Landet vs. Storbyen

Jeg mener...

Når jeg nu næsten har tilbragt en uge her i det jyske, så er det mig næsten uundgåeligt ikke at tænke på hvordan det ville være at bo udenfor København. Jeg kan kun konstatere at der er fordele ved begge ting, og at jeg endnu ikke er klar til at flytte ud på landet igen. Eller til Jylland for den sags skyld.

Her er hvad jeg forstår af henholdsvis livet på Landet og i Storbyen.

Landet

- Naturen er naturlig. Træerne er ikke nøje udvalgt og plantet af en anlægsgartner; mange planter står urørt og stierne er ikke altid forudbestemte.

- Fuglene synger højere og flottere. Jep, der er noget over fuglene på landet i forhold til i byen. De lyder bare mere levende og overbevisende.

- Luften er renere, vinden mere frisk. Den anden mulighed, udover risk, ren luft, er lugten af gylle. Det er ikke så charmerende, men alligevel så almindeligt på landet.

- Folk er fordømmende og sladrer gerne om naboen. Små samfund, lidt diversitet. Alle skal helst ligne hinanden og mene det samme, ellers er man sær eller påvirket.

- Familie er ikke noget man selv vælger, men man vælger at blive tæt på den. Ligemeget hvor lidt vi har tilfælles, er det der holder familien sammen, at vi bor tæt på hinanden.

- Hjemmene er større, så pengene er flere. Derfor har vi råd til to biler hvis vi vil. Så det skal vi da ha'!


Storbyen

- Vi bor meget tæt på mange mennesker, men vi kender alligevel meget få. Dem vi kender, kender vi af mange forskellige årsager, men vores naboer er de ikke.

- Der er så mange mennesker at høflighed bliver overflødig. Hvorfor bruge kræfter på at smile eller undskylde, hvis du alligevel aldrig ser personen igen?

- Alting er nemt at komme til og fra, selv om natten. På den måde er du ikke nødt til at møde op på et bestemt tidspunkt - og du er aldrig tvunget til at give det en rigtig chance. Du kan bare smutte igen hvis det ikke er sjovt efter den første halve time.

- Alt sker lige der hvor du er, så du skal aktivt vælge til eller fra. Det er nemmest at vælge fra, for så vælger du slet ikke. Muligheden er der, og griber du den ikke er den der stadig. På den måde går du aldrig glip af noget uden selv at være herre over det.

- jobbene er mange, men menneskerne er flere. Du skal have dét ekstra for ikke at være endnu en i køen. Køen hvor man drømmer og håber, men alligevel ikke har det der skal til. Der er nemlig altid én der er bedre end dig.

- Du kan se ud som du vil, tro på hvad du vil, kysse hvem du vil, sige hvad du vil. Næsten. Mange ting er tilladt, mange mennesker er accepteret - du skal dog stadig passe på, for der er stadig folk du møder på din vej, der ikke synes om dig.

- Du bor småt, men godt. Hvis du vælger at se det positive i det. Prisen pr. kvadratmeter er skidedyr - men skide god. Du lærer virkelig at udnytte pladsen, også den plads du ikke har mellem dig og dine nærmeste. Faktisk er der kun plads til at være tæt, og ikke så meget plads til det modsatte.

Synes godt om

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Få besked om nye indlæg på email