Vi skal have hjælp af sundhedsplejersken

Forældreskab, Status, Bøffen, Institution

I sidste uge ringede Bøffens pædagog fra vuggestuen. De plejer normalt kun at ringe, for at fortælle at lillefar er syg, og skal hentes. Men nej, pædagogen ville ringe for at snakke, og spurgte om det var et godt tidspunkt at snakke på.

Hun fortalte mig at Bøffen på det sidste ikke har været så glad for at gå i vuggestue. Det vidste vi godt i forvejen, og hvor han før nærmest glædede sig til at komme afsted, er han nu oftest svær at slæbe afsted om morgenen. Siger man at vi skal til at i vuggestuen, siger han straks: "Nej!".

Pædagogen spurgte mig sjovt nok, for nogle uger siden, om der var noget der havde ændret sig derhjemme. Om jeg arbejdede meget. Hertil var mit svar selvfølgelig at situationen er det modsatte: at jeg er sygemeldt. Jeg spurgte om hun tænkte det ville hjælpe at jeg holdte ham mere hjemme, men det ville resultere i at jeg ikke får stimuleret ham nok - for det kan jeg ikke pt. Uanset hvor mange legepladser jeg slæber ham på, og hvor meget vi mosler i sengen.

Jeg afleverer desuden som den seneste (9:20ish - man skal aflevere senest 9:30), og henter ham ofte lige efter hans lur (14:30ish), så det er ikke fordi hans dage kan blive meget kortere.

Nå, tilbage til det det hele handler om: Pædagogen fortalte mig, at Bøffen kun gider at lege med et andet barn, nemlig hans veninde, han har gået på stue med lige siden han begyndte i denne vuggestue. De to holder åbenbart de andre ude, når de leger. Det skal siges at de to er de to ældste, og størstedelen af de andre er max 1 år - 1,5 år. Hvilket er en stor forskel fra en 2+ årig som Bøffen. Han er ikke bagud af sin alder, så jeg forstår egentlig godt at det er blevet et problem.

Desværre har vuggestuen ikke storebørns-stuer, hvor de samler de jævnalderende, ældste børn. Pædagogen forsikrede mig, at de forsøger at stimulere og tænke så meget på de store, selvom det er svært med så mange små. Det må virkelig være frustrerende at være pædagog. Men de dage hvor de laver yoga, har besøg af musikpædagogen eller er udenfor, de dage elsker Bøfministeren. Heldigvis!

Så hvad er løsningen på Bøffens manglende interesse i at lege med yngre børn på hans stue? Jeg ved det ikke. Pædagogerne ved det heller ikke. Så nu skal vi have en sundhedsplejerske ind over. Alvorligt som det lyder.

Helt præcist hvad sådan en kan gøre, det står mig lidt uklart. Pædagogen håber dog på at de på stuen kan få hjælp til, hvordan de skal integrere og få Bøffen til at have det bedre med at lege med de yngre børn. Efter jul skal hans veninde nemlig i børnehave, da hun er nogle måneder ældre end Bøflen. Stakkels Bøffel... Jeg føler med ham.

Bøffen skal først i vuggestue til juli, hvilket virker som uendelig langt ude i fremtiden! Jeg tror også vi forhører os med sundhedsplejersken, om der er mulighed for at få ham afsted tidligere. Det dur jo ikke at han går og keder sig i et halvt år, fordi de små ikke kan give ham nok.

Han kommer til at synes det bliver så fedt at blive storebror, til en lille klump der ikke kan noget som helst. haha.

Synes godt om

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Få besked om nye indlæg på email