Parterapi til alle!

Jeg mener..., Bøffen

Hvis jeg bestemte, skulle alle en tur forbi en parterapeut. Især de der vil skilles - i skal tvangsindlægges til et forløb hos en parterapeut, bare lige for at give kærligheden en sidste chance!

Fotografen og jeg går til parterapi, og har gjort det i nogle måneder nu. Vi er der hver 14. dag, cirka, og vi har lært så meget om hinanden - og os selv!

Vi var ikke ved at gå fra hinanden, men vi havde brug for at finde hinanden igen - og lære hinanden at kende, med hjælp fra en professionel. Vi har nemlig begge vores fortid, der som for de fleste andre par, spænder ben for os, i samspillet med hinanden, og i udviklingen af vores forhold. Heldigvis er der noget at gøre, for ellers var vi måske endt som en del af den kedelige statistik, af forældre der går fra hinanden. Det kan vi selvfølgelig altid nå, for jeg vil stadig helst have et forhold hvor vi vælger hinanden til, og er bevidste om at vi ikke nødvendigvis skal være sammen for evigt og altid - for ellers tror jeg hurtigt man har tendens til at glemme kærligheden, og være for sikker i et forhold.

Jeg synes ikke at det skal være et tabu, at man går til parterapeut (eller anden form for terapi, eller psykolog, osv.). Det skal heller ikke være tabu hvis ens forhold skrænter lidt, eller at man overvejer at gå fra hinanden. Der kan nemlig sagtens være langt fra tanke til handling, og i min verden er alle tanker okay at tænke. I min optik, er det er vigtigt at tage det op, og finde ud af hvad det skyldes, hvis man går med tanker om at man ikke er tilfreds i sit forhold. Hvis du kan handle på det, og dermed udvikle dit parforhold, så skylder du din partner at prøve.

Indtil videre har vi, i vores forhold, fået en meget større forståelse af hinanden, og hvorfor vi hver især tænker, føler og agerer som vi gør. Vi har lært værktøjer til at kommunikere, og fortælle den anden om de ting der går os på, uden at skabe en diskussion eller at såre den anden. Vi har også lært at rose hinanden, og sætte pris på de gode ting vi har sammen, i vores forhold. Jeg kan kun anbefale par, uanset om i har børn, har været sammen i 1 eller 15 år, at prioritere parforholdet og kærligheden, og investere i det, med hjælp fra en parterapeut.

Synes godt om

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Få besked om nye indlæg på email