Øjenlaseroperation - den bedste beslutning i mit liv!

Sissel, Anbefalinger

... Okay, den næst-bedste beslutning. Beslutningen om at få børn tidligt topper alligevel denne, men så får denne beslutning klart en 2. plads!

For lige omkring 6 timer siden, fik jeg en øjenlaseroperation! Her sidder jeg, nærmest ikke generet af det, og taster løs på min computer. Helt uden at sidde op tæt op ad skærmen, som jeg ville være nødt til før, hvis jeg ikke havde linser eller briller på! Det er jo helt sindssygt!

Folk med normalt syn, vil aldrig forstå min begejstring, men at gå fra muldvarp til det her, det er allerede vildt! Jeg har set dårligt siden jeg gik i 9. klasse, eller det var i hvert fald der jeg fik kontaktlinser første gang. Jeg har set dårligt i længere tid, men ville ikke helt være ved det. Teenagere, suk.

Dengang startede jeg med -1..00 og langsomt har det så bevæget sig op, og mine styrker lå, inden operationen på -2,75 (med bygningsfejl) og -3,25. Bygningsfejlen har især været den, der har gjort det sværest for mig at færdes uden linser, for i realiteten er mine tal ikke i den høje ende. Bygningsfejlen har dog gjort at jeg har haft endnu sværere ved at findet rundt i den slørede verden, så jeg har været afhængig af kontaktlinser lige siden jeg fik dem. Briller har jeg haft over to gange, men aldrig helt blevet venner med dem. Det er bare besværligt! Linser man kan sove med i 14-30 dage, det har fungeret bedst for mig, og i længst tid. Pludselig ville mine øjne dog ikke være med til det mere, og det var her jeg tog mod til mig, og fik en tid til forundersøgelse hos Scandinavian Eye Center igennem min optiker Thiele.

Er man kunde der får man forundersøgelserne gratis (normalpris 600,- kr.) og 10% rabat på hele operationen. Før operationen skal man til to forundersøgelser, hvor de tjekker alt. De har noget meget avanceret, og spændende, udstyr, sammenlignet med en almindelig optiker. På selve operationsdagen undersøger de en ekstra gang, om tallene de fandt frem til de andre to gange, stemmer overens, for ellers vil de ikke operere. Hvis der er den mindste ændring i synet, er det for usikkert at operere.

Her vil jeg lige sige, at jeg kom til min første forundersøgelse og troede at mit syn havde ændret sig, over de sidste mange år, og aldrig været stabilt. De optikere jeg har været ved, har nemlig målt en masse forskellige ting, korrigeret for bygningsfejl på begge øjne, ændret i den, tilføjet styrke og taget det af igen. Så jeg var faktisk ret sikker på at jeg ikke var egnet til operation.
Heldigvis var optikeren til forundersøgelserne super kompetent, og for første gang, i meget lang tid, kunne hun finde en styrke der passede helt perfekt på mine øjne. De andre har nok sejlet lidt i det, og holdt de forrige optikers tal op mod deres egne, og tilpasset mine tal, til det der er muligt at få i kontaktlinser. I don't know.
Men lad ikke skiftende styrker holde dig tilbage, for at få undersøgt om laseroperation er en mulighed for dig!

Operationen jeg fik hedder SMILE, og er så lille et indgreb, at de efterfølgende gener er minimale, men effekten er stor allerede med det samme! Jeg så allerede bedre, da jeg forlod operationsbordet (okay det lyder så farligt, men den der briks hvor maskinen med laseren er monteret.... pis, det lyder endnu mere farligt..... rummet where the magic happens! Okay, you get it!)

Det eneste jeg ikke måtte op til operationen, var at bære linser i 5 dage. På operationsdagen måtte jeg ikke bruge øjenmakeup, og det må jeg heller ikke de næste 5 dage. Jeg må ligeledes heller ikke gå i svømmehal eller bade på stranden. Easy peasy for mig, der ikke har behov for den slags!

I morgen skal jeg til undersøgelse igen, og der er forventningen at jeg kan se omkring 80% af det jeg kommer til, når mit syn er helt stabilt. DET ER JO SÅ VILDT! Jeg elsker teknologi <3

Selve operationen, eller indgrebet, for det er altså ikke så omfattende som det lyder, tager max 30 sek pr. øje, når maskinen arbejder. Man mærker intet, da øjenæblet bliver bedøvet med øjendråber flere gange inden. Det vildeste var nok forventningerne op til, og det gjorde mig nervøs. Da laseren havde fikset mit ene øje, følte jeg mig ærlig talt lidt blind, fordi det hele var sløret - og andet var lukket med tape. Den følelse var dog væk da begge øjne var behandlet, og jeg måtte åbne begge øjne. Inden jeg lagde mig på briksen, blev jeg bedt om at kigge på et ur de har hængende. Jeg kunne ikke se andet end en rund skive med sorte prikker. Lige efter operationen kunne jeg rent faktisk se mere!

Rent økonomisk, er priserne ikke ret studievenlige, på øjenlaseroperationer.
Prisen på min operation er 31.900,- kr. og med de 10% jeg fik, fordi jeg er kunde hos Thiele, bliver det 28.710,- kr. Hvilket svarer til at afbetale lige under 500,- kr. pr. måned, i 5 år. Hvilket i forvejen er det jeg betaler månedligt for briller og linser. Så det var no big deal for mig.

Hvis du er fra Københavnsområdet, kan jeg give dig et gavekort så du sparer forundersøgelsen (600,- kr.), hos Thiele Øjenlaser Klinik - og ellers er det sikkert mange flere tilbud derude, der er ligeså gode. Jeg kan i hvert fald tale for denne klinik og især behandlingen SMILE.

Har du flere spørgsmål, så spørg endelig løs!

ps. billedet er mit eget øje, taget på en Olympus udstilling sidste år, rimelig svedigt, hva'?

Synes godt om

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Få besked om nye indlæg på email