Mit barn må ikke gå i farver

Sissel, Tøj

Lige fra jeg blev gravid begyndte jeg, som så mange andre, at købe babytøj.

Jeg er altid gået efter det der minder mest om min egen stil. Jeg går kun i sort tøj, og det må gerne se lidt råd ud. Det er ikke fordi min søn behøver at ligne mig, skal kunne lide det samme, eller være mig. Det er simpelthen bare fordi jeg kan. Jeg kan selv vælge hvordan hans tøj skal se ud, jeg skal selv bruge penge på det. Hvorfor skulle jeg så ikke vælge det tøj jeg synes bedst om?

Jeg er altid blevet mødt med spørgsmål som: "skal han så kun gå i sort?", "er det ikke synd hvis han ikke skal have farver på, børn elsker jo farver?!" Oftest har jeg følt at der med spørgsmålet fulgte en fordømmende undren. En undren over hvordan jeg dog kunne finde på at gå så meget op i at min søn IKKE går i farver. For ja, jeg har lavet det statement at "vi ønsker os ikke tøj i lyseblå og med elefanter på!". For ja, jeg synes det er hæsligt! Jeg er ikke ret vild med alt det babytøj der virkelig bare skriger: "baby!". Slet ikke drengetøjet.

Så ja, jeg er selektiv med hvilket tøj min søn går i, og hvad vi køber til ham. Det er jo os der skal se på det - og det er os der skal købe det.

Han går dog langt fra kun i sort - men jeg synes en baby i sort ser for sej ud! Han har også tøj i et utal af grå nuancer, lidt i hvidt - og sågar også tøj i farver. Det i farver er dog med et humoristisk eller råt look, medmindre det er noget en mand på 80 år kunne være iført, bare i babystørrelse. Det er også et hit! Der er ikke noget sjovere end en baby der ligner en pensioneret. Haha. Her til sommer mindes jeg også at have købt en bordeaux sweater til ham, han kan bruge om nogle måneder. Jeg køber nemlig gerne flere størrelser i forvejen, så vi har et lager. De vokser jo så hurtigt de små mennesker.

Bøffen er fuldstændig ligeglad med hvad han har på - og så længe han ikke selv har en mening om det, så er det godt jeg har. Der er ikke noget der er synd ved ikke at give sin baby farver på. Det er jo bare tøj, og så længe han får noget på, er det vel det vigtigste. Så lader jeg ham bare se lidt mere cool ud end alle de andre babyer, det er der vel ikke noget problem i.

For mig ville det faktisk være mere underligt hvis jeg ikke gik op i hans tøj. Jeg går jo op i mit eget. Så selvfølgelig skal jeg også gå op i hans - og jeg hygger mig med det.

80% af hans tøj er genbrug og er enten arvet, købt af private eller fra genbrugsbutikker. Resten er fra H&M.

Synes godt om

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Få besked om nye indlæg på email