Sådan får du nemmest dit barn til at stoppe med sut

Anbefalinger, Bøffen, Ukategoriseret

Siden Bøffen blev født, har han næsten permanent haft en sut i kæften. Hans sut har været hans et og alt, igennem tandfrembrud, da han skulle lære at spise - og fandt ud af at sut og pat var langt nemmere, når han har været syg, alle de timer han har sovet i de år han har levet - og ja, altid, både dag og nat.

Han har altid hadet når folk har taget hans sut Jeg har egentlig også altid syntes det var lidt unødvendigt. Hvorfor har folk et behov for at tage børns sut ud af munden på dem og gemme den?! Er det sjovt...? Det synes Bøffen i hvert fald ikke det var.
Jeg tror det svarer lidt til at en voksen har en slikkepind - eller en cigaret, hvis man er til det, og der så kommer en anden voksen og tager den ud af munden på en. Er det ikke lidt dårlig stil og bare skide irriterende?

Nå, vi skal til det:

Bøffen er stoppet med at bruge sut! Helt uden vi egentlig skulle gøre så meget for det.

Vi havde snakket om at det ville være smart hvis han droppede sutten før han skal være storebror, for med en (sandsynligt) ny bruger af sut i hjemmet, bliver det endnu sværere at vænne ham af med det. Min holdning til sutter er ret loose, og jeg tror ikke der er noget rigtigt eller forkert tidspunkt børn bør stoppe med sutten. Den er der jo af en grund. Tryghed, ja. Og den grund er god nok til mig og mit barn!

Jeg havde blot et ønske om at han skulle stoppe omkring børnehavestart, fordi han der på en måde går et level op - og pludselig skal til at være "større" end hvad man er i vuggestuen.

Men han stoppede simpelthen helt af sig selv da han var syg. Det viste sig at være herpes aka. mund(hule)betændelse. På voksensprog: forkølelsessår. Det rammer åbenbart børn en del hårdere ved første udbrud, end det gør ved voksne. Jeg har i hvert fald aldrig hørt om en voksen der havde blæner (blister) i hele munden, feber og blødende tandkød i over en uge, pga. forkølelsessår.

Intet er dog så skidt, at det ikke er godt for noget!

Efter få dage med av i munden, gad Bøffen ikke have sin sut - eller mad eller drikke, for den sags skyld. De sidst to nævnte var ikke så godt at undvære... og hele sygdomsforløbet var hårdt og ulideligt for ham, MEN nu hvor vi er ude på den anden side, er sutten ikke længere end del af hans faste accessories og behov.

Vi slap alle tre for en svær periode med afvænning og kampen for at få sutten fra ham. Det ordnede sygdommen (heldigvis).

Så selvom det måske ikke er det mest pædagogiske korrekte, så er sygdom der rammer munden altså en oplagt mulighed for et at få dit barn til at stoppe med at bruge sut! Her kan jeg selv anbefale herpes - men også hånd-fod-mund sygdom er en mulighed. Hvis du kender flere, så smider du bare en kommentar ;-)

Bøffen kan stadig møde en sut på hans dag (fordi vi stadig har hans liggende herhjemme, i håbet om at finde et suttetræ, så han endegyldigt kan sige farvel...) og det går da også op for ham at det er noget han føler noget omkring - og virker meget interesseret og undrende omkring dem. Så snakker vi med ham om at han ikke bruger sut mere, fordi han er en stor dreng, og han afviser dem efterfølgende selv - og kan endda finde på at smide dem i skraldespanden. Han er så sej og dygtig!Har du vænnet dit barn af med sut, eller har du en idé om hvad du vil gøre når tid er? Så vil jeg rigtig gerne høre om det!

Jeg har jo snart et barn mere, der (sandsynligvis) også skal stoppe med sut igen på et tidspunkt - og der er det jo ikke sikkert at der er sygdom i omløb, der kan være os til hjælp....

Synes godt om

Kommentarer

Kristina
Kristina,
Asta stoppede også med at bruge sut fra den ene dag til den anden. Er ret sikker på det var men hun var ved at få tænder 👌🏼
sisselsolsort
sisselsolsort,
Hold da op! Og Asta er jo slet ikke så gammel! Bøffen kunne ikke have slippet sutten da han var så lille - og jeg havde heller aldrig regnet med at han kunne nu 🙈 Han er seriøst et suttemonster!nouw.com/sisselsolsort
sisselsolsort
sisselsolsort,
Hold da op! Og Asta er jo slet ikke så gammel! Bøffen kunne ikke have slippet sutten da han var så lille - og jeg havde heller aldrig regnet med at han kunne nu 🙈 Han er seriøst et suttemonster!nouw.com/sisselsolsort
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Få besked om nye indlæg på email