är en text från den 14 juli 2016.

Jag flyger.

Alltså jag flyger faktiskt.

Jag har inga vingar men jag känner de ändå. Och jag väger mer än blomma men det känns ändå som att jag är tyngdlös. Och jag öppnar ögonen och jag är tillbaka. Bakom mina ögonlock är fyrverkerier, färger som blandade med varandra liknar en abstrakt oljemålning. Jag känner gräs under tårna bakom mina ögonlock. Jag känner trädens grenar och dess gröna blad vibrerar i nerverna som pulserar i mina fingertoppar och allt känns som ett med blodet. Jag känner hur lövens ludna yta sugs in genom huden och in i blodet där dess enkelhet blir en del av mig, flödar genom kroppen, ger liv åt atomer och blir en biståndsdel till mitt levande. Detta sker på ytan av min iris, bakom mitt ögonlock. Jag känner doften av rosor bakom mina ögonlock och jag känner musklerna spännas under mina ögonlock och jag känner allt jag känner allt jag känner allt.

Jag öppnar ögonen tillslut och då känner jag inget. Elen slogs slut, blixten slog ner, aska blev kvar, skärmen är svart och filmen är slut. Jag ser mig omkring och tar in alla dofter, allt jag kan beröra, alla vyer och jag blickar längs horisonten för att sedan låta allt bli suddigt.

Och jag flyger.
Ja jag flyger faktiskt.
Jag har vingar och jag lyfter från marken. Och jag väger mer än en blomma men jag är ändå tyngdlös. Och jag behöver inte stänga ögonen för jag är här. Jag är här nu och jag behöver inte blunda för att betrakta. Jag behöver inte blunda för att se.

För jag ser. Åh jag ser.

Likes

Comments