Just nu har jag en stor garderobsrensning på gång här hemma. Massor av märkeskläder vräkes bort då jag ibland är lite av en shopoholic och vi inte får plats med våra saker lägre. Mycket har köpts och hängt helt oanvänt så fruktansvärt onödigt -nu hoppas jag att dessa saker får ett bättre hem där de kan bli älskade och använda.

Som sagt fina märken, en del helt nytt, annat är fin vintage, en del med utrop för bara 1 kr! 2st supermysiga helt nya ouppackade morgonrockar från Lord Nelson slumpas också bort pga av platsbrist.

Passa på och fynda! Allt som du ser här på bilderna (utom Acnebyxorna) ligger ute på tradera. Är du intresserad av byxorna så skriv en rad så fixar jag ett bra pris.

Jag har också här hemma massor med fina studentklänningar, pleasejans, 1 st denim & supply faux fur väst och mycket mycket mer.


Här är LÄNK TILL TRADERA


Likes

CommentsSå här fungerar en ketodiet

Mina ketodieter som tex superdieten och nya superdieten (samt många av mina personligt utformade dieter) är relativt stränga och går ner på under 15g kolhydrater per dygn men å andra sidan kommer man snabbt in i ketos och fettförbräningsläge.

Snabbt blir man av med 3,5-5 kg det är tömningen av glykogen och vätska som det binder. (Den högre siffran om man är riktigt överviktig, min tömning brukar ligga på 3,5-3,8 kg)

När detta är skett så har kroppen ingen sockerreserv att ta av längre och då tar den i princip bara av fettreserven. Ju mer fett du bränner ju mer ketos får du ( eftersom ketoner är resterna av det brända fettet)

Ketonhalten kan du mäta i urinen på ketostix från apoteket och på så vis får du ett kvitto på att dieten fungerar.

När man gått lite längre på en ketodiet så brukar ketonerna sluta att läcka ut i urinen och då kan det se ut som om ketosen gått ner. Har du skött din diet så har den inte gjort det. Man kan fortfarande mäta ketonerna i ett blodprov. Man får då om man inte vill ta blodprov lära känna tecknen på att man är i ketos: tex lätthet och pigghet i kroppen, ev lite svårt att sova, man kan bli lite uppe i varv, man smakar lite illa eller lite lätt metall eller aceton (ketoner är aceton) i munnen.

För varje dag du befinner dig på ketodieten blir ketosen starkare och ju mer fett förbränner du. Maxgräns på ketoner sker först efter 2-3månader. Då stannar ketosbildandet upp på en stabil platå och du håller dig där konstant så länge dieten fortgår. Det finns kroppsbyggare som har noterat ända upp till 0,3-0,4 kilos viktminskning i fettförlust per dygn när de nåt denna höga nivå.


Sammanfattning

Först går man ner ca 3,5-5 kg snabbt - glykogen 700g + vatten (vätskan glykogenet du binder + lite fett och lite protein, sen kikar den riktiga fettförbränningen igång.

Därför kommer också viktminskningen att sakta av efter de första inledande kilona men det är inget att oroa sig för. Det är normalt i förloppet. Sakta så ökar viktminskningen igen.


Starka kryddor

Är extra bra för fettförbränningen och välbefinnandet så krydda därför gärna med chili, piri piri, habanero, chipotle, vitlök, ingefära och liknande.


Likes

CommentsGå ner upp till 10kg på 14 dagar och få en ny sund livsstil för livet med en personligt utformad diet


Känner du att du bär på några fettkilon för mycket och att du är orkeslös och ur form? Ingen panik: Startar du nu är du i god form inom kort.

En personligt utformad diet är också är en superbra investering i din kropp. På bara några få veckor - månader hinner man uträtta otroligt mycket med sin kropp och sitt välbefinnande.

Jag har bland annat utformat flera utmanande dieter. Jag har till exempel fått göra en diet för att stärka sköldkörteln på en kvinna med Hashimotos sjukdom förutom att ta bort oönskade kilon… det var lite spännande för det var första gången jag gjorde något sånt och det roligaste av allt är att dietbeställaren blev väldigt nöjd och tom fick bättre blodvärden….

Sen har jag gjort en ren fisk diet och en vegetarisk diet också samt några dieter till fitness och body builders. Bland annat har jag utformat en diet till en tjej som tävlar inom fitness i bland annat luciapokalen. Allt detta har varit väldigt intressant, lärorikt och spännande.

I en individuellt gjord diet tar jag speciellt hänsyn till personliga fakta som ålder, längd, vikt, aktivitetsnivå, speciella önskemål osv. Naturligtvis är allt helt anonymt och inget som det skrivs om på min blogg om du inte just skulle vilja det. Först till kvarn gäller för jag hinner inte göra hur många som helst eftersom jag pluggar medicin och just nu också tar lite andra extrakurser och ibland jobbar lite extra på helgerna dessutom.

INTRESSERAD? Skriv en rad till: gabriellesgarderob@hotmail.com så berättar jag mer

Massor av kramar till mina fina läsare!Likes

Comments


Next out . . . på tradera! En svart Hunkydory-klänning i stl M. Ligger nu ute att bjuda på.

Passa att fynda just nu har jag en stor garderobsrensning. Många fina saker kommer att läggas ut Acne, skinnjackor, Denim & Supply, Birger Mikkelsen och massa fler märkesvaror vissa med utrop endast 1kr!!!

HÄR ÄR MIN TRADERALikes

Comments


1 portion

2 ägg
40g haricots verts
Lite ruccola
Lite riven parmesan

Stek haricots vertsen i olivolja och salta och pressa ev i lite vitlök. Slå på de två vispade äggen och låt stelna till en omelett. Toppa med ruccola och parmesan .Likes

Comments


Så det gör inte så mycket att jag ligger hemma och vilar pga mitt onda knä, tvärtom det är supreskönt tihi.

Ställde in yogan idag och softar bara. Nästa vecka blir det fullt upp och vi åker då till Göteborg där jag ska delta på en mässa och lite annat så det är bra om jag kan var på topp då igen.

Dagens än så länge enda måltid bestod av en liten favorit ägg och kallrökt lax ligger och funderar på middagsmat. Tänk att inaktivitet gör en sååå hungrig.

Håller på att rensa min garderob så smått och ska försöka få tummen ur att fota till tradera. Blir en liten bloppis här med på bloggen då jag har en massa fint som måste bort då vi har växt ur garderoben. Måste tyvärr vara lite hård mot mig själv om vi ska få plats.

Det var en liten uppdatering - hoppas ni alla har det toppen i februarikylan och att våren faktisk kommer alldeles snart.


Likes

Comments

Hej alla fina jag lever, men har skadat mig tillfälligt i knät.

Ligger därför hemma idag i soffan med benet på en storkudde och myser då det inte finns så mycket annat att göra.

För övrigt har livet bara tickat på i ett rasande tempo som alltid. Jag har börjat träna mer igen vilket är superkul men av någon anledning har min laterala del av min knäled svullnat upp så jag inte kan sträcka på benet utan smärta. Började i förrgår då jag fick allt mer ont och var som värst igår då jag knappt kunde gå. Det sjukaste av allt är att jag inte kan förstå orsaken alls, det var inte så att nåt speciellt hände. Dock har jag utfört lite olika varianter av yoga och pilates mm och jag har en teori om att jag legat på knä och tryckt mot golvet så det blivit nån typ av inflammation.

Nån annan som drabbats av detta yogaknä!!?? :) nångång.

Hoppas på att få mer tid till bloggen i veckan och om ca 0 dar åker jag till Göteborg för jobb och minisemester. Då ska vi bo på Radison blue och ska ha nåt som kallas superfrulle med massor av hälsosamma alternativ - spännande!

Vi hörs snart igen!

Vill ni se mera av mig och min mat kolla även instagram: Estellegabrielle - Välkomna!


Likes

Comments

- 5 grader idag och jag fryser inombords. Längtar utomlands som bara den. Var bara tvungen att slänga in lite bilder från sist jag var på Aruba. Mys!


Likes

Comments