Ting du kun forstår hvis du selv har børn

Forældreskab, Sissel

Jeg synes langt fra det er ligeså livsomvæltende som jeg havde forestillet mig. Faktisk føler jeg slet ikke at min liv har ændret sig, der er bare kommet en lille Bøf ind i det. Jeg vil dog alligevel prøve at sætte ord på hvordan det er at være mor, og hvis du selv har børn kan du måske nikke genkendende til det. Hvis du ikke har børn, så kan du få en idé om hvad du har at se frem til 😉

- Jeg troede jeg ville blive en helt anden person af at få et barn
Det blev jeg slet ikke. Jeg blev bare mor, oveni at jeg er Sissel. Jeg udvidede min personlighed, med en side kun forbeholdt moderskabet, og alt hvad det indebærer. Bl.a. er jeg blevet bedre til at prioritere hvad der betyder noget i mit liv, og jeg er begyndt at ønske at døgnet havde flere timer. Kun fordi jeg er så glad for de timer der er, så der måtte gerne være flere af dem.


- Jeg husker ikke at have haft et liv før jeg fik barn
Det virker underligt nok, som om Bøffen har været i mit liv altid. Jeg kan sagtens huske hvad jeg lavede før, hvad jeg gik op i og hvem jeg brugte min tid med. Nu virker det bare så ligegyldigt, for nu er Bøffen i verden. Jeg har ganske enkelt fået en større mening med mit liv, hvor kliche-agtigt det end lyder. Sammenlignet med før, vidste jeg ikke helt hvad jeg skulle med det her liv, og hvad meningen med det hele egentlig lige var. Nu ved jeg, at meningen er at vise Bøffen livet og verden - og hvor smukt begge dele er.

- Jeg sætter meget mere pris på alting
Før satte jeg slet ikke pris på at jeg kunne gøre hvad jeg ville, når jeg ville det. Jeg satte ikke pris på at jeg kunne gå i byen med mine veninder hver fredag og lørdag, jeg satte ikke pris på at spise ude, at spise min mad i fred, at se en hel film eller at gå alt for meget i minus, fordi jeg kun skulle stå til ansvar overfor mig selv (og min bank). Nu glæder jeg mig til de mindste ting! Jeg glæder mig flere dage i forvejen, til at skulle noget jeg ikke plejer. Jeg nyder tid med mine veninder, alene-tid med min kæreste, og tid for mig selv i langt større grad nu. Det er sjovt som man skal miste noget, for at sætte pris på det når man har det. I dette tilfælde tid og mulighed. To ting jeg havde uendelige doser af før jeg blev mor, men som jeg virkelig ikke satte pris på.


- Jeg vil aldrig fortryde at det var mit barns far, jeg fik børn med
Den her har jeg tænkt meget over de sidste par dage. For selvfølgelig bliver man uvenner, når man har et barn. Jeg vil faktisk vove at påstå at andet ville være underligt, for så kan det kun være fordi den ene part overlader alt ansvar til den anden. Jeg tror nemlig det er sundt at blive uenige, for det handler jo om ens barn. Man vil begge gerne det bedste for barnet, og hvis man ikke mener at det samme, er det bedste, så opstår der nemt konflikter. Jeg har dog tænkt: "Åh hvor var jeg dum at få et barn med lige præcis ham!", men den tanke forsvandt ligeså snart jeg tænkte på min søn. For min søn havde ikke været den han er, og lige så perfekt, hvis han ikke havde haft den far han har. Derfor vil jeg aldrig fortryde at det var min søns far, jeg fik ham med. For uden ham, ville Bøffen ikke være Bøffen.


- Jeg troede det at blive mor, ville føles som den vildeste forelskelse

Når jeg er blevet fortalt hvordan det føles at blive mor, eller forælder, har folk altid sammenlignet det med en forelskelse. Eller en følelsen der ligger tæt på følelsen af forelskelse og kærlighed. En usammenlignelig følelse, men alligevel har de prøvet at beskrive den. Jeg troede jeg havde en idé om hvad det var de snakkede om. Bevares, jeg vidste da godt jeg ikke ville forstå det før jeg blev mor. Alligevel tænkte jeg at det var forelskelse og uendelig kærlighed jeg ville føle.

Jeg var godt klar over at det ikke altid er fra første møde, lige når man har født og fået sit barn op på maven, at kærligheden rammer én. Det gjorde den heller ikke. Jeg ved ikke hvad der ramte os, hverken min kæreste, jeg eller Bøffen. Livet ramte os vel bare. Meningen med det hele.

Det er sjovt, for med mænd har jeg oftest forelsket mig meget hurtigt, og uden et større grundlag for det. Med Bøffen er det noget helt andet. Jeg forelskede mig ikke lige med det samme, for vi skulle lige lære hinanden at kende. Efter lidt tid begyndte vores kærlighed at vokse, og for hver dag der går, vokser den sig større og større. Det var ikke kærlighed ved første blik, nej, men det er den største og mest oprigtige kærlighed jeg har følt.

Synes godt om

Kommentarer

Laila
Laila,
Så gode indlæg du laver! vil du ikke skrive et om hvordan i mødte hinanden? evt ét indlæg fra dit perspektiv og så måske ét fra din kærestes?
sisselsolsort
sisselsolsort,
Hm, jo det kunne da godt ske. Jeg vil i hvert fald tænke over det - og spørge min kæreste om han ville være frisk. Vi har dog allerede snakket om at han også skal være med i nogle indlæg, og fortælle om hans følelser omkring det at være far og kærestenouw.com/sisselsolsort
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Få besked om nye indlæg på email