Det vidste jeg ikke om ... søvn

Forældreskab, Graviditet

Søvn er oftest ikke noget man forbinder med at få børn. Lige udover søvn i øjnene, og mangel på den.

Forældre er oftest dem der får mindst søvn, hvor baby til gengæld ikke laver så meget andet i dens første levetid, end at sove.

Jeg var selv nærmest angst ved tanken om at skulle undvære min søvn, når jeg fik et barn. Jeg forventede det værste, så jeg var forberedt, men søvn er virkelig hellig for mig.

Da jeg var lille satte min mor ikke et tidspunkt på for hvornår jeg skulle i seng, nej jeg gik ganske enkelt selv i seng, så jeg vidste at jeg ville få nok søvn. Ellers ville jeg ikke fungere. Jeg har sgu' nok altid været lidt sensitiv (også) på det område.

Da jeg fik et barn lærte jeg dog hurtigt at alting ikke behøver være så hårdt som alle får det til at lyde. Det afhænger selvfølgelig også af ens barn, men i hvert fald er der nogle ting jeg tror man som forældre kan indstille sig på, der vil gøre det hele lettere:

Samsovning skal læres
Som jeg så tit prædiker om, så sover vi med Bøffen. Tre personer i en tre-kvarter. I ved, de der standardsenge 90% af alle under 30 år har. Det fungerer for os. Det er nu meget hyggeligt.
Vi lærte ikke at slappe af med det på én nat, eller to, eller tre. Nej det var en proces, som så meget andet. Det tog tid for os at lære at slappe af, og sove godt. Det tog tid for Bøffen ikke at vågne når vi bevægede os - eller omvendt. Det kom ikke bare, men vi kunne efter få dage mærke at det var vejen frem for os. Især for mig.
Jeg skal ikke op én eneste gang om natten, udover når jeg skal tisse. Det er jeg nemlig begyndt på nu jeg alligevel bliver vækket om natten. For ja, jeg ammer. Mange gange. Stadig. Selvom Bøffen er lige omkring ni måneder gammel nu. Det gør mig intet, for som sagt så skal jeg ikke til op ad sengen. Faktisk skal jeg bare lige ligge min pat i munden på ham, vupti, så er det klaret. Så sover jeg videre, og det samme gør han. Det giver da lidt spændinger i nakken af og til, og jeg ville da nogle gange ønske at jeg havde længere bryster.. det havde gjort det lidt lettere at ligge behageligt, meeeeen. Man kan ikke få alting her i livet.

Jeg er blevet en super-sover
Jeg har lært at det slet ikke behøver at være så hårdt, at få afbrudt sin søvn flere gange hver nat. Det tog ikke ret lang tid, før jeg lærte at sove videre efter opvågning. Det er satme godt at kunne(!) i så mange situationer. Jeg har ikke sovet uafbrudt i 5 timer endnu, men jeg mangler ikke søvn. Jeg sover det jeg skal, og jeg fungerer hver dag. Mit bedste råd er ganske simpelt at lade være at kigge på klokken. Det er jo fuldstændig ligemeget om den er to eller halv fem. Fakta er at i sover. Hvis baby sover videre, sover du videre. Bare chill. Slap af. Lad være at tænke. (Det tager tid at lære, især for en tænker som mig, men når jeg kan - kan du fandeme også!) Lige pludselig skal du nok blive en super-sover, der ligesom jeg, kan sove på stort set alle tidspunkter, alle steder. Det tager mig max 15 min. at falde i søvn nu, og jeg elsker det. Ikke fordi jeg har brug for at sove mere end jeg gør, men fordi jeg bare elsker at sove - og især med min baby.

Du skal nok overleve uden søvn
Når de dage der, uden søvn, er der, så overlever man faktisk alligevel. Det har jeg også lært. Eller jeg har vel altid vidst det, men jeg har det med at piske en stemning op, inde i mig selv, fordi jeg panikker over manglende søvn. Relax, take it eeeeeeaasy. Alle mennesker kan fungerer uden én nats søvn, du må bare gå før i seng i aften. Ja ja, tænker du, det siger vi alle sammen til os selv. JA, men så gør det da! Gå da i seng før, få sovet. Det er rart at sove. Desuden skal du nok nå de ting du skal, før klokken 22. Alt derefter er tid til sociale medier. De sociale medier er der også i morgen. Søvn er vigtigere - hvis det betyder at du får det bedre. Hvis ikke, så frem med mobilen! Desuden kunne jeg godt bruge nogle flere følgere på Instagram: @sisselsolsort.

Synes godt om

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Få besked om nye indlæg på email