København gør mig til en bedre mor

Forældreskab, Sissel

Der er et eller andet over usikkerhed. Et eller andet latterligt, men alligevel så forståeligt:
Vi spejler os jo i hinanden. Definerer os selv i samspil med andre. For er man noget bestemt, hvis ingen andre ser det? Selvfølgelig er man noget for hinanden, noget for sig selv. Men hvis der ingen er, der kan bekræfte dig i at du er som du selv mener, ved du så om du overhovedet er det?

Usikkerhed må være resultatet af, at man ikke ved om andre ser en som man selv mener, eller ønsker, man er.

Som jeg har skrevet lidt om før, så har jeg på mange måder svært ved at identificere mig selv med rollen som mor. Jeg tror dog jeg har lettere ved det her, i København, end jeg ville have andre steder i Danmark.

Dette bunder helt sikkert i en grundlæggende usikkerhed der bor i mig. For jeg er sådan et menneske der rigtig gerne vil være vellidt af alle. Ingen skal helst ikke kunne lide mig, og som udgangspunkt føler jeg hurtigt en tilknytning til folk, hvis de giver udtryk for at de synes om mig.

Derfor er det vigtigt for mig, at kunne tilpasse mig, og være noget for alle. Være alles type. Ikke fordi jeg gerne vil det, men fordi det er sådan jeg altid har gjort.
Det ligger så dybt i mig, behovet for anderkendelse. Anderkendelse fra alle jeg møder, ligemeget hvor meget det så komplicerer min rejse for at finde mig selv.

For det er netop at finde mig selv, jeg har brug for. Selvfølgelig er jeg godt på vej, føler jeg. Jeg har nogle klare holdninger og værdier jeg kan stå inde for. Jeg har igennem årene forholdt mig meget til mig selv - men også meget til andre.
Det er helt sikkert en naturlig del af at være ung, at gøre op med idealet og forventningen til, at alle skal kunne lide en for alt man er. Alligevel er det dog så svært for mig at slippe det.

Som mor har jeg gjort op med mange forventninger til mig selv. Jeg har fundet en ro i at være den jeg er, i rollen som mor og kæreste. Jeg er mere tro mod mig selv nu, end jeg nogensinde har været.
Alligevel tager jeg stadig tit mig selv i at tænke, at jeg skal passe ind i den her mor-rolle. Opføre mig som, og udstråle at jeg er, mor med stort M. Dette hænger sikkert sammen med mine egne fordomme og forestillinger af, hvordan en mor ser ud - og hvordan en mor er.

Jeg har ikke lyst til kun at være en mor. Så hver dag vælger jeg at lade være at tænke hvad der er mest mor-rigtigt. I stedet prioriterer jeg tid til at lægge makeup. Jeg iklæder mig sort tøj, fra top til tå, for det er den stil jeg har. Jeg skænker mine tatoveringer en tanke, men kun hurtigt, for jeg skal til at ud af døren. Inden jeg går ud af døren, med min søn under armen, tager jeg hurtigt en fin boardeux læbestift på. Fordi det gør Sissel.

Aktivt tager jeg et valg om ikke at tænke over forventninger, ikke at tænke over min rolle i denne verden. Kun tænke på hvordan jeg gerne vil se ud - hvem jeg gerne vil være.

Jeg er glad for at jeg bor i København. Jeg er glad for at jeg, helt tilfældigt, er endt her i hovedstaden, hvor alle typer af mennesker er repræsenteret og accepteret.

Hvis jeg ikke boede her, tror jeg at jeg havde haft sværere ved at være mig - og mor. En mor der går op i sig selv, og ikke ligner en mor. En Sissel der stadig kan få lov at se ud, og gøre, som hun har lyst til. Selvom hun er blevet mor.

Her i København er der mødre ligesom jeg selv. Mødre der ikke ligner mødre. Mødre der bare ser ud som de vil, og gør hvad de vil. Her i København kan man være sig selv. Her i København er det nemmere at være mig.

Synes godt om

Kommentarer

Maria
Maria,
Ej Sissel, jeg er helt vild med din blog! Min kæreste og jeg går selv og leger med ideen om at blive københavnerforældre inden så længe - i en alder af 21 og 26. Så det er super fedt at følge med og høre beretninger fra en ung mor!
sisselsolsort
sisselsolsort,
Tak, hvor er jeg glad for at høre det! Dejligt at i går og overvejer at få børn. I skal i hvert fald ikke lade alderen eller økonomien være en hindring 😊 ! Håber du bliver ved at få noget ud af bloggen <3nouw.com/sisselsolsort
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Få besked om nye indlæg på email