Hvis jeg var statsminister ville færre børn mistrives

Forældreskab

Bedre sent end aldrig, er jeg nu ved at se dokumentarerne om Jørn.

Egentlig skulle vi se den på studiet, da jeg jo læser til socialrådgiver, men jeg missede det. Så i stedet udsatte jeg det, og da jeg så selv blev mor, tænkte jeg at jeg aldrig ville få det set. Jeg var simpelthen bange for at blive for rørt af Jørns historie, og få det skidt.

Nu har jeg dog fået lidt mere styr på mine følelser, eller moderlighed, og kan (nogenlunde) distancere mig til det. Eller se det med faglige øjne:

Hvad fanden sker der for samfundet? Hvorfor må mentalt retarderede få børn? HVORFOR er der ikke lavet en form for kontrol og godkendelsesystem, for de der ikke er helt korrekt skruet sammen? Skal det virkelig være menneskeret at få børn? Satme ikke hvis jeg bestemte. Det er jo ikke okay at børn bliver født ind i familier som Jørns.

Desuden koster det samfundet kassen når forældre ikke kan tage sig af deres børn. De penge kunne spares, og bruges på andre ting, i stedet for at lade uskyldige børn komme til en verden, hvor de er dømt til ikke at få det de har allermest brug for: kærlighed. Ingen mennesker fortjener et liv der starter på den måde Jørns - og mange andre børns - liv starter på.

Sissel for president! Eller bare statsminister.

Så ville jeg indføre at alle mennesker, både mænd og kvinder, der kommer fra en socialt belastet familie, har en bestemt diagnose, eller allerede er inde i systemet - og det derfor er muligt at se hvad de må kæmpe med, i deres liv - de skal ikke have muligheden for at få børn.

I hvert fald ikke uden videre. Selvfølgelig skal de have lov at få børn, men kun hvis de består en prøve, som påviser at de kan finde ud af at tage sig af et barn. De skal bevise at de kan have normal kontakt med andre mennesker, at de kan forstå behov og medmenneskelighed, at de kan tage vare på sig selv, og især et barn.

Kan de ikke det, så skal de kort sagt ikke have lov at få børn. Det skal ikke være en menneskeret - jeg siger det lige igen.

Det skal være menneskeret at have de bedste forudsætninger for at få et godt liv. Er de forudsætninger der ikke, f.eks. hvis ens forældre er ude af stand til blot at tage vare på sig selv, så er der ingen grund til at blive født ind i denne verden.

Hvordan jeg så vil sikre mig at folk der ikke er kompetente til at tage vare på et barn, eller bare sig selv, ikke får børn, det bliver ved påtvungen sterilisering. Eller i hvert fald tvungen prævention. Selvom jeg ikke lige ved hvilken præventionsmiddel der ikke skal gives, eller sættes op, af en læge. Man kan jo ikke regne med at folk møder op hos lægen, de gange de skal det.

Derfor må sterilisering være vejen frem. Kvinder får en klemme på livmoderen (eller hvad man nu gør) og mænd på sædlederen. Det er i hvert fald sådan jeg har forstået at en frivillig sterilisering foregår i dag.

Hvis de så består prøven, der skal påvise om de har evnerne til at være forældre, så får de så fjernet det der har steriliseret dem, og kan så få børn.

Måske det alligevel ender i nogle anbringelser af børn, men det kan umuligt være ret mange. Bum, penge og liv sparet på det.

Jeg ved godt der er mange debatter at udlede fra det tv-program, og hele situationen med dem der har brug for hjælp, skod-økonomi og socialrådgivers arbejde - og mangel på samme. Jeg vil ikke være socialrådgiver fordi jeg tror jeg kan ændre samfundet, men fordi jeg synes det er et spændende fag, og nogle frustrerende, men interessante problemstillinger man står overfor.

Jeg forestiller mig dog at jeg ikke kommer til at arbejde som decideret socialrådgiver i ret mange år, fordi jeg sikkert får en eller anden idé til et projekt eller andet, som på sin måde kan hjælpe nogen. Der er nemlig lidt iværksætter i mig, og nogle af alle mine ideer må kunne bruges til noget.

Ps. Hvis jeg nu stiller op til næste folketingsvalg, så regner jeg med jeres stemme? Så kan jeg nemlig ændre samfundet, og redde en masse børn fra en sørgelig skæbne 🙏

Synes godt om

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Få besked om nye indlæg på email