Små tricks til forældre #1

Forældreskab, Bøffen, Lister

Det her skal du læse hvis du har små børn ligesom jeg!

Eller... Børn og børn.... det her gælder endnu kun for Bøffen, da mit andet barn stadig er ret lille.

I hvert fald har jeg fundet nogle genveje til bedre samarbejde med Bøffen, og måder at tackle hverdagen på.

Min viden har jeg fra andre, der er større eksperter på området og måske ovenikøbet lever af at rådgive folk om deres børn - og relationen dertil. De steder jeg lærer mest om mig selv, og min rolle som mor, er igennem Blackbird Institute, som jeg følger på Instagram. Derudover har jeg været til et gratis foredrag med Rikke fra Forældresparring.dk, omhandlende hjernens udvikling, der gav en god forståelse af hvorfor børn gør præcis det de får at vide at de ikke må - og mange andre ting.


Så gennem min nysgerrighed på hvordan samarbejdet med mine børn kan blive bedre, har jeg lært følgende, som jeg bruger hver dag:

Sig "jeg vil gerne have..." når der er noget du gerne vil have dit barn til.
Hvad enten det er at de skal tage sko på, børste tænder, rydde op, osv., så taler du fra din omsorgsfulde rolle som mor, på en måde hvor barnet ikke føler sig tvunget til noget, som det f.eks. kan lyde når man siger: "Du skal gøre tage din jakke på nu" eller "Børst nu dine tænder". I stedet for at beordre barnet, giver man dem mulighed for at efterleve ens ønske. Det hjælper hos os, men selvfølgelig ikke hver gang. Bøffen er nemlig i den alder hvor han er en lille lort der hører med røven, fordi han synes det er sjovest sådan.....

Giv valgmuligheder så børnene føler de selv bestemmer.
Det bedste (og mest manipulerende) trick jeg kender, er at give barnet valgmuligheder. På den måde føler de nemlig selv de har magten. Tricket er så bare kun at give dem to valgmuligheder, hvor begge er win-win for os forældre.
Et eksempel er: "Vil du helst børste tænder eller vaske hænder først?" eller "Vil du eller skal jeg børste dine tænder først?"
På den måde ved de også at den ting de ikke vælger, kommer til at ske bagefter - og så er det pludselig helt okay at tænderne også skal børstes, når hænderne er blevet vasket.


Lav aftaler - forbered barnet på det næste der skal ske

Det her ligger lidt op af det forrige; forbered barnet på hvad der skal ske efter det vi laver nu. Dagligt laver jeg aftaler med Bøffen, hvor jeg siger noget a la "Når vi har gjort det her, så skal vi det her, er det en aftale?" og så giver hinanden hånden for at bekræfte vores aftale (husk lige at få øjenkontakt med barnet også).
Det er meget nemmere for Bøffen at acceptere det jeg siger der skal ske, når han er forberedt på det. Aftale-delen er mest til for at jeg er sikker på han hører hvad jeg siger. Han er dog selv begyndt at ville lave aftaler med os, om stort og småt...... men det er nu meget sjovt.


... Glæd dig til næste indlæg med flere små tricks jeg dagligt bruger som mor.

Synes godt om

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Få besked om nye indlæg på email