Kan man blive ikke-permanent steriliseret?

Graviditet, Forældreskab, Sissel

Pt. er det sjovt nok ikke et problem, det der med prævention. Men det er det saftsuseme når jeg har født, og vi får et sexliv igen.

Efter vi fik Bøffen, og jeg stoppede med at amme efter næsten 1,5 år, fik jeg min menstruation igen. Så kunne jeg igen tracke min cyklus, med min smarte app - som altid har fungeret for mig, og været 100% præcis (ellers kunne vi jo ikke lave en baby på slaget, som det er sket begge gange...)

Men jeg synes ærligt talt at det er lidt træls liiige at tjekke mobilen, før vi hygger; "Er det med eller uden kondom i dag?.

Kunne jeg, ville jeg bruge en anden form for prævention, men p-piller må jeg ikke få, da det gav mig migræne (med aura), kobberspiral og hormonspiral har jeg haft, p-plastre forsøgte jeg mig med engang, og mini-piller har jeg en recept på. Men dem kommer jeg ikke til at prøve, for jeg er en hat til at huske piller, og hvis hormonspiralen ikke fungerede, tvivler jeg på at mini-pillerne gør, da der er omtrent lige meget hormon i. Så jeg vil faktisk helst væk fra alt det hormontilførelse....

Hvad skal jeg gøre?!

Så var det jeg kom til at tænke på, om det ikke er muligt at blive steriliseret - med fortrydelsesret. For ingen af os, hverken Fotografen eller jeg, føler os gamle nok til at sige: "Jeg behøver ikke have muligheden for at få flere børn, nogensinde" - for hvem ved om vi om 10 år er gået hver til sit, og ønsker at stifte familie igen? Det er jo ikke til at vide hvad fremtiden bringer.

Jeg ved bare at jeg er frustreret over at skulle tænke så meget over prævention, og ikke kunne finde noget der dur for mig.

Så det næste års tid, tror jeg at jeg vil undersøge mulighederne for ikke-permanent sterilisation. Det kunne da være en god løsning, hvis det findes. Fortæl mig endelig hvis du kender noget til, at det kan lade sig gøre - hvad enten det er på mand eller kvinde.

Synes godt om

Kommentarer

Amanda
Amanda,
Et ord: Kobberspiral
Det fungerede bare skide godt for mig! Ingen gener dér.
sisselsolsort
sisselsolsort,
Som skrevet, så har jeg prøvet med sådan en satan - og det fungerede ikke for mig 🤷🏻‍♀️😄nouw.com/sisselsolsort
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Få besked om nye indlæg på email