Gitte Kirstine: Jeg fravalgte amning allerede inden jeg blev mor

Gæsteindlæg

Mit navn er Gitte Kirstine, jeg blogger på Sommerfuglekys.dk, hvor jeg blogger om vores familieliv, og alt det der interesserer mig. Jeg er gift med Kristian og sammen har vi Daniel på 2,5 år.

Det sjove ved vores lille familie er, at jeg er den typiske kreative humanist-type, hvor min mand derimod er den typiske ingeniør-type. Vores søn Daniel, er en typisk lille ballademager.
Kristian og jeg mødte hinanden, da jeg lige var blevet færdig med min bachelor og på mit sidste år af min kandidat, planlagde vi at få Daniel. Han kom ret præcist, for knap 10 måneder senere havde vi ham i armene.

Jeg tog et valg allerede inden jeg blev mor

Når man skal være mor, er der mange tanker der melder sig.
Sissel har faktisk lige berørt emnet i hendes indlæg: "Det absolut værste du kan gøre som mor".

En af de ting der kan fylde meget, er amning.

Amning er en helt naturlig ting, når man bliver mor. I hvert fald for langt de fleste kvinder. Det er slet intet spørgsmål, om mange kvinder skal amme. Selvfølgelig skal de det! - og lad mig lige sige; jeg synes i er seje!

For nogle kvinder er det bare ikke det mest naturlige i verden.

Jeg er en af dem.

Jeg glædede mig til at blive mor og møde vores søn. Men tankerne omkring amning - dem kunne jeg ikke forene mig med.

Vi snakkede naturligvis om det herhjemme - og undersøgte en masse. Både omkring amning og modermælkserstatning. Min mand lyttede og sagde, at han ville støtte mig uanset hvad jeg valgte, og at han ikke ville præge mig til at tage et valg.


Jeg forberedte mig på at blive dømt som mor


Jeg forberedte mig på at skulle møde sundhedspersonale og deres dømmende kommentarer. Derfor havde jeg tanket godt op med argumenter, da jeg skulle snakke med bl.a. jordemoder omkring det.

Jeg frygtede at blive mødt med dømmende kommentarer - men til min overraskelse blev jeg mødt med forståelse og accept.

Da jeg havde født Daniel, fik han den allerførste råmælk - og det mestrede han faktisk med det samme. Altså at spise efter fødslen.
Den fik han, fordi jeg kunne researche mig frem til, at det var den allervigtigste at skulle have.

Når man venter sit første barn, går man og forestiller sig hvordan man bliver som mor. Jeg forestillede mig, at hvis jeg valgte at amme, så ville jeg ikke lave andet end at sidde derhjemme. Af frygt for at min søn var sulten, når vi var ude.

Nogle mødre dømmer mig nok nu - men i bund og grund havde jeg slet ikke lyst til at amme. Så i stedet for at studere amme-teknikker - finde gode serier at se imens de udøves, så researchede vi hvilken modermælkserstatning og hvilke flasker, der var bedst. Og det er helt okay.

Mange tænker måske at et fravalg af amning er det "nemme" valg.

Det handlede for mig ikke om hvad der var nemt - men grundlæggende om hvad jeg kunne se mig selv i, og hvordan jeg kunne være den bedste mor for min søn.

Jeg er overbevist om, at det er bedst for ham, at jeg har det godt. Og det havde jeg med mit valg.Der skal planlægges


Der er intet nemt ved at være "flaskemor":


Først skal der koges vand, så det er steriliseret. Det steriliserede vand skal derefter på køl (indtil baby er 4 mdr. gammel.) og når baby så melder sin sult, så skal selvsamme vand varmes op til perfekt temperatur:


- For varmt, så brænder baby sig i munden = scenarie man gerne vil undgå.


- For koldt = så kan baby få ondt i maven = scenarie man gerne vil undgå.Når man er ude skal man have styr på hvor man kan få varmet mælk. Man skal også have planlagt nogenlunde hvor længe man skal være afsted, så man har nok rene flasker med – og nok pulver til at lave mælken med. Samt nok vand.

Som om der ikke er nok at huske på, når man skal pakke en pusletaske!

Det er før lykkedes mig at tage til babysvømning. for at opdage at jeg havde glemt modermælkserstatning. I det mindste opdagede jeg det, inden vi skulle til babysvømning, så jeg kunne nå at købe noget.


Det her var det sværeste ved mit valg

Det sværeste ved at have fravalgt amning, tror jeg ærlig talt har været de dømmende ord, der har været fra andre mødre.

"Hvordan kan man fravælge amning? Det er noget man bare MÅ gøre for barnets skyld!”
Men jeg tror mere på, at det allervigtigste er, at tilbyde sin baby kærlighed, nærvær og tryghed - og ikke mindst at bruge sine instinkter og lytte til sin baby.
Du kan få et meget bedre indblik Gitte Kirstines verden, på hendes blog Sommerfuglekys.dk eller på Instagram @sommerfuglekysdk.

Synes godt om

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Få besked om nye indlæg på email