Hemmeligheden bag et godt ammeforløb

Graviditet

Som gravid går der mange tanker igennem ens hoved. Både i forhold til forventninger til hvordan baby er og har det, og ikke mindst hvordan man vil være som mor. Der er mange aspekter af moderskabet, og det er en helt ny verden man træder ind i. Da jeg selv blev gravid, og gav mig til at læse lidt om børn, bare for at starte et sted, tænkte jeg med det samme: "Hold da op der er meget jeg ikke ved!". Men da terminsdatoen nærmede sig, var jeg blevet hundrede gange klogere på, hvad de forskellige udtryk i babyland står for. Jeg vidste nu pludselig hvad en snotsuger var, at en brystpumpe kan være meget praktisk, og hvordan en fødsel egentlig foregår.

Noget af det stort set alle kommende mødre skal tage stilling til, er om de skal amme deres barn. For mange er det nok et naturligt valg, og jeg kan kun tale for at gøre det. Amning er det mest naturligt i hele verden, og der er ingen tvivl om at modermælk er det sundeste man kan give sin baby, både ernæringsmæssigt, men også pga. kontakten man skaber. Det skal dog også være sundt for mor at amme, og hvis mor ikke trives med det, så skal hun selvfølgelig ikke gøre det.

En glad mor, er en god mor. Om man vælger amning til eller fra.

Amning var for mig ikke et spørgsmål, det var faktisk slet ikke noget jeg lagde mange tanker i. Selvfølgelig skulle jeg amme, og det var faktisk det vigtigste for mig, som start på min rejse som mor. Jeg ville hellere have et kejsersnit (som jeg heller ikke er fortaler for, medmindre det er nødvendigt), end ikke at kunne amme.

Jeg har aldrig tvivlet på at amningen ville fungere, og jeg tænkte aldrig på om det var realistisk at have den indstilling - der er jo mødre der ikke ammer, eller stopper med det, fordi de ikke kan få det til at fungere.

Det var først da andre spurgte ind til amning, og de stillede spørgsmålstegn ved min indstilling til at jeg bare for alt i verden SKULLE amme. De huskede mig på at det ikke altid er så nemt at komme i gang, men den tanke forsvandt ligeså hurtigt som den kom.

Hemmeligheden bag hvordan amning nok skal lykkes, ifølge mig, er nemlig slet ikke at tvivle på at det kan lade sig gøre!

Selvfølgelig kan du amme dit barn! Stol på din krop, stol på din baby. Det kræver også noget af baby at etablere amning, men de er født med et sutteinstinkt, og det skal du stole på virker.

Du er født til det her, din baby er født til det her - du har bryster af den simple grund at du kan amme.

Tænk aldrig tanken: "Hvad nu hvis jeg ikke kan amme?" - For det kan du! Du er snart mor, og mødre kan alt.

Stol på mig.

  • Graviditet
  • 590 visninger
  • Near Vesterbro, København

Synes godt om

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Få besked om nye indlæg på email